UE si Asia cer reformarea sistemului financiar si monetar international

 
Liderii Uniunii Europene si Asiei au cerut, in ultima zi a summitului Asia-Europa (ASEM), revizuirea regulilor bancare pe plan mondial, sprijinind astfel 2008-10-25 pozitia premierului francez Nicolas Sarcozy, care a presat Statele Unite sa se alature eforturilor mondiale de rezolvare a crizei financiare, transmite Bloomberg.
 
Sefii de stat si de guvern 'au promis sa intreprinda o reforma efectiva si cuprinzatoare a sistemului financiar si monetar international', se arata in declaratia data publicitatii la Beijing. 'Fondul Monetar International, Banca Mondiala si alte agentii sunt ramase in urma. Agentiile trebuie sa-si intareasca capacitatea de a lua masuri pentru anticiparea crizei', a declarat Jeon Hyochan, cercetator la Samsung Economic Research Institute in Seul.
 
'Exista un consens unanim referitor la grabirea reformei', a declarat Kazuo Kodama, purtator de cuvânt al ministerului de Externe din Japonia. El a explicat ca nu s-a ajuns la un acord referitor la detaliile planului de reforma a sistemului financiar si monetar international. Uniunea Europeana cere masuri de supraveghere mai strânsa a bancilor, reguli mai stricte pentru fondurile de investitii, noi reguli pentru agentiile de evaluare financiara si schimbari la Fondul Monetar International.

96 total views, 0 views today

Citeste si:  A încetat din viaţă marea campioană română de atletism Iolanda Balaş

Citeste si:

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

loading...