Urmează 3 zile cu temperaturi ce pot ajunge la 16 grade şi un week-end cu valori peste zi de -8 grade

În următoarele 3 zile vremea va fi caldă în România, punctul maxim fiind atins miercuri (8 decembrie 2010) cu temperaturi de până la 16 grade, în timp ce din 10 decembrie vremea se va răci considerabil, iar maximele vor fi cuprinse între -8 şi 4 grade, au anunţat specialiştii Administraţiei Naţionale de Meteorologie, într-o conferinţă de presă, pe baza modelelor de prognoză elaborate de către Centrul European pentru Prognoza Vremii (ECMWF) de la Reding.

‘După un episod cu precipitaţii intense în ultimele zile, pentru care s-a dat atenţionare meteorologică, vremea s-a ameliorat începând de ieri (duminică, 5 decembrie 2010, n.r.). Ne aşteptăm ca următoarele 3 zile să aducă o vreme în general bună. Precipitaţii urmează să mai fie sub formă de ploaie în partea de vest, nord şi nord-vest a teritoriului…

Conform materialelor pe care le avem deocamdată se pare că ziua de miercuri va fi cea care va avea temperaturile cele mai ridicate, cu maxime în general între 8 şi 16 grade. Valorile cele mai ridicate sunt de aşteptat pe partea de sud şi sud-vest a teritoriului. Miercuri, în Bucureşti, se vor înregistra maxime de 12-13 grade’, a afirmat Florinela Georgescu, adjunct al Centrului Naţional de Prognoză Meteo.

Citeste si:  Harghita: Minus 10 grade la Miercurea Ciuc şi Topliţa, cea mai scăzută temperatură din zonele locuite

Aceasta a ţinut să precizeze în intervalul menţionat, cel mai important fenomen este ceaţa, ‘care poate apărea pe arii destul de extinse în regiunile extra-carpatice în zonele joase’. Prognoza pe termen scurt a ANM indică, în partea a doua a săptămânii, o scădere a temperaturilor, dar şi apariţia de precipitaţii sub formă de ninsoare, în special în ziua de 10 decembrie.

ANM a prezentat, luni, în cadrul unei întâlniri informale cu mass-media, prognoza meteorologică şi agrometeorologică atât pentru intervalul următoarelor zece zile, cât şi previziunile pentru perioada decembrie – februarie 2010, pe baza modelelor de prognoză elaborate de către Centrul European pentru Prognoza Vremii (ECMWF) de la Reding. Următoarea prezentare a prognozei este anunţată pentru începutul lunii ianuarie, la o dată ce va fi comunicată ulterior.

348 total views, 0 views today

loading...

Citeste si:

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *