Prima fortăreaţă de gheaţă din Europa de Est, la Poenari

Cetatea vistierie a lui Vlad Ţepeş, fortăreaţa Poenari, va fi reconstruită din zăpadă şi gheaţă lângă cabana Capra, unde se închide Transfăgărăşanul, pentru cei care vin dinspre Argeş, potrivit unui comunicat al „Montan Club Delta”. Construcţia este prima fortăreaţă din gheaţă din Europa de Est. Investiţia totală se va ridica la peste 14.000 lei, pentru construcţie fiind necesară o freză de zăpadă şi un excavator. Proiectul va fi realizat de Montan Club Delta.
 
Copia albă a fortăreţei Poenari va fi finalizată pe 22 decembrie şi va avea o treime din volumul original şi va primi vizitatori până în luna aprilie 2008. "În patru dintre turnuri vom amenaja câte o cameră unde se vor putea caza turiştii, iar în cel de-al cincilea turn vom avea casa de bilete. Turiştii vor putea dormi înăuntru pe pleduri speciale şi, bineînţeles, în saci de dormit", a declarat Relu Nica, iniţiatorul programului.
Echipa Montan Club Delta a început lucrarea, pentru care au încheiat un parteneriat cu SC Pârâul Caprei SA.
 
Zăpada a ajuns în zonă la 70 de centimetri şi meteorologii prognozează ninsori în continuare Realizatorii proiectului susţin că zona va atrage un număr ridicat de turişti. Cabana Capra, aflată lângă cetate şi pensiunile de la Piscu Negru totalizează un număr de aproximativ 200 de locuri.
 
Biletul de intrare va costa 10 lei pentru elevi şi studenţi, respectiv 15 lei pentru adulţi, iar cel de cazare va fi în jur de 300 de lei pentru camera cu două paturi.
 
La intrare, turiştii vor fi primiţi de un plăieş îmbrăcat în haine tradiţionale. Poza cu acest personaj va costa un leu. Banii vor ajunge în contul programului Lacurile Glaciare nu sunt Gropi de Gunoi, un proiect derulat de Montan Club Delta alături de Societatea de Explorări Oceanografice şi Protecţia Mediului Marin Oceanic Club, program prin care se urmăreşte cercetarea biodiversităţii
lacurilor glaciare dar şi studierea şi combaterea poluării acestora.
 
Cetatea Poenari, înălţată în secolul al XIII-lea, se află în Cheile Argeşului, în apropierea Barajului Vidraru. Tradiţia populară leagă zidirea cetăţii de numele legendarului domn Negru Vodă. Ea a fost extinsă mai târziu de domnitorul Vlad Ţepeş în secolul XV. În fiecare week-end la cetate vor fi organizate concursuri de snowboard, sculptură în gheaţă şi cazemate, karaoke.
 
 
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.