Tranzacţie surpriză în imobiliare: belgienii au cumpărat 60 de hectare în jurul Bucureştiului. A revenit vremea achiziţiilor?

Compania belgiana Liebrecht & wooD, care detine centrul comercial de tip outlet Fashion House de la iesirea din Militari spre Pitesti, a cumparat in acest an terenuri cu o suprafata de circa 60 de hectare in trei zone ale Bucurestiului, pentru care a platit mai mult de 30 de milioane de euro din fonduri proprii, informează [block]0[/block].

.
Belgienii, care au vandut in ultimii ani parcul comercial Militari Shopping si birourile Victoria Park din Baneasa pentru circa 80 de milioane de euro, sunt printre putinii investitori care merg acum impotriva curentului, cumparand terenuri cand nimeni nu considera ca preturile au ajuns la nivelul minim.

„In acest an am cumparat 60 de hectare de teren la iesirile din Bucuresti pentru proiecte de retail si pentru constructia unui nou centru comercial de tip outlet. In medie, pot spune ca am platit circa 60 de euro/metrul patrat. Preturile pot spune ca au fost rezonabile, nu discount-uri de 50%, pentru ca astfel de reduceri sunt doar pentru terenuri proaste„, a declarat pentru ZF Johan Rogiers (foto), unul dintre fondatorii si actionarii companiei belgiene.

El spune ca a infiintat fondul inchis Liebrecht & wooD Investment Fund, in care a atras si investitori externi, fond prin intermediul caruia va investi in Polonia, Rusia si Romania, capitalul initial disponibil depasind 100 de milioane de euro.

„Sunt atat de multi bani pe piata, iar lumea nu stie in ce sa-i investeasca. Din cate stiu, niciodata nu au fost mai multe economii in Europa, iar depozitele bancare nu aduc venituri multumitoare, in timp ce bursele, bondurile, nu sunt tocmai sigure. Romania cu siguranta isi va reveni„, spune Rogiers, motivand astfel decizia de a cumpara pe piata locala. In piata imobiliara se spune ca aproape orice este la ora actuala de vanzare, dar nu sunt cumparatori.

Citește și
1 Comentariu
  1. pascu spune

    AVETI GRIJA CA ASTIA SUNT PEDOFILI SI PERICULOSI!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.