Staţiune turistică de lux la Tărlungeni

Localitatea Tărlungeni, aflată la circa 8 kilometri de municipiul Braşov, va avea o staţiune turistică de lux cu 14 pârtii de schi, hotel de lux de cinci stele, alte câteva hoteluri de trei şi patru stele, sală de conferinţe, vile şi apartamente de lux, precum şi un centru sportiv.
 
Staţiunea se va numi „Carpatica” şi va fi amplasată în zona Dălghiu din Masivul Ciucaş.
Iosif Kiss, primarul localităţii Tărlungeni, a precizat că staţiunea va fi amplasată pe o suprafaţă de 150 de hectare, iar cu tot cu cele 14 pârtii va avea 1.600 de hectare.
 
„Parteneri în investiţie vor fi Primăria şi Consiliul Local Braşov, pentru amplasarea pârtiilor fiind nevoie de o suprafaţă de pădure, care aparţine Consiliului Local Braşov. În rest, în cadrul acestui proiect, noi venim cu trenul şi infrastructura, iar concernul American Development cu finanţarea, circa 2 miliarde de euro”, a explicat primarul Iosif Kiss.
 
În prezent se execută ridicările topografice, a fost eliberat certificatul de urbanism şi urmează să se realizeze PUZ-ul. Arhitecţi din SUA şi Dubai lucrează deja la proiecte, susţine primarul. Conform contractului semnat cu firma americană, investiţia trebuie să fie finalizată în termen de 36 de luni de la semnarea documentului. Pârtiile de schi vor avea o lungime de doi kilometri, iar hotelul de cinci stele va oferi turiştilor 360 de camere.
 
Staţiunea va funcţiona pe tot parcursul anului, aici urmând a se realiza şi o pistă de Formula III la care lucrările au început deja.
 
 
 
 

Loading...

Citește și
loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.