UE si Asia cer reformarea sistemului financiar si monetar international

0 16
 
Liderii Uniunii Europene si Asiei au cerut, in ultima zi a summitului Asia-Europa (ASEM), revizuirea regulilor bancare pe plan mondial, sprijinind astfel 2008-10-25 pozitia premierului francez Nicolas Sarcozy, care a presat Statele Unite sa se alature eforturilor mondiale de rezolvare a crizei financiare, transmite Bloomberg.
 
Sefii de stat si de guvern 'au promis sa intreprinda o reforma efectiva si cuprinzatoare a sistemului financiar si monetar international', se arata in declaratia data publicitatii la Beijing. 'Fondul Monetar International, Banca Mondiala si alte agentii sunt ramase in urma. Agentiile trebuie sa-si intareasca capacitatea de a lua masuri pentru anticiparea crizei', a declarat Jeon Hyochan, cercetator la Samsung Economic Research Institute in Seul.
 
'Exista un consens unanim referitor la grabirea reformei', a declarat Kazuo Kodama, purtator de cuvânt al ministerului de Externe din Japonia. El a explicat ca nu s-a ajuns la un acord referitor la detaliile planului de reforma a sistemului financiar si monetar international. Uniunea Europeana cere masuri de supraveghere mai strânsa a bancilor, reguli mai stricte pentru fondurile de investitii, noi reguli pentru agentiile de evaluare financiara si schimbari la Fondul Monetar International.
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata