BNS nu mai vrea muncitori străini în România

 
Conducerea confederatiei sindicale Blocul National Sindical (BNS) este decisa sa blocheze planurile Guvernului de a mari numarul permiselor de munca pentru muncitorii din state nemembre UE si intentioneaza sa faca presiuni pentru reducerea semnificativa a acestei cote. Datele detinute de BNS releva ca, in 2008, pe piata muncii din Romania au lucrat 12.000 de muncitori straini, dintre care 3500 turci, 3500 filipinezi, chinezi, indieni, ucraineni, moldoveni si de alte nationalitati, sustine evz.ro.
 

Liderii BNS declara că locurile de muncă disponibile în România trebuie să fie ocupate în primul rând de cetăţenii României şi cei ai altor state membre ale Uniunii Europene şi abia în cele din urmă, de lucrători proveniţi din state terţe.
La şedinţa comisiei de dialog social a Ministerului Muncii, din 21 ianuarie, reprezentanţii BNS au mandat sa respinga proiectul de hotarâre prin care Guvernul stabileşte numărul de premise de muncă pentru 2009, dacă se va încearca creşterea cotei.
 
"Presupusul deficit de 50.000 de lucrători din construcţii, textile şi servicii poate fi lesne acoperit din cei aproximativ 500.000 de viitori şomeri români", se arată într-un comunicat BNS.
loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.