Patriarhul Daniel apare, PALAS-ul răsare

Extrem de influentul şef al Bisericii Ortodoxe Române, patriarhul Daniel, a venit miercuri la prânz la Iaşi. Pe aeroport s-au înghesuit toate autorităţile locale, în frunte cu primarul Nichita, prefectul Tomaşeschi şi şeful CJ Simirad, plus mitropolitul Moldovei, dar Patriarhul n-a avut ochi şi zâmbete sincere decât pentru omul de afaceri Iulian Dascălu, potrivit Iasicastiga.

Limuzina acestuia din urmă (un BMW serie 7 cu numere de Germania) a fost singura căreia i s-a permis accesul lângă rampa de ieşire de la Aeroport iar PF Daniel s-a dus glonţ spre ea. Nici bine nu a urcat patriarhul în maşina afaceristului că a apărut şi prima minune: PDL a anunţat că nu se mai opune dărâmării azilului de bătrâni din coasta PALAS-ului. Aceasta deşi şeful grupului de consilieri locali PDL, Gabriel Grigore, a repetat zilele trecute, de mai multe ori, că nu vor vota cedarea căminului de bătrâni către o fundaţie israeliană (cu care developerul PALAS, adică firmele lui Iulian Dascălu, a semnat deja un contract de preluare şi a obţinut de la Primărie un aviz de demolare).

Protecţia PF Daniel asupra lui Dascălu

În mediul local de afaceri se vorbeşte intens că succesul fulminant în afaceri al lui Iulian Dascălu ar avea explicaţie nu numai existenţa, pe statele de plată ale Iulius şi a celorlalte firme din grup, a unei cohorte generali din fosta Securitate, ci mai ales sprijinul masiv oferit de fostul mitropolit al Moldovei şi actual Patriarh. Atât duşmani cât şi prieteni ai lui Dascălu susţin că multe din creditele făcute pentru dezvoltarea reţelei Iulius Mall şi a proiectului PALAS au fost obţinute cu sprijinul direct şi indirect al Bisericii, PF Daniel intervenind şi la obţinerea numeroaselor avize, unele extrem de delicate, pentru demararea amintitelor investiţii.

Ca o confirmare implicită a acestei legături, înaltul prelat a mers în 2007 în Italia pentru a-l oficial personal ceremonia religioasă de la nunta lui Iulian Dscălu.

Citește și
4 Comentarii
 1. Yoyo spune

  Interesant! :)) la puscarie cu patriarhul!

 2. mihai spune

  un smecher si-un afacerist si acest mos cu barba din fruntea bisericii ortodoxe.dar degeaba latram noi ca pe mos nici macar in c_r nu-l doare….

 3. pandora spune

  bah nu judecati ca o sa fiti judecate este dreptul judecator Iisus Hristos care va judeca pe toti voi nu aveti dreptu daca aveti un pic de cultura privitiva pe voi nu pe altii

 4. antiweishaupt spune

  preteni, asta e inca o dovada ca privirea patriarhului spune multe. un inalt prelat al bisericii sa aiba o privire diabolica nu e un lucru bun. tovarasul daniel, mult prea fericitul daniel, este MASON pretenasi. daca nu e asa e pacatul meu, dar daca e mason, deci satanist, numai Dumnezeu stie cum il va „rasplati”.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.