EUR
4,76 RON
(-0.04%)
USD
4,19 RON
(-0.01%)
GBP
5,48 RON
(-0.22%)
CHF
4,19 RON
(+0.05%)
AUD
2,98 RON
(+0.85%)
CAD
3,18 RON
(-0.02%)
BGN
2,43 RON
(-0.1%)
RUB
0,06 RON
(-0.38%)
ZAR
0,30 RON
(-0.33%)
BRL
1,11 RON
(+1.15%)
CNY
0,62 RON
(-0.02%)
INR
0,06 RON
(-0.02%)

Metropolis Center şi Starlight Suiten Hotel: 38 milioane euro investiţi în centrul Capitalei

0

Metropolis Center, cladirea premium multifunctionala dezvoltata de Grupul Soravia din Austria si localizata in zona centrala Dorobanti a Capitalei, s-a facut in baza unei investitii totale de 38 milioane de euro, care a facut posibila conservarea fatadei celei mai vechi tipografii bucurestene, precum si constructia Starlight Suiten, un modern apart-hotel de 4 stele, a declarat, miercuri, pentru Agerpres, Karl Goeth, managing partner CEE, Soravia Group.

„Metropolis Center a fost proiect ambitios pentru Soravia in România deoarece a urmarit conservarea fatadei tipografiei „Cartea Româneasca”, cladire-monument istoric construita in anul 1919 – adaugându-i insa caracteristicile unei constructii multifunctionale de ultima generatie. Nu a fost usor si ne-a luat mult timp si efort pentru a reusi, dar in final am dat o noua viata acestei cladiri si acestei locatii”, a precizat Karl Goeth.

Cladirea ocupa o suprafata totala de 29.500 metri patrati de spatiu multifunctional, impartit in birouri de clasa A pe sapte nivele, o galerie comerciala la parter si un apart-hotel de 4 stele, Starlight Suiten, pentru calatori. „Desi conditiile actuale nu favorizeaza lansarea unor afaceri noi, consider ca, in final, calitatea serviciilor noastre isi va spune cuvântul. Avem incredere in potentialul României„, a declarat Robert Jobstl, proprietarul lantului hotelier Starlight.

Având 78 de apartamente, dintre care 72 cu camera de zi si dormitor, celelalte având camera de zi, dormitor si birou, hotelul din Bucuresti este primul din România, dar si cel mai mare din lantul Starlight, a spus Georgeta Grecu, directorul general al hotelui Starlight Suiten din Bucuresti „Hotelul nostru de 4 stele ofera servicii de nisa. Oaspetii nostri beneficiaza de un apartament intreg la acelasi pret cu cel al unei camere dintr-un hotel obisnuit de 4 stele„, a afirmat Robert Jobstl, proprietarul lantului hotelier.

Pentru primul an, managerul hotelului a estimat un grad de ocupare de 70%, fiind posibila atingerea unui nivel de 80%. Metropolis Center este cel de-al treilea proiect Soravia in România, arhitecti fiind Peter Torniov si Stefan Petkov de la firma Plus Architecture Ltd , cu birouri la Sofia, Viena si Bucuresti.

Investitia a fost finantata de UniCredit Bank Austria. Pe lânga Starlight Suiten Hotel, Metropolis Center gazduieste si sediile companiilor Citroen România, firma de avocatura DLA Piper, Parexel International, Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), Advent International, Soravia România, Leopold Jordan GmbH, dar si supermarketul Mega Image si curatatoria Eco Fresh.

În curând, la Metropolis Center vor fi deschise un restaurant premium si o cafenea in galeria comerciala de la parterul complexului. Soravia Group AG, cu sediul central la Viena, opereaza in opt tari din Europa Centrala, de Est si de Sud, având experienta in domeniul dezvoltarilor imobiliare si in sectorul de investitii.

În mai 2008, International Finance Corporation (IFC), membra a Bancii Mondiale, s-a alaturat Diviziei pentru Dezvoltare Imobiliara a Soravia, ca partener strategic financiar, sustinând proiectele companiei din Europa. Lantul hotelier austriac Starlight Suiten include in prezent sase hoteluri – trei in Viena, doua in Budapesta si unul in Bucuresti. Planurile de dezvoltare ale lantului hotelier vizeaza Londra, Paris, Barcelona si Valencia

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.