Traficul aerian în România va scădea în 2009 sub media europeană

Traficul aerian din România va scadea cu circa 3% in 2009, pe fondul crizei care a afectat cursele all-inclusive, insa traficul aerian low-cost a evoluat pozitiv, astfel incât scaderea traficului va fi sub media europeana, a declarat miercuri (28 octombrie 2009), Catalin Radu, director Directia Aviatia Civila din Ministerul Transporturilor si Infrastructurii.

“Traficul aerian va scadea sub media europeana, care e undeva la 5 – 7%, pentru ca, daca am avut la cursele clasice o scadere, traficul low-cost in România a crescut. Ca valoare, piata ramâne undeva la 600 milioane euro”, a spus Catalin Radu. Principalul aeroport din tara, Aeroportul International Henri Coanda – Otopeni, va inregistra o scadere cu circa 9% a numarului de pasageri, de la 5,06 milioane pasageri in 2008, la 4,46 milioane pasageri in acest an, din cauza crizei.

În 2008, traficul aerian a ajuns, ca valoare, la aproximativ 600 milioane de euro si 9,1 milioane de pasageri, pentru cele 17 aeroporturi din România. De asemenea, un avans remarcabil l-a inregistrat traficul aerian al operatorilor low-cost, care in 2008 a transportat 2,5 milioane pasageri.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.