EUR
4,76 RON
(-0.06%)
USD
4,19 RON
(-0.1%)
GBP
5,52 RON
(+0.79%)
CHF
4,20 RON
(-0.2%)
AUD
2,98 RON
(+0.02%)
CAD
3,15 RON
(+0.37%)
BGN
2,43 RON
(-0.06%)
RUB
0,07 RON
(-0.2%)
ZAR
0,29 RON
(-0.03%)
BRL
1,11 RON
(+0.25%)
CNY
0,63 RON
(-0.36%)
INR
0,06 RON
(-0.34%)

3 motive pentru care nu merită să îţi cumperi un Suzuki din România

9

1.Dacă îţi cumperi un Suzuki din Iaşi, atunci trebuie să apelezi la firma „Doly” SRL, cea care nu este dealer autorizat Suzuki şi care practică metode de înşelare a clienţilor;

.

2. Dacă îţi cumperi un Suzuki de la un dealer autorizat din România, atunci ai de-a face cu „Suzuki România”, reprezentanţa comercială a firmei „Magyar Suzuki Corporation”, care joacă „alba-neagra” atunci când vine vorba de corectitudine în relaţia cu clientul; „Suzuki România” consideră perfect îndreptăţite clauzele contractuale pe care, recent, instanţa le-a declarat abuzive, impunând modificarea lor;

.

3. Dacă vrei să îţi cumperi Suzuki şi se întâmplă să ai câteva semne de întrebare privind drepturile tale, ca şi cumpărător (spre exemplu vrei să întrebi dacă ai de-a face cu un dealer autorizat sau nu, sau vrei să te interesezi ce drepturi pierzi dacă faci achiziţia de la un dealer neautorizat), atunci poţi fi sigur că nu se va deranja nimeni să îţi răspundă!

.

Alături de aceste motive, s-ar putea să mai găseşti şi altele după parcurgerea materialelor de mai jos:

• „Suzuki România” susţine că „Doly” Iaşi nu este dealer autorizat, dar îi acceptă practicile „neortodoxe”

• Clauze abuzive în contractele dealerului „Suzuki” din Iaşi

• Cum şi-a fraierit clienţii dealerul „Suzuki” din Iaşi?

..

loading...

Citește și
Loading...

9 Comentarii
 1. Drimba Florin Vasile spune

  Stimate domn/doamna, inainte sa fi scris acest articol ar fi trebuit sa va interesati mai bine in privinta dealer-ilor autorizati Suzuki din Romania.Sunt consultant vanzari la SC Trakia Auto SRL Sibiu dealer autorizat Suzuki si ma simt obligat sa va raspund acestui articol.Nu este corect din partea dumneavoastra sa ne acuzati pe TOTI de lipsa de transparenta in ceea ce priveste drepturile si obligatiile cumparatorului de Suzuki.Intrati pe forumuri si intrebati de Trakia Sibiu, trimiteti-mi orice intrebare pe adresa mea de mail sau intrati pe site-ul nostru si puneti-ne intrebari si o sa primiti toate informatiile de care aveti nevoie.

  1. admin spune

   Avem trei observatii:
   1. Daca vrei sa te interesezi cine e dealer autorizat si cine nu, „Suzuki Romania”, in calitate de reprezentanta comerciala a firmei producatoare, nu se sinchiseste sa raspunda.
   2. Acuzatia de „lipsa de transparenta” face referire la firma „Suzuki Romania”, care ar trebui, teoretic, sa fie prima interesata sa lamureasca aceste nereguli existente pe piata cu privire la comercializarea autoturismelor „Suzuki”. E adevarat ca prin atitudinea sa – aceea de a se „ascunde dupa visini” – „Suzuki Romania” aduce un prejudiciu imaginii generale a marcii, fapt care va afecteaza si pe dumneavoastra, in calitate de dealer autorizat.
   3. In calitate de simplu cumparator (sau in calitate de reprezentant al unei institutii media), este firesc sa apelez la „Suzuki Romania” pentru a obtine informatii oficiale si nu sa „umblu” din dealer in dealer (de ce? pentru ca „Suzuki Romania” este reprezentanta comerciala a producatorului, avand in sarcina coordonarea activitatii dealerilor la nivelul intregii tari).

  2. admin spune

   Va rugam pe dumneavoastra sa oferiti cititorilor nostri informatia pe care „Suzuki Romania” a refuzat sa o comunice.
   De unde ar trebui sa afle un potential cumparator daca firma care ii vinde autoturismul Suzuki este dealer autorizat sau nu?
   Iar daca vanzatorul nu este dealer autorizat, ce drepturi pierde respectivul cumparator?

 2. Florin spune

  Puteti cumpara de la oricine o masina Suzuki pentru ca garantia este internationala. Nu cred ca pierdeti ceva daca nu luati masina de la un dealer autorizat.
  Am cumparat in februarie un Suzuki Grand Vitara adus pe rampa cu 10km la bord de o firma de apartament din Bucuresti, achizitionat de la un dealer Suzuki din Austria.

 3. Eugen spune

  Cam furibunda campania asta impotriva Suzuki pentru a nu ridica niste semne de intrebare….

 4. Florin spune

  Chiar ca este dubioasa aceasta campanie.
  La ce abuzuri fac alti dealeri, daca nu ar fi platit la greu reclama, cred ca ar fi avut mai mult de scris.

 5. Andrei spune

  Mai mult ca sigur , aceasta campanie este initiata de anumite firme care se simt amenintate de produsele acestui fabricant si de aici articolele astea , cu Doly , e problema veche , dar la alti dealer-i nu sunt probleme , trebuie analizata corect problema si pe urma luat masuri , nu inainte .

 6. razvan spune

  Stiu solutia.Cateva molotoave pe Doly asta din Iasi si sa vedeti atunci cum dau toate relatiile.

 7. dinuanetaflorica spune

  d-lor , va rog sa-mi spuneti daca stiti , unde ma pot adresa ptr. o testsre a masinii care am cumparat-o la mana a doua .si anume – marca Matiz Chana Benny- facut de o firma din CHINA dupa concepet Suzuchi .Am probleme cu ea si nimeni nu poate sa o puna pe tester deoarece nu figureaza la ei acest gen de masina , Va multumesc.

 8. pepe spune

  intr-adevar , si eu am avut probleme de service la un vitara si suzuki romania este total pe dinafara, service urile fac ce vor, nimeni nu raspunde si dau vina unii pe altii.este o totala harababura. doar te imbie sa cumperi si apoi nu i mai intereseaza.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.