Merită să investesc într-un imobil dacă nu am titlu de proprietate?

 
Buna ziua!
Va supun atentiei urmatorul caz: o locuinta fara contract, fara titlu de proprietate pe pamintul pe care este construita, detinuta de soacra doar in baza registrului agricol din primarie (in care figureaza toate persoanele care locuiesc la adresa respectiva). Investind in renovare, ce drepturi am?
P. Maria

 
 
Rapuns:
 
Nu aveti niciun drept cu privire la proprietatea acestui imobil, in conditiile in care nici macar soacra dvs nu detine momentan un titlu de proprietate. Aveti insa dreptul la un echivalent banesc al investitiei in masura in care faceti dovada acesteia cu inscrisuri.

 
 
Aşteptăm întrebările dvs. la adresa de e-mail av.ginadiaconu@yahoo.com
 
Avocat Gina Diaconu
E-mail: av.ginadiaconu@yahoo.com
Telefon: 0729.662.575
 
 

84 Cititori

Citeste si:  Producătorul de mezeluri CrisTim intenţionează să atingă o cotă de export de peste 30% în 2012
loading...

Citeste si:

1 Comentariu

 1. Loredana Anghelescu

  Buna ziua,

  In martie 2008 am platit avansul de 25 %
  ( 34 500 euro cu TVA 19 %) la un apartament de 2 camere intr-un complex rezidential din cartierul Militari cu termen de predare in decembrie 2009. Pentru diferenta de 75 % care trebuie achitata la sfarsitul lucrarii contam pe un credit ipotecar . Acum a aparut acesta situatia de criza financiara si de inghetarea creditarii ( nu se acorda credite sau se acorda sume mici si cu dobanzi foarte mari etc.) .
  In acesta situatie, tinand cont ca sunt pana in 35 de ani si in situatia de a cumpara prima locuinta pot face apel la Ordonanta de Urgenta nr.200/2008 din 04.12.2008 (TVA redus la 5 % ) pentru diferenta de 75 % pe care o mai am de platit ? Sau ce alte posibititati de reducere a sumei ramasa de achitat ar mai exista tinand cont ca valoarea apartamentele a scazut foarte mult comparativ cu valoarea initiala la care am contractat si faptul ca nu mai pot solicita in conditiile actuale un credit ipotecar ? Ce posibilitati exista sa nu pierd avansul dat ? Pot invoca situatia existenta si sa-mi recuperez macar avansul dat ? Care sunt caile legale pentru rezolvarea situatiei ?
  Va rog foarte mult sa ma ajutati cu un raspuns pentru ca nu stiu cum sa rezolv acesta situatie nefericita in care ma aflu.
  Va multumesc anticipat

  Raspunde

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *