Traian Băsescu afirmă că au fost blocaje în negocierea Guvern – FMI, rezolvate la Cotroceni

Preşedintele Traian Băsescu afirmă că au existat blocaje în discuţiile dintre Guvernul român şi reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional, care au fost, însă, rezolvate în discuţiile de la Palatul Cotroceni.

„Au fost 3 mari probleme asupra cărora nu s-a găsit o soluţie în negocierea Guvern-Fond şi care au fost tranşate prin medierea mea, pentru că ăsta este rolul meu. Şi cele 3 probleme sunt:
Ordonanţa 50, o a doua problemă – arieratele din sănătate versus subvenţii la agricultură şi cea de-a treia a fost legată de spaţiul fiscal pentru investiţii. În această zonă s-au situat blocajele care au fost deblocate în urma discuţiilor la Cotroceni”, a declarat şeful statului luni ( noiembrie 2010) seară la postul public de televiziune.

El a mai precizat că la sosirea delegaţiei FMI se vorbea de anularea Ordonanţei 50, lucru pe care nici el şi nici Guvernul nu l-au acceptat. Premierul Emil Boc a declarat, luni, că preşedintele Traian Băsescu a fost de mare ajutor în discuţiile cu delegaţia FMI.
„Preşedintele a fost de mare ajutor în cadrul discuţiilor pe care le-am avut (cu delegaţia FMI – n.r.), astfel încât să se poată ajunge la o formă corectă a Acordului nostru,… cu contribuţia preşedintelui realizându-se chiar lucruri importante, ceea ce înseamnă susţinerea investiţiilor pe anul 2011”, a afirmat Boc, la postul public de radio.

Delegaţia Fondului Monetar Internaţional condusă de Jeffrey Franks, şeful Misiunii FMI pentru România, a fost primită, sâmbătă şi duminică, la Palatul Cotroceni, de preşedintele Traian Băsescu. Delegaţia FMI şi-a început misiunea în România pe 20 octombrie şi a prezentat concluziile ei luni ( noiembrie 2010).

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.