Sebastian Oprescu: Vom intra în grevă generală odată cu asumarea răspunderii

Sindicatele din administraţie vor intra în grevă generală odată cu asumarea răspunderii în Parlament pe legea salarizării unice, a declarat joi (11 noiembrie 2010) Sebastian Oprescu, preşedintele Sindicatul Naţional al Funcţionarilor Publici (SNFP).

Preşedintele SNFP a menţionat că trebuie acordate stimulentele pentru luna octombrie ‘şi mai departe’ pentru că procesul verbal semnat prevede acordarea acestora până la publicarea în Monitorul Oficial a legii privind includerea stimulentelor în salariul de bază.
‘S-au acordat stimulentele restante pentru august şi septembrie şi nu am primit adrese sau contestaţii. A fost o sumă mai mică pentru că, aşa cum se ştie, în august veniturile la bugetul de stat sunt mai mici ca în alte luni ale anului. Stimulentele vor fi date în continuare în funcţie de eficienţă şi nu de competenţă’, precizat preşedintele SNFP.

Acesta a menţionat că vor avea loc discuţii pe tema stimulentelor şi cu ministrul Ministrul Muncii, Ioan-Nelu Botiş, şi, probabil, şi cu primul ministru Emil Boc, căruia i-au solicitat o întrevedere.
Preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), Sorin Blejnar, a discutat joi la Ministerul de Finanţe despre situaţia stimulentelor salariale cu reprezentanţii celor două sindicate reprezentative pentru funcţionarii publici, Vasile Marica şi Sebastian Oprescu.

Discuţiile vin în contextul în care preşedintele Traian Băsescu solicită Parlamentului să elimine prevederile adăugate de Legislativ la Ordonanţa de Urgenţă care le conferă unora dintre salariaţii din sectorul bugetar anumite drepturi băneşti incluse în salariu, pentru că ar produce anumite inechităţi în rândul angajaţilor din sectorul bugetar.
Cererea de reexaminare transmisă de preşedinte vizează eliminarea includerii unor stimulente obţinute de angajaţii Ministerului Finanţelor. Sindicatul Naţional al Funcţionarilor Publici (SNFP) susţine că a început deja procedura de strângere de semnături în vederea declanşării grevei generale.

Revendicările vizează aprobarea legii privind introducerea stimulentelor în salariul de bază, dar şi includerea amendamentului în Legea unică de salarizare pentru reechilibrarea sistemului unic de salarizare în domeniu bugetar.
Funcţionarii publici beneficiază de stimulente întrucât au un salariu mult mai mic decât celelate categorii bugetare şi sunt supuşi unui sistem de incompatibilităţi care le interzice desfăşurarea altor activităţi aducătoare de venit.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata