Reconfigurarea zonei centrale a Sucevei, în dezbatere publică

 
Autorităţile locale sucevene vor supune dezbaterii publice, până la sfârşitul acestei luni, proiectul de reconfigurare a zonei centrale a municipiului. Acesta include mai multe propuneri de modificare urbanistică a Sucevei, care urmează a fi puse în practică începând din acest an.
 
Conform Planului Urbanistic Zonal (PUZ) al centrului Sucevei, vor fi dezvoltate două zone – una istorică, incluzând Palatul Administrativ, Casa de Cultura, Palatul de Justiţie şi una modernă, cu Primăria Suceava, centrele comerciale ce vor apărea în zonă şi centrele imobiliare în curs de dezvoltare. Străzile de legătură vor avea funcţiuni mult mai complexe şi vor apărea mai multe sensuri unice.
 
Complementară acestui proiect este şi iniţiativa de a reamenaja parcul Central din municipiu, prin reabilitarea fântânilor arteziene existene, dar şi montarea altora noi, precum şi prin punerea în valoare a celorlalte puncte de atracţie – foişorul, troiţa şi statuile din preajma parcului. De asemnea, pe partea dinspre bulevardul Ana Ipătescu va fi creată o perdea de verdeaţă care va izola fonic parcul.
 
 
Loading...
Citește și
2 Comentarii
  1. Roman Florin Bogdan spune

    Locuiesc de 35 de ani in municipiul Suceava iar fraierii din primarie nu au facut absolut nimic, in afara de a ne incasa taxe si impozite. Moarte cotropitorilor!!!

  2. Robert spune

    Super ok. Era nevoie de asta si suntem dispusi sa ne implicam

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.