EUR
4,83 RON
(+0.41%)
USD
4,38 RON
(-0.83%)
GBP
5,42 RON
(-0.22%)
CHF
4,57 RON
(-0.23%)
BGN
2,47 RON
(+0.03%)
BYN
1,69 RON
(-0.2%)
CAD
3,09 RON
(+0.2%)
RSD
0,04 RON
(+0.23%)
AUD
2,69 RON
(-0.54%)
JPY
0,04 RON
(-0.86%)
CZK
0,18 RON
(-0.08%)
INR
0,06 RON
(-0.24%)

 

Romeo Stavarache: Şi eu vreau să mergem la guvernare, dar nu negociind singular, precum Fenechiu

Vicepreşedintele Partidului Naţional Liberal Romeo Stavarache a criticat, sâmbătă, intenţia lui Relu Fenechiu de a trimite scrisori lui Emil Boc şi Traian Băsescu, afirmând că negocierile pentru intrarea la guvernare nu se fac în nume personal, ci „în numele partidului şi pentru partid”.

„Trebuie să negociem în numele partidului şi pentru partid, nu pentru o persoană anume, fie ea şi Relu Fenechiu. Să vorbească în nume personal, dar nu din funcţia de vicepreşedinte al partidului. (…) Orice este posibil, dar trebuie să fie o hotărâre a partidului, şi nu a lui Fenechiu”, a spus Stavarache.
Vicepreşedintele liberal şi-a exprimat suprinderea faţă de afirmaţiile lui Relu Fenechiu amintind că şi acesta a făcut parte din echipa de negociere care a mers la Cotroceni la consultări, iar dacă avea ceva de spus, ar fi putut să o facă atunci.

„Eu am să pun în discuţie acest mod de abordare al unor colegi de-ai noştri şi cred că ar trebui ca deciziile partidului să-l respectăm toţi, nu numai unii că poate nici mie nu-mi convine că stăm în opoziţie, dar cred că trebuie să ne respectăm întâi pe noi şi apoi să ne gândim că în spatele nostru sunt foarte mulţi oameni care se uită la ceea ce facem, mai ales membri PNL.

Şi eu vreau să mergem la guvernare, dar în niciun caz negociind cum face Fenechiu singular”, a adăugat Romeo Stavarache. Deputatul Partidului Naţional Liberal Relu Fenechiu afirmă că va solicita, luni, democrat-liberalilor să prezinte o ofertă concretă reprezentanţilor formaţiunii politice pe care o reprezintă privind invitaţia la guvernare.

Politicianul ieşean, care este şi vicepreşedinte al PNL, susţine că va solicita luni, celor din PD-L şi preşedintelui Traian Băescu să justifice de ce vor ca PNL să intre la guvernare, dar mai ales motivele pentru care formaţiunea politică pe care o reprezintă trebuie să facă parte dintr-un viitor Guvern PNL-PD-L.

„În ultimele săptămâni asistăm la o mascaradă, în mass media naţională, susţinută de PD-L cât şi de preşedintele Traian Băsescu în care se afirmă că democrat liberalii invită PNL la guvernare. E un populism demagogic.

Nu a existat o ofertă instituţională concretă, de aceea voi solicita luni un răspuns instituţional. Vrem să se termine mascarada asta, dar şi populismul demagogic dar şi cu declaraţiile celor care fac turul televiziunilor pentru a ne întreba de ce nu venim la guvernare”, a declarat deputatul Relu Femnechiu. În cazul în care va exista o astfel de ofertă, recunoaşte Fenechiu, se pot duce negocieri între cele două formaţiuni politice de dreapta.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata