Ministerul Economiei dă măriri de salariu „bugetarilor de lux”

0

– Ministrul Economiei, Adriean Videanu, declară pentru „Gândul” că doar au fost indexate salariile de la aceste companii, iar directorii generali au salarii de secretari de stat.

.
În plină criză, „bugetarii de lux” de la conducerea companiilor, în care statul este acţionar prin Ministerul Economiei, au primit o neaşteptată majorare de salariu.

Directorii de la Hidroelectrica vor avea o remuneraţie mai mare cu 47,6%, respectiv 406.000 lei, în condiţiile în care, în prezent, primesc 275.000 lei, potrivit unui proiect de Hotărâri de Guvern.

În cazul managerilor de la conducerea Complexului Energetic Turceni creşterea este de 23,1%, de la 173.000 lei la 213.000 lei. Pe de altă parte, contractele de mandat pentru acest an ale directorilor transporatorului de energie Transelectrica au fost diminuate cu 9,7%, la un total de 206.000 de lei, faţă de nivelul propus iniţial de 228.000 de lei.

Nici subordonaţii au fost însă uitaţi. Spre exemplu, în cazul angajaţilor de la Hidroelectrica salariul mediu din companie va ajunge la 4.800 de lei. Şi bugetarii din cadrul CEN Turceni vor avea mai mulţi bani în buzunare, urmând să aibă un venit în medie 3.834 de lei.

Singurii care au pierdut au fost tot cei de la Transelectrica, unde câştigul mediu lunar pe angajat a fost redus de la 4.207 lei la 4.176 lei.

Contactat de „Gândul” pentru a ne explica cum de Guvernul a aprobat o astfel de creştere a fondului salarii, în condiţii de austeritate bugetară, ministrul Adriean Videanu a declarat:

„Exclus aşa ceva. Deci, directorul general de la Hidroelectrica are salariul unui secretar de stat. Punct. Că au crescut cu 47%, astea sunt copilăriile unora care habar nu au cum să citească un buget”, a spus ministrul.

Videanu a explicat că fondul de salarii la societăţile fără pierderi a crescut cu nivelul inflaţiei. „Atât. Deci, fondul de salarii a crescut cu 6,5%, iar la cele cu pierderi: niciun leu. Punct! Este indexarea numai cu inflaţia”, a spus ministrul.

Sursa: Gândul

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.