Preşedintele Rusiei are un iaht de peste 30 de milioane de euro

1 12

Preşedintele Rusiei, Dmitri Medvedev a achiziţionat un iaht de lux în valoare de peste 30 de milioane de euro, dotat cu două jacuzzi, o sală de cinematograf şi suficient spaţiu pentru cazarea eventualilor oaspeţi dar şi a echipajului de 12 persoane, conform publicaţiei britanice The Guardian.

Iahtul Sirius are lungimea de 54 de metri şi o autonomie de 5.000 de mile marine. La preţul de 30 de milioane de euro iahtul Sirius pare un gest puţin prea ostentativ pentru preşedintele unei ţări în care salariul mediu este de 450 de euro pe lună, comentează publicaţia britanică.
Conform unor surse din Moscova, Kremlinul a cumpărat acest super-iaht anul trecut, de la compania Proteksan-Turquoise din Istanbul, schimbându-i numele din Leo Fun în Sirius.

Interiorul sofisticat de lux al vasului include un salon mare, un apartament de tip penthouse şi şase cabine pentru oaspeţi, cabine pentru echipajul de 12 persoane şi, de ce nu, şi o cascadă artificială. Două scări conduc spre o platformă de agrement, dotată cu piscină şi cu o mare varietate de jucării acvatice şi accesorii pentru scufundări.
Reprezentanţii preşedinţiei ruse au confirmat achiziţionarea unui iaht, dar nu şi preţul şi nici dacă este într-adevăr vorba despre ambarcaţiunea Sirius. Un purtător de cuvânt de la Kremlin a precizat doar că a fost cumpărat un vas second hand în cursul anului trecut, conform publicaţiei moscovite Vedomosti.

Se pare că iahtul Sirius îl va înlocui pe vechiul iaht prezidenţial, Kavkaz. Bijuteria preşedintelui rus însă păleşte în faţa iahtului deţinut de miliardarul rus Roman Abramovici, proprietarul clubului Chelsea FC. Abramovici deţine cel mai mare iaht din lume, Eclipse, ‘un palat pe apă’ în valoare de peste 330 de milioane de euro, cu o lungime de 164 de metri şi echipat cu heliport şi propria discotecă.

Citește și
1 Comentariu
  1. val spune

    Primul paragraf enunta ca „presedintele Rusiei…a achizitionat..”, ca ulterior sa rezulte ca institutia prezidentiala a facut achizitia. Tanjesc dupa profesionalism in media precum insetatul din Sahara dupa apa!! Poate, vreodata, intr-un viitor indepartat…..

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata