EUR
4,76 RON
(-0.12%)
USD
4,21 RON
(0%)
GBP
5,56 RON
(-0.02%)
CHF
4,24 RON
(-0.04%)
AUD
2,98 RON
(-0.01%)
CAD
3,13 RON
(+0.18%)
BGN
2,43 RON
(-0.05%)
RUB
0,07 RON
(0%)
ZAR
0,29 RON
(+0.06%)
BRL
1,08 RON
(+0.04%)
CNY
0,63 RON
(0%)
INR
0,06 RON
(-0%)

„Fabrica” de diplome „Spiru Haret” lasă studenţii cu ochii-n soare

3

Potrivit unei hotărâri de guvern apărută recent în Monitorul Oficial, Universitatea „Spiru Haret” nu este acreditată pentru anul şcolar 2009 – 2010. Asta înseamnă că cei 4.000 de studenţi înscrişi la această unitate vor pierde toţi banii plătiţi în contul taxelor de studii, care depăşesc anual 1.000 RON. Majoritatea celor care vor rămâne cu ochii-n soare sunt angajaţi ai instituţiilor publice sau cu profil militar, care au optat pentru diploma de licenţă urmărind o creştere salarială.

Oficialii Universităţii „Spiru Haret” spun că instituţia de învăţământ a fost scoasă de pe lista celor acreditate prin hotărâre de guvern la cererea rectoratului. Această acţiune are la bază implicarea numelui universităţii în scandalul facultăţilor neacreditate. Gheorghe Cârjă, şeful filialei vasluiene a „Spiru Haret” spune că studenţii pot veni în continuare la cursuri fără nicio problemă, întrucât universitatea îşi poate desfăşura activitatea în baza legii de funcţionare.

Juriştii de la Bucureşti au cerut Guvernului să nu ne mai implice în hotărâri care fac referire la numele nostru întrucât acestea sunt ilegale. Nu Guvernul ne-a scos pe noi din hotărâre, ci noi nu am mai vrut să fim. Aceste acte normative noi le considerăm ilegale şi în continuare noi ne desfăşurăm activitatea. Prin absurd, universitatea noastră nu poate fi desfiinţată decât dacă toate promoţiile actuale îşi termină studiile. Asta nu se va întâmpla însă deoarece noi funcţionăm prin lege, iar hotărârile de Guvern nu schimbă legea.

Motivul pentru care s-a recurs la această decizie se trage din conflictul pe care îl poartă universitatea cu Ministerul Educaţiei şi Guvern, urmare a unui proces câştigat de „Spiru Haret”.

Posibilitate de transfer

Pe de altă parte, Ministerul Educaţiei anunţă că nu va recunoaşte diplomele emise de această instituţie de învăţământ superior. Cei 4.000 de studenţi înmatriculaţi la „Spiru Haret” Vaslui se pot transfera, potrivit lui Gheorghe Cârjă, dacă nu au restanţe.

Dacă ar fi să ne luăm după un citat de pe site-ul oficial, practic, în anul universitar 2008/2009, unul din trei studenţi din România a învăţat la Universitatea Spiru Haret. „Mă voi transfera la o facultate la distanţă, cel mai probabil la Iaşi. În cazul în care este adevărat, ar trebui să ne dea banii înapoi”, ne-a spus un student în anul doi la „Spiru Haret” Vaslui.

Sursa: Obiectiv de Vaslui

loading...

Citește și
Loading...

3 Comentarii
  1. duma spune

    Art 1 cod civil:”Legea dispune numai pentru viitor,ea n-are putere retroactiva”.Nu stiu cat „drept” ati invatat si unde.Ignoranta persoanelor publice produce efecte devastatoare in societate.Puneti mana pe CARTE! Atentie! Uneori ,vorba=fapta.In civil scapi mai „ieftin”,dar in penal….!

  2. Hipolit spune

    Vorbim tampenii! Toata lumea stie ca Spiru Haret e un butic penibil! Cei mai multi profesori sun gunoaiele aruncate in anii ’90 de facultatile de Stat, iar ceilalti sunt gunoaiele create de aceste gunoaie (sau smecherii de parcare doritori de bani „faute de mieux”). Sa nu ne mintim! Astfel de „institutii” pot concura, eventual, cu vreun fast-food de prin Dristor!

  3. mihai spune

    se mai dau diplomele la spiru la administratie publica?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.