Inspectorii de muncă au închis 3 abataje la Petrila, în acest an

 
Inspectorii de muncă au închis, în primele 9 luni din acest an, 3 abataje la mina Petrila, situate în imediata apropiere a abatajului 431, unde la mijlocul lunii noiembrie s-a produs un accident soldat cu 12 morţi şi 16 răniţi, potrivit inspectorului general de stat al Inspecţiei Muncii (IM), Mariana Basuc.
 
Ea a precizat că, pentru nerespectarea cerinţelor de securitate în muncă, inspectorii serviciului IM din Petroşani au oprit în perioada menţionată 114 locuri de muncă în minele din Valea Jiului şi au închis 17 abataje, iar decizia de a închide un abataj – o suprafaţă imensă cu galerii de mină – înseamnă o responsabilitate imensă.
 
Potrivit inspectorului general al IM, controalele în Valea Jiului s-au amplificat în acest an în termeni de zile de inspecţie, dar şi de valoare a amenzilor, iar măsurile luate în ultimii ani au avut efecte în ceea ce priveşte securitatea muncii, fiind schimbată inclusiv metoda de exploatare în mine.
Basuc a mai afirmat că investigaţiile asupra accidentelor de muncă nu s-au încheiat cu concluzii de genul "mortul este vinovat" şi întotdeauna au fost găsite persoane responsabile.
 
Numai în acest an, Inspecţia Muncii a propus pentru cercetare penală trei ingineri, angajaţi ai minelor din Valea Jiului, găsiţi responsabili pentru indisciplină tehnologică.
Două explozii produse la 15 noiembrie la mina Petrila s-au soldat cu moartea a 13 persoane şi cu rănirea altor 15 mineri şi salvatori mineri. Dubla explozie a avut loc în abatajul 431, la peste 900 de metri adâncime.
La mina, Petrila lucrează 1.460 de angajaţi, distribuiţi pe 4 schimburi.

23 Cititori

loading...
  • Share on Tumblr
Citeste si:  Dacia anunţă lansarea modelului Lodgy în martie, la Salonul Auto de la Geneva

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *