Insula Simian, în circuitul turistic european

 
Consiliul Judetean (CJ) Mehedinti va introduce insula Simian, situata in mijlocul Dunarii, in aval de Drobeta Turnu Severin, in circuitul turistic european, a declarat luni (30 martie 2009) presedintele institutiei, Marius Balu.
 
Potrivit sursei citate, fondurile pentru lucrarile de amenajare a unei infrastructuri turistice in perimetrul de peste 50 hectare al insulei si de reabilitare a cetatii Ada-Kaleh, stramutata in perioada 1968-1972 din amontele barajului Portile de Fier I, sunt estimate la 125 milioane euro. "Pentru acoperirea acestei sume vom promova un proiect cu finantare europeana si vom atrage resurse si de la Ministerul Turismului.
 
În urmatorii ani, turismul transfrontalier dunarean se va intensifica, iar noi trebuie sa valorificam intregul potential turistic de care dispunem, inclusiv zona Cazanelor", a precizat Balu. În opinia acestuia, turismul este una dintre sansele de dezvoltare a comunitatilor locale care traiesc pe malul stâng al fluviului, unde sunt identificate obiective naturale si istorice unice in lume, care pot sa atraga atentia mai ales a turistilor din Europa de Vest.
 
 
Loading...
loading...
Citește și
Loading...
loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.