Cernobâlul, cea mai “exotică” destinaţie din lume

0

Centrala nucleara de la Cernobâl, scena celei mai mari catastrofe din secolul XX, este considerata destinatia turistica “cea mai exotica” din lume, conform unui clasament al revistei Forbes, care a publicat recent un top al celor mai extravagante destinatii turistice de pe mapamond, prilej de re laxare si totodata ocazie unica de a cunoaste lucruri inedite, relateaza marti pub licatia ucraineana Segodnia.

“La 23 de ani de la tragedia de la Cernobâl, mai multe firme propun excursii in locul in care s- a produs o drama planetara. Curios ii dau curs acestei invitatiei (pe propriul risc) pentru a vedea reactorul nr.4 distrus, orasul-fantoma Pripiat si padurea rosie, unde pinii au capatat culoare portocalie din cauza nivelului ridicat de radiatii”, scrie, in prezentarea sa, Forbes, epuizând astfel carateristica zonei de interdictie de 30 de km de lânga centrala Cernobâl, unde ucrainenii ii plimba in ultimii ani pe dependentii de adrenalina si senzatii tari contra 70-170 de dolari.

În ciuda public itatii, firmele turistice din Ucraina se confrunta cu o penurie de clienti. Dupa cum a declarat pentru Segodnia un reprezentant al firmei pripyat.com din Kiev, care organizeaza calatorii turistice in zona de interdictie, din cauza crizei si a epidemiei de gripa noua, numarul doritorilor de a vizita Cernobâlul s-a diminuat drastic in ultimele luni.

În urma cu un an, firma organiza de mai multe ori pe luna deplasari in zona contaminata moarta de la Cernobâl, printre turisti numârându-se in principal cetateni rusi si polonezi. Occidentalii sunt impresionati in primul rând de satele abandonate din zona: viata s-a oprit aici la 26 aprilie 1986, noteaza publicatia ucraineana.

Pentru cei care agreeaza mai curând o vacanta lipsita de riscul contaminarii radioactive, Forbes propune Insulele Galapagos sau, de ce nu, Antarctica. Potrivit sefului Agentiei Gap Adventures, Bruce Poon Tip, aceste doua destinatii sunt din ce in ce mai solicitate. Printre destinatiile exotice in topul Forbes mai figureaza Phenianul, capitala Coreii de Nord, unde reusesc sa ajunga doar putini norocosi, insula Socotra din Yemen, manastirea Taktsang din muntii Bhutan, cons iderata unul din cele mai sfinte temple budiste, precum si orasul Tuva (sudul extrem al Siberiei).

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.