Gheorghe Nichita, în an electoral: 70.000 RON, în depozite, şi o maşină nou-nouţă, în garaj

– Cu toate că, anul trecut, s-a aflat în campanie electorală, averea edilului Iaşului Gheorghe Nichita nu s-a subţiat, ci a crescu vertiginos. Astfel. Preşedintele PSD Iaşi a economisit, în 2008, 14.500 RON într-un fond social la Moldova Credit, pentru care a încasat o dobândă de 2.300 RON. Anul acesta a fost şi mai spornic, întrucât edilul şi-a constituit un cont de 43.000 RON la BRD.

.
La capitolul imobile edilul nu a declarat modificări, figurând în continuare cu două apartamente şi vila din Copou, precum şi patru terenuri, dintre care două în Iaşi.

Sectorul mobil, în schimb, a suferit mari schimbări. Nichita a vândut două autoturisme, ambele către aceeaşi persoană, Adriana Andriucă. Faptul este cel puţin ciudat. În contextul în care piaţa auto second-hand abundă de oferte care mai de care mai tentante, ce motive ar fi avut această persoană să dea aproape 12.000 euro pe două „rable”, un Matiz (din 2004) şi un Opel (din 2003), fie ele şi ale primarului Nichita? În schimbul acestora, soţia edilului, Florentina Nichita, şi-a achiziţionat un autoturism nou-nouţ, Toyota Auris.

La fel cum declara şi la preluarea primului mandat, în 2004, primarul spune că are de încasat 69.000 de dolari pentru cesionarea acţiunilor avute la SC Nedo SRL  şi SC Nedo Junior SRL.

Din indemnizaţia de la Primăria Iaşi, Nichita a încasat, anul trecut, 121.491 RON, iar soţia a contribuit cu 35.000 RON din activităţi didactice.

Veniturile familiei s-au rotunjit cu circa 7.000 RON din închirierea garsonierei din strada Luca Arbore, nr. 10.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.