Iohannis: Puţine investiţii noi şi doar din fonduri UE, în 2010

Municipalitatea orasului Sibiu va face investitii, si in 2010, care vor fi finantate din proiecte europene, prin atragerea a 20 de milioane de euro, bani europeni, a anuntat, marti (17 noiembrie 2009), primarul orasului, Klaus Iohannis.

“Vor fi foarte putine investitii noi, in principiu, cred ca vor fi doar investitiile pe care le vom propune pentru proiectul din fonduri europene. Cele patru strazi pe care vrem sa le executam in prima etapa si reabilitarea de la UCOS”, a spus Iohannis.
Acesta spune ca va extinde in 2010, retelele de apa si canal din municipiul Sibiu si va reface infrastructura urbana, urmând sa modenizeze si un centru de asistenta pentru copiii cu probleme sociale, UCOS.

“Într-o faza foarte avansata sunt doua proiecte. Este vorba despre un proiect din fonduri de mediu, care vizeaza extinderea retelelor si a serviciilor de apa si canal in municipiul Sibiu si in localitati din sudul Transilvaniei, inclusiv pâna la Fagaras, o aplicatie care va fi finalizata si inaintata inca in acest an si credem ca vom primi in jur de 80 de milioane de euro”, a explicat Iohannis.

Primarul Sibiului spune ca municipiul va iesi din criza “in câtiva ani”, timp in care administratia locala este nevoita sa renunte la o serie de proiecte de investitii.
“Va trebui sa renuntam, de exemplu, la strandul din Padurea Dumbrava, dar cred ca Sibiul va depasi, in câtiva ani, criza si atunci vom putea sa reluam si aceste proiecte”, a explicat Klaus Iohannis.

Loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.