Apple a demarat producţia unui nou model de tabletă iPad

0

Grupul informatic american Apple a început să producă un nou model al tabletei multimedia iPad, informează un articol publicat în cotidianul Wall Street Journal.

Citând surse din interiorul companiei, WSJ susţine că tableta iPad2 va avea o cameră built-in şi un procesor mai puternic, chiar dacă va fi mai subţire şi mai uşoară decât modelul precedent. În plus, sursele citate de WSJ susţin că iPad2 va avea ‘cel puţin’ o cameră în partea din faţă pentru video-conferinţe, însă rezoluţia display-ului va fi similară cu cea a predecesorului. În plus, noul dispozitiv va avea o memorie mai mare şi un procesor grafic mai puternic.

La fel ca şi alte produse Apple, firma Hon Hai Precision Industry Co., cunoscută sub brandul Foxconn, este cea care asamblează noul iPad, susţin sursele WSJ. În primele opt luni care au trecut de la lansarea tabletei iPad, în luna aprilie a anului trecut, Apple a vândut aproximativ 14,8 milioane unităţi. Compania a informat că în perioda octombrie-decembrie 2010, tableta iPad a contribuit cu vânzări de 4,6 miliarde de dolari, adică 17% din veniturile totale ale Apple.
Firma de consultanţă Piper Jaffray & Co. estimează că în 2011 Apple va vinde 27 milioane tablete iPad, în timp ce unii investitori se aşteaptă chiar la vânzări de 35 de milioane de unităţi.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.