Gradiniţa privată, cât un program de MBA

0 13

– Cele mai scumpe gradinite din Bucuresti sunt cele din zonele rezidentiale, aflate in cartierele Pipera sau Baneasa.

.

Printre cele mai scumpe gradinite din Bucuresti se numara gradinita British School of Bucharest, unde taxa pentru viitorul an scolar ajunge la 15.900 de euro, suma la care se adauga taxa de inscriere de 700 de euro.

Taxa de scolarizare acopera cheltuielile pentru activitatile after school, gustarile din timpul zilei sau cele cu asigurari de sanatate. Totusi, in aceasta suma nu sunt incluse cheltuielile cu achizitionarea uniformei, transportul sau masa copiilor.

Un alt exemplu este gradinita din cadrul American International School of Bucharest, unde taxa anuala este de 13.300 de euro, la care se adauga taxa de inscriere si taxa de inregistrare, in valoare totala de 1.000 de euro. In cadrul acestei gradinite, copiii iau lectii de pian si alte instrumente de doua ori pe saptamana, participa la activitati de gatit, beneficiaza de un program de dezvoltare a limbajului si de un curs introductiv in matematica.

Costul anual al unei gradinite private este foarte apropiata de taxa pentru un program de MBA oferit la nivel local. Pretul mediu al programelor de MBA este de 10.000 de euro, pentru doi ani de studiu, in medie.

In cadrul International School of Bucharest (ISB), o institutie particulara fondata in 1996 de catre grupul Lumina Institutii de Invatamant, finantat de oameni de afaceri turci, taxa anuala este de 5.450 de euro. ISB cuprinde o gradinita, o scoala primara si o scoala gimnaziala, iar predarea se face dupa sistemul de invatamant britanic.

„Predarea la gradinita se face numai in limba engleza, iar copiii au varste cuprinse intre trei si cinci ani. Le este mult mai usor sa invete limba straina la aceasta varsta, cand atrag informatiile precum un burete”, spune Keith Jackson, director adjunct in cadrul ISB.

Din grupul Lumina Institutii de Invatamant mai fac parte Liceul International de Informatica Bucuresti, Liceul International de Informatica din Constanta, Scoala Spectrum Bucuresti si Scoala Spectrum Constanta.

Pana in luna octombrie a anului 2009, grupul va investi 6 mil. de euro intr-o universitate privata din Bucuresti, care va avea o capacitate de 300 de studenti.

Continuarea în Ziarul Financiar

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata