La Iaşi ar putea funcţiona un punct de lucru al companiei „Genpact”

0
 
"Genpact România", filială a grupului indian "Genpact", care furnizează servicii de business outsourcing pentru afacerile din Europa de Vest ale Grupului "General Electric" şi pentru alte companii multinaţionale, ar putea să-şi deschidă anul viitor un punct de lucru la Iaşi. În urmă cu câteva zile, reprezentanţii "Genpact" s-au aflat la Iaşi, pentru a analiza condiţiile locale în vederea deschiderii noului punct de lucru care, conform planurilor companiei, trebuie să devină operaţional până la finalul anului 2007.
 
"Genpact România" activează începând cu luna august a anului 2005 în Bucureşti, unde deţine un punct de lucru care are acum aproximativ 400 de angajaţi, numărul acestora urmând, însă, să crească la circa 1.000 în următoarele luni. Planurile de dezvoltare ale companiei includ şi deschiderea unui alt punct de lucru, într-unul din centrele universitare importante din ţară. Acest obiectiv ar urma să conducă la crearea a circa 500 de noi locuri de muncă pentru absolvenţii specializaţi în finanţe şi contabilitate, IT sau servicii.
 
Deoarece locaţia noului punct de lucru nu a fost încă stabilită, o delegaţie a companiei analizează condiţiile existente în principalele centre universitare ale ţării. Domnul Akos Csernus, vicepreşedinte operaţiuni "Genpact", a afirmat că "România poate juca un rol strategic important în dezvoltarea BPO, iar oraşele din provincie au un potenţial pe care vrem să-l desoperim şi să-l utilizăm".
 
La rândul său, doamna Sorina Giosanu, director al Oficiului Teritorial pentru IMM şi Cooperaţie Iaşi, instituţia care a mijlocit discuţiile dintre reprezentanţii "Genpact" şi autorităţile locale ieşene, a fost de părere că "Iaşul prezintă suficiente argumente pentru a fi ales drept locaţie a noului centru al acestei companii, existând un potenţial considerabil de forţă de muncă specializată şi prezentând câteva caracteristici interesante pentru o astfel de afacere: piaţa serviciilor nu este pe deplin acoperită, condiţiile de comunicare sunt printre cele mai bune, prin conectarea la reţeaua de fibră optică, iar Iaşul deţine o poziţie strategică, prin amplasarea la graniţa estică a Uniunii Europene extinse". 
 
Compania "Genpact" s-a înfiinţat în 1997, în India, şi în scurt timp a devenit un nume important pe piaţa internaţională de Servicii Suport pentru Afaceri (Global Business Process Outsourcing – BPO). În prezent, "Genpact" are sedii în alte şapte ţări în afară de România: India, China, Filipine, Ungaria, Polonia, Mexic şi Statele Unite ale Americii, totalizând peste 25.000 de angajaţi, profiturile realizate în anul 2004 atingând valoarea de 404 milioane de dolari.
 
Compania "Genpact" este deţinută în sistem joint-venture de Grupul "General Electric", care administrează 40% din pachetul de acţiuni, de "General Atlantic" şi de "Oak Hill Capital Partner".
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.