UGIR-1903: Am discutat despre posibilitatea grevei fiscale, dacă nu vor fi reduse cheltuielile publice

Reprezentantii UGIR-1903 au analizat joi (26 noiembrie 2009) posibilitatea de a face greva fiscala daca viitorul Executiv nu va reduce cheltuielile publice, a declarat presedintele confederatiei, Cezar Corâci, la postul public de radio.

“Suntem foarte ingrijorati de modul in care statul administreaza contributiile pe care le aducem noi, in aceasta perioada in mod special. Este inadmisibil ca intr-o economie in care incasarile la bugetul de stat au scazut cu circa 8% si scad incasarile la anumite capitole, ca de exemplu TVA, principalul indicator al activitatii economice, cu circa 20%, cheltuielile publice sa creasca cu 8,6%.
Suntem absolut contra unor asemenea practici si, pentru prima data, s-a discutat la nivelul confederatiei despre posibilitatea de a face greva fiscala, daca viitorul executiv nu va reduce cheltuielile publice. O economie in care sectorul bugetar are un salariu mediu de 2.200 lei si sectorul privat, cei care sunt princ ipa lii contribuabili, de 1.865 lei, nu poate sa functioneze”, a explicat Corâci.

Acesta a mai spus ca viitorul Executiv trebuie sa discute cu patronatele modul in care se construieste politica fiscala in România, deoarece “nu recunoastem dreptul nimanui de a decide in numele tuturor contribuabililor din România”. “Aceste politici trebuie discutate cu toate patronatele cu reprezentativitate nationala din România, ca si modul in care sunt cheltuiti banii publici, pentru ca sunt banii pe care noi ii furnizam bugetului de stat. Economia României este sugrumata.

Aceasta risipa ce se petrece la nivelul bugetului centralizat si aceasta proliferare a asa-ziselor institutii ce se autofinanteaza, dar traiesc din birurile pe care noi le platim, trebuie sa se termine. Trebuie ca România, daca doreste sa iasa din criza sa reduca drastic cheltuielile publice si asta nu pentru ca o spun FMI si UE, ci pentru ca o spune realitatea economica”, a mai spus presedintele UGIR 1903.

Totodata, Corâci a mai spus ca membrii UGIR 1903 au discutat si despre tratamentul pe care statul român l-a avut in ultimii ani fata de economia privata.
“Concluzia a fost ca unul dintre principalele lucruri ce trebuie facute este ca statul sa-si schimbe atitudinea fata de contribuabil, persoane juridice, oameni de afaceri sau persoane fizice.

Inegalitatea in tratament, faptul ca statul a redevenit principalul element care favorizeaza blocajul financiar in economie, faptul ca statul datoreaza peste opt miliarde lei sectorului privat, dar in acelasi timp multe firme sunt executate sau ajung in imposibilitate de plata pentru ca alte datorii, câteodata in sume mai mici decât cele datorate de stat sunt considerate ca titluri executorii, greveaza activitatea societatilor comerciale.

Trebuie ca urmatorul Executiv sa inteleaga ca trebuie sa-si plateasca intâi si intâi datoriile fata de agentii economici, plata serviciilor si activitatilor deja prestate, deoarece, cu acesti bani ce vor ajuta la introducerea unei normalitati in activitatea economica, statul va recupera mai mult prin taxele si impozitele si contributiile la fondurile speciale pe care noi le platim”.

Citește și
3 Comentarii
 1. ciprian spune

  era si timpul sa se adune si „sindicatele” privatilor sa le apere interesele. Toate aceste realitati ne sunt arhicunoscute insa pana acum nimeni nu a indraznit sa se gandeasca la aceasta initiativa. Bravo celor care s-au gandit si sper sa aiba si puterea sa mearga pana la capat. La fiecare intrunire a sindicatelor cu reprezentantii partidului comunist pardon PSD sa apara un avertisment si al celor care sustin bugetul.

 2. andrei spune

  Ma bucur nespus de initiativa, si eu am o firma si sunt in blocaj financiar din cauza statului .
  In schimb cum intarzii plata taxelor statul iti blochaza conturile ca sa te determine sa inchizi definitiv afacerea .
  Daca ne inchid pe toti cine mai da salarii si impozite ?
  Este un sistem pe care doar zbirii il mai aplica, este gandit spre dictatura statului, eu as fi bucuros sa intre minunata noastra tara ( pacat ca este locuita ) in faliment si sa ne cumpere un stat civilizat !
  Asa am ajuns sa ma simt de dispretuit de statul roman care nu imi mai ofera decat instiintari si usi inchise – sper ca toata japca pe care o fac sa le ajunga celor care isi baga banii in buzunare, in loc sa ajute societatea sa se dezvolte, sa isi poata plati pastilele pentru boli incurabile .

 3. elena spune

  Si eu imi doresc acelasi lucru ca si Andrei.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata