EUR
4,76 RON
(-0.06%)
USD
4,19 RON
(-0.1%)
GBP
5,52 RON
(+0.79%)
CHF
4,20 RON
(-0.2%)
AUD
2,98 RON
(+0.02%)
CAD
3,15 RON
(+0.37%)
BGN
2,43 RON
(-0.06%)
RUB
0,07 RON
(-0.2%)
ZAR
0,29 RON
(-0.03%)
BRL
1,11 RON
(+0.25%)
CNY
0,63 RON
(-0.36%)
INR
0,06 RON
(-0.34%)

Sediu nou şi spaţii comerciale, pe agenda de investiţii a companiei „Dedeman”

0
 
¤ "Dedeman" va începe în luna martie construcţia noului sediu, în valoare de aproximativ 4,5 milioane euro. Totodată, compania băcăuană va investi într-un complex comercial de 150.000 mp, în parteneriat cu "Rogariu Imobiliare" Bucureşti
 
 
Grupul de firme "Dedeman" Bacău apasă "pedala" investiţiilor în acest an, având ca obiective, pe lângă materializarea propriilor planuri de dezvoltare, şi asocierea cu "Rogariu Imobiliare" Bucureşti într-un amplu proiect ce presupune construcţia unui complex comercial pe o suprafaţă de 150.000 mp.
 
Proiectele proprii înscrise pe agenda de investiţii a companiei băcăuane constau, în principal, în extinderea reţelei de spaţii comerciale, dar mai ales în construcţia unui nou imobil administrativ, localizat în Bacău. Per total, managementul companiei a alocat nu mai puţin de 35 de milioane de euro pentru realizarea acestor obiective.
 
Astfel, reţeaua "Dedeman", care numără în prezent 10 centre comerciale, urmează să fie extinsă în acest an cu alte patru magazine deschise în Botoşani, Constanţa, Bucureşti şi Craiova. În medie, suma alocată pentru fiecare dintre aceste spaţii de vânzare a produselor de construcţii este cuprinsă între 6,8 şi 7 milioane euro. Pentru noul sediu, investiţia va fi de aproximativ 4,5 milioane euro.
 
"Sursa de finanţare pentru aceste proiecte este reprezentată de creditele bancare contractate de către compania noastră la sfârşitul anului trecut, unul în valoare de 15 milioane de euro la banca «ABN AMRO» şi altul de 30 milioane euro la «Unicredit Ţiriac Bank», ne-a informat Cristina Câtea, PR specialist în cadrul companiei "Dedeman".  
 
 
 
Sediu nou construit pe 10 niveluri
 
 
Noul sediu "Dedeman" se va afla în apropierea celui deja cunoscut de băcăuani, mai exact pe strada A. Tolstoi nr. 8-10. Construcţia cu funcţionalitate preponderent de birouri, va număra 10 niveluri, în care sunt incluse demisolul şi parterul.
 
Suprafaţa la sol este de 660 metri pătraţi (mp), iar cea desfăşurată de 6.000 mp. Personalul angajat va avea la dispoziţie un număr de 180 de locuri de parcare.
 
"Considerentele care au stat la baza acestui proiect de investiţii sunt de ordin funcţional şi de management al personalului. Noul sediu va fi dat în funcţiune din aprilie anul viitor şi va reuni departamentele administrativ, contabilitate, resurse umane, investiţii, precum şi marketing şi achiziţii", ne-a informat Cristina Câtea.
 
Întrucât documentaţiile şi lucrările preliminare sunt încă în desfăşurare, reprezentanţii companiei ne-au informat că faza de construire propriu-zisă va demara la mijlocul lunii martie.
 

 
 
Creştere de 64% a cifrei de afaceri în 2007
 
 
Din punct de vedere financiar, anul 2007 a adus rezultate promiţătoare grupului de firme "Dedeman", notabilă fiind creşterea cifrei de afaceri cu 64%, de la 120 milioane euro, în 2006, la 197 milioane de euro în 2007. "Pentru anul 2008 se aşteaptă o creştere a cifrei de afaceri consolidate cu 15%", a preconizat reprezentantul departamentului de PR.
 
Cele trei firme care compun grupul sunt: "Dedeman" – specializată în comerţul cu materiale de construcţie, "Dedeman Automobile" – dealer "Dacia", "Renault", "Nissan" şi "Dedeman Camioane" – dealer "Renault Trucks". Defalcată, cifra de afaceri corespunzătoare fiecăreia este următoarea:
"Dedeman": 184 milioane euro
"Dedeman Automobile": 9 milioane euro
"Dedeman Camioane": 4 milioane euro.
 
"Aceste rezultate s-au datorat în principal cererii crescute de materiale de construcţie din ultimii doi ani, dar şi evoluţiei pieţei autoturismelor care a propulsat mărcile reprezentate de noi printre primele locuri la volumul de vânzări. De asemenea, dispunând de anul acesta de unul din cele mai mari showroom-uri din ţară, «Dedeman Camioane», înfiinţată în anul 2006, confirmă aşteptarile în ceea ce priveşte oportunitatea acestei afaceri pe piaţă", ne-a comunicat Cristina Câtea.
 
 
 
Asociere cu "Rogariu Imobiliare" pentru un nou complex  comercial
 
 
Cel de-al doilea proiect de construcţie aflat în atenţia companiei "Dedeman" face referire la un complex comercial ridicat în cartierul Gherăeşti din municipiul Bacău, pe un teren proprietate particulară. Dezvoltatorul este SC "Rogariu Imobiliare" SRL Bucureşti, cel care a obţinut la finele lunii octombrie 2007 hotărârea Consiliului Local Bacău de aprobare a planului urbanistic zonal pentru acest obiectiv.
 
Reprezentanţii "Dedeman" nu au oferit precizări clare în legătură cu partea de contribuţie ce îi va reveni companiei băcăuane, însă au confirmat faptul că intenţionează să se implice în acest proiect. "Până la perfectarea parteneriatului, nu putem face publice condiţiile în care vom colabora cu societatea din Bucureşti în derularea acestei investiţii", a subliniat doamna Cristina Câtea.
 
Potrivit informaţiilor preliminare, noul centru comercial din Bacău ar putea cuprinde şi un magazin aparţinând grupului "Dedeman".
Conform documentaţiei tehnice, viitorul complex comercial, cu toate funcţiunile sale, va ocupa o suprafaţă totală de aproximativ 150.000 mp, din care aproape 58.000 mp vor fi alocaţi zonei de comerţ şi servicii. 16% din aria rezervată proiectului va fi ocupată de parcaje şi trotuare, iar alţi 15.000 mp (10%) din bilanţul teritorial au ca şi corespondent zona de spaţii verzi şi aliniamente. Valoarea totală a investiţiei este estimată la 35 milioane euro.
 
"Proiectul va presupune în principal construirea unui hipermarket, a unei galerii comerciale sau mall, cu minimum 80 de locaţii, a două magazine de dimensiuni medii pentru retaileri specializaţi pe segmentul electronică şi mobilă, precum şi o parcare de câteva sute de locuri", a declarat dezvoltatorul bucureştean pentru agenţia de presă Mediafax.
SC "Rogariu Imobiliare" SRL Bucureşti a fost înfiinţată în octombrie 2006 şi are un capital social de 200 RON, împărţit "frăţeşte" între Gaffinel Christian Henri Jacques (cetăţen francez născut la data de 06.03.1933) şi Robert Philippe Francis Jacques (cetăţen francez, născut pe 18.08.1938). Ca administrator figurează Valeriu Ionuţ Muntean, cetăţean român născut la Bagdad (Irak), pe data de 4 iulie 1967. În evidenţele Registrului Comerţului, societatea figurează cu sediul expirat, iar obiectul de activitate declarat este "dezvoltare (promovare) imobiliară" (cod CAEN 7011).
 
 
loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.