EUR
4,76 RON
(-0.06%)
USD
4,19 RON
(-0.1%)
GBP
5,52 RON
(+0.79%)
CHF
4,20 RON
(-0.2%)
AUD
2,98 RON
(+0.02%)
CAD
3,15 RON
(+0.37%)
BGN
2,43 RON
(-0.06%)
RUB
0,07 RON
(-0.2%)
ZAR
0,29 RON
(-0.03%)
BRL
1,11 RON
(+0.25%)
CNY
0,63 RON
(-0.36%)
INR
0,06 RON
(-0.34%)

OTV a depus cerere pentru marca „Se întâmplă acum” cu o zi înaintea Antenei 3

0

Emisiunea „Se întâmplă acum” a generat un nou scandal în ceea ce priveşte dreptul de proprietate intelectuală, Tudor Barbu de la OTV acuzând postul „Antena 3” că i-a furat un brand creat de el în urmă cu 10 ani.


Faptul că un membru al Grupului Intact se foloseşte de un nume consacrat fără a avea moral (şi legal) acest drept nu este o noutate, cazurile „Financiarul”, „Scânteia” sau „Biblioteca pentru Toţi” demonstrând această practică la grupul securistului (dovedit de instanţă) Dan Voiculescu.

În ceea ce priveşte cazul „Se întîmplă acum”, cronologia evenimentelor este deosebit de interesantă şi dovedeşte, în primă fază, indiferenţa de care dau dovadă unele televiziuni în ceea ce priveşte dreptul de proprietate intelectuală, iar ulterior viteza de reacţie a OTV-ului, care a fost „cu o zi mai deşteaptă” decât Antena 3.

¤ Pe 25 octombrie, Antena 3 a lansat emisiunea „Se întâmplă acum”, în condiţiile în care o emisiune cu acelaşi nume rulează la OTV de mai bine 3 ani, fiind înfiinţată de Tudor Barbu în 1998, la TVR 2.

¤ Sesizând furtul, dar realizând că nu au acoperire, cei de la OTV „rup uşa” la OSIM (Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci”) şi pe 26 octombrie 2010 depun cerere pentru înregistrarea mărcii „Se întâmplă acum”, în numele societăţii „Ocram Televiziune”. Cererea a fost depusă pentru 5 clase:

35. Publicitate; gestiunea afacerilor comerciale; administraţie comercială; lucrări de birou.

38. Telecomunicaţii.

41. Educaţie; instruire; divertisment; activităţi sportive şi culturale.

42. Servicii ştiinţifice şi tehnologice, precum şi servicii de cercetare şi de creaţie, referitoare la acestea; servicii de analiză şi cercetare industrială; crearea şi dezvoltarea calculatoarelor şi a programelor de calculator.

45. Servicii juridice; servicii de siguranţă pentru protejarea bunurilor şi indivizilor; servicii personale şi sociale oferite de către terţi, destinate să satisfacă nevoile indivizilor.

Pe 27 octombrie, s-a trezit şi „Antena 3” SA (bună dimineaţa domnu’ Gâdea!), care a depus o cerere de înregistrare a mărcii „Se întâmplă acum” pentru 10 clase:

9. Programe de calculator descărcabile (downloadable software), programe de calculator înregistrate (recorded software), programe pentru jocuri pe calculator (computer game programs).

16. Produse de imprimerie şi tipografie; fotografii; publicaţii (ziare şi reviste cu sau fără caracter de periodice); articole de birou, materiale publicitare.

28. Jocuri, echipamente pentru diferite jocuri şi sporturi, echipamente de pescuit.

35. Publicitate; gestiunea afacerilor comerciale; administraţie comercială; lucrări de birou, baze de date; organizare de târguri şi expoziţii în scop comercial, publicitar şi de promovare.

37. Asistenţă tehnică pentru producţia de programe radio-tv.

38. Telecomunicaţii; difuzarea de programe radio şi/sau tv (programe şi generice radio şi/sau tv); consultanţă în domeniul mass-media, furnizarea de camere de discuţii în spaţiu virtual, respectiv pe internet (internet chatrooms).

39. Distribuirea/difuzarea de publicaţii (ziare şi reviste cu sau fără caracter de periodice), transport; ambalare şi depozitarea mărfurilor; organizarea de călătorii, excursii şi croaziere.

41. Educaţie; instruire; divertisment; activităţi sportive şi culturale; filmare, organizarea de târguri şi expoziţii în scop educativ.

42. Crearea şi dezvoltarea programelor de calculator; crearea, întreţinerea şi găzduirea de pagini şi site-uri web, furnizarea de motoare de căutare pe internet.

45. Licenţieri de exploatare de programe de calculator.

Desigur, după ce a depus cererea pentru înregistrarea mărcii, OTV-ul „a sărit la gâtul” Antenei 3, subliniind faptul că „tonomatele lui Voiculescu” au furat un brand, dar uitând să spună că nu deţine marca, ci doar prima şansă de a o obţine, datorită acelei singure zile care desparte cele două cereri.

Şi ce se întâmplă acum? Antecedentele Grupului Intact sugerează că nici de această dată nu se va sinchisi de drepturile de proprietate intelectuală ale concurenţilor şi va merge înainte, încercând să profite de un brand creat de alţii, aşa cum unii au profitat de conturile altora… Vorba aceea, „ce se naşte din MOTAN, branduri fură…”

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.