Valeriu Tabără a pus gând rău taxelor din hypermarketuri, vrea etichete cu două preţuri

Ministrul Agriculturii a declarat că va propune Uniunii Europene adoptarea unei decizii care să impună două preţuri pe etichetele produselor alimentare, cel de intrare în magazin şi cel final, cu adaosurile comercianţilor.

Este sezonul sărbătorilor de iarnă, iar comercianţii profită şi măresc preţurile produselor. Invitat la Realitatea TV, ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără, a declarat că intenţionează să propună Uniunii Europene, chiar săptămâna viitoare, o strategie în urma căreia anumite taxe impuse funrnizorilor să dispară. „Vă spun în premieră, voi propune ca pe etichetă să existe două preţuri, cel de intrare în magazin şi cel cu adosurile respective”, a spus Tabără citat de Realitatea.net.

Potrivit ministrului, ideea eliminării unor taxe impuse de retaileri furnizorilor este împărtăşită şi de state precum Ungaria, Italia sau Germania.„De exemplu, eu nu găsesc normală taxa de dezvoltare. De ce trebuie să dezvolte o reţea pe seama unei taxe suplimentare? Ar mai trebui eliminate taxa de raft, taxa de deschidere a magazinului, sunt mai multe”, a mai spus Tabără.

Loading...

Citește și
loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.