Vasile Blaga: România are prea mulţi poliţişti faţă de media UE

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga, a afirmat miercuri (22 septembrie 2010) la Constanţa, că în România sunt prea mulţi poliţişti faţă de media UE şi că problema nu este la lipsa de personal, aşa cum susţin unii poliţişti, ci managementul unora dintre inspectoratele judeţene.

„Nu vreau să mai aud că avem prea puţini poliţişti. Eu nu am alte date decât cele europene. România are 54.000 de poliţişti şi mai are 30.000 de oameni în Jandarmerie. Suntem cu 26 la sută peste media europeană”, a declarat Vasile Blaga. Ministrul de Interne a precizat că problemele ivite în sectoarele de activitate ale poliţiştilor nu ţin de numărul personalului ci de management.

„Dacă avem probleme, avem eventual de management, în unele inspectorate şi o să le rezolv şi pe acelea. Vor fi disponibilizări şi în Ministrul Administraţiei şi Internelor, dar niciun om care îşi vede de treabă şi care lucrează în structuri operative nu va fi disponibilizat. Dintre cei care taie frunze la câini, în birouri, însă, unii vor pleca”, a mai afirmat Vasile Blaga.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata