Wizz Air se reîntoarce la Târgu Mureş

 
Reprezentanţii Aeroportului "Transilvania" din Târgu Mureş au anunţat miercuri (6 august 2008) că începând din luna septembrie, compania aeriană Wizz Air va opera din nou zilnic de pe acest aeroport.
Compania Wizz Air operează deocamdată de la Târgu Mureş doar cu o cursă, pe relaţia Târgu Mureş-Budapesta, de trei ori pe săptămână, urmând ca de la jumătatea lunii septembrie să includă în zborurile zilnice de pe acest aeroport şi alte destinaţii internaţionale.
Revenirea Wizz Air la Târgu Mureş depinde însă de alocarea fondurilor prevăzute pentru lucrările de modernizare aflate în curs, adică 1 milion de euro pentru aparatura de securitate, la care se adaugă instalaţia de balizaj performantă, care este prevăzută a fi dată în folosinţă de ROMATSA până la sfârşitul anului.
Wizz Air şi-a mutat toate cursele low cost de pe Aeroportul "Transilvania" Târgu Mureş, pe cel din Cluj-Napoca, începând cu data de 13 noiembrie 2007, motivând lipsa unor investiţii semnificative în modernizarea pistei de aterizare, inexistenţa unui sistem de iluminare a pistei, combinat cu un radar de ghidare a avioanelor pe timp de ceaţă.
De la plecarea Wizz Air de la Târgu Mureş traficul internaţional de pe Aeroportul "Transilvania" Târgu Mureş s-a diminuat simţitor, de la 3.215 mişcări de avioane şi 157.531 pasageri în 2007, la 1.378 de mişcări de avioane şi 36.748 pasageri în acest an.

45 total views, 0 views today

Citeste si:  Luptele interne subminează autoritatea preşedintelui Ahmadinejad
loading...

Citeste si:

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *