Ariniş – cum renaşte o zonă turistică uitată

Orasul Gura Humorului va oferi, de la sfârsitul acestui an, o noua locatie iubitorilor sporturilor de iarna, in special schiorilor.
Primarul orasului Gura Humorului, Marius Ursaciuc, a declarat ca este vorba despre noua pârtie de schi, investitie care in prezent se afla aproape de finalizare.

.

Ursaciuc a precizat ca pârtia se construieste in zona Arinis si va fi finalizata in luna octombrie 2009.

Investitia se realizeaza in cadrul proiectului Popas care, pe lânga constructia pârtiei, mai include si amenajarea parcului Luna Moldovei, din zona Arinis.

Pâna in prezent, a fost montat sistemul de transport cu telescaunul, lucrarile ramase de realizat vizând amenajarea pârtiei.

Prin finalizarea investitiei, Gura Humorului va dispune de cea mai moderna pârtie din judetul Suceava, cu o lungime de 1.478 de metri, cu o diferenta de nivel de 283 de metri.

Tot din fondurile aferente proiectului vor fi achizitionate si cinci tunuri de zapada, o masina de batut zapada, iar infrastructura rutiera spre pârtie va fi modernizata in totalitate.

Totodata, modernizarea parcului Arinis presupune construirea a 3 terenuri de sport, o piscina in aer liber si una acoperita, un bazin de inot pentru copii.

Marius Ursaciuc a precizat ca au fost finalizate deja lucrarile de modernizare a drumului care face legatura dintre Voronet spre pârtia de schi, precum si parcarea care va deservi pârtia.

Pe lânga aceste lucrari vor fi modernizate aleile si spatiile verzi din parcul Arinis.

Primarul din Gura Humorului a apreciat ca, dupa finalizarea investitiilor, zona Arinis va deveni una dintre principalele atractii turistice din judetul Suceava.

Potrivit lui Ursaciuc, valoarea totala a proiectului este de 10,5 milioane de euro, din care aproximativ 5 milioane de euro sunt fonduri europene, 1,66 milioane de euro sunt fonduri de la bugetul de stat, iar 3,88 milioane de euro sunt fonduri proprii ale Primariei Gura Humorului.

Loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.