Ce poate păţi clientul „Provident” care nu îşi achită ratele la timp?

– Deşi reprezentanţii firmei susţin că restanţieri sunt trataţi cu maxmă înţelegere şi nu li se aplică penalităţi, prevederile contractuale prevăd penalităţi de două puncte procentuale peste dobânda contractuală

– Dacă ai întârziat cu o singură zi plata ratei săptămânale, poţi fi obligat să achiţi tot creditul în 15 zile

– Principala „regulă” din contractele „Provident” este „la libera sa alegere”

– Clienţii sunt obligaţi să accepte prelucrarea şi vânzarea informaţiilor cu caracter personal prelucrate de „Provident” şi după încheierea relaţiei contractuale

 

În România există mai multe tipuri de cămătari, de la cei ilegali „tip Mararu” (susţinuţi de şefi ai Poiliţiei, ca Şoric), până la cei cu acoperire legală, cum ar fi „Provident”, care se intitulează „instituţie financiară nebancară înregistrată în Registrul General al Băncii Naţionale a României şi specializată în acordarea de împrumuturi de valoare mică, pe termen scurt”.

„Provident” acordă împrumuturi de 500-3.000 RON cu o dobândă efectivă (DAE) care ajunge şi la 98%, valoare pe care doar unele case de amanet şi cămătarii „tip Mararu” o mai depăşesc .

Diferenţa majoră între „cămătarii «Provident»” şi ceilalţi este ritmicitatea plăţii ratelor, în cazul „Provident” fiind săptămânală.

Urmare a întrebărilor primite de la cititori, astăzi încercăm să răspundem unei întrebări „existenţiale” formulată de nefericiţii care au apelat la această instituţie financiară nebancară: ce se întâmplă dacă nu pot plăti ratele la timp?

 

Penalităţi de 2%

Vlad Şandru, „Communications Manger” în cadrul „Provident” ne-a declarat că, în contractele firmei pe care o reprezintă, nu sunt menţionate dobânzi/penalităţi de întârziere, iar eventualele probleme financiare ale clienţilor sunt tratate cu maximă înţelegere, prin amânarea şi reeşalonarea plăţilor.

Poate că în realitate se mai întâmplă şi aşa, dar contractele încheiate între „Provident” şi client sunt total defavorabile clientului şi nu prevăd clauze clare, „Provident” rezervându-şi dreptul de a executa oricând persoana care a avut proasta inspiraţie de a apela la această instituţie financiară nebancară.

Astfel, la art.10 se precizează: „Dacă, din orice motiv, Clientul nu îşi îndeplineşte obligaţia de a efectua o plată săptămânală, această plată va fi efectuată de Client împreună cu plata săptămânală următoare care devine scadentă, Provident rezervându-şi dreptul ca, la libera sa alegere, să aplice o dobândă penalizatoare de două puncte procentuale peste dobânda contractuală pentru perioada între data scadentă a datei respective şi data plăţii efective”. Altfel spus, „dacă vor muşchii «Provident»”, se aplică o penalizare. Sau, dacă judecăm tipic româneşte, mai negociem…

 

Ai întârziat o zi? Poţi fi obligat să achiţi tot creditul în 15 zile

Formularea „la libera sa alegere” este omniprezentă în contractul Provident, următoarea evocare a acestei „reguli” întâlnindu-se la art. 13 („ghinion de neşansă”): „… clientul şi Provident au convenit că, în cazul în care Clientul nu achită la timp oricare din plăţile săptâmânale (…), Provident va avea dreptul, la libera sa alegere, printr-o simplă notificare transmisă de Provident la adresa Clientului, să declare scadente, după expirarea unui termen de 15 (cincisprezece) zile calendaristice, toate sumele datorate de Client în baza prezentului contract”.

Mai pe româneşte spus, dacă ai întârziat şi numai cu o zi plata unei rate, „Provident” poate trimite clientului o notificare prin care să îl anunţe că trebuie să plătească întreg împrumutul. Şi pentru ca ameninţarea să fie luată în serios, la acelaşi articol se mai precizează: „De asemenea, Provident are dreptul să ia în orice moment măsuri judiciare pentru recuperarea sumelor menţionate mai sus. Clientul va suporta în acest caz integral costurile aferente recuperării sumelor de mai sus, pe cale amiabilă sau judiciară”.

Şi pentru că „Provident” a ajuns la concluzia că aceste clauze „la libera sa alegere” nu sunt destul de convingătoare, a mai adăugat una: „În plus, Provident va avea dreptul, la libera sa alegere, ca prin notificarea prevăzută mai sus sau prin altă notificare scrisă, să rezilieze prezentul contract, fără nici o altă formalitate şi fără a recurge la o instanţă judecătorească”.

Concluzionând, clientul are dreptul (ce onoare!) de a-şi achita la timp ratele. În caz contrar, râmâne la mâna „Provident”, care poate să treacă cu vederea o eventuală întârziere sau poate să solicite rambursarea integrală a împrumutului. „La libera sa alegere”…

 

„Provident” poate vinde informaţiile despre clienţi

Deşi relaţiile între două părţi încetează la momentul expirări contractului (al achitării creditului), „Provident” a avut grijă să menţioneze o clauză (nenegociabilă) prin care se poate folosi de datele clienţilor pe timp nelimitat. Mai mult, aceste date pot fi înstrăinate oricui… „la libera sa alegere”. A „Provident”, desigur!

Astfel, în „declaraţie de prelucrare a datelor”, pe care clientul disperat după bani este forţat să o semneze, „Provident” a menţionat:

„Prin semnarea prezentului contrat, Clientul îşi exprimă consimţământul expres pentru ca, pe întreaga durată, precum şi după încetarea relaţiei contractuale dintre Client şi Provident, Provident şi/sau societăţile membre ale grupului Provident sau partenerii de afaceri ai Provident să îi transmită comunicări comerciale şi de marketing prin orice mijloace de comunicare”.

1,456 Cititori

 • Share on Tumblr

136 comments

 1. ioana

  nu este adevarat!nu mi s a intamplat cu toate ca sunt la al treilea contract cu ei si am intarziat neachitandu mi ratele aproximativ 12 zile depinde de reprezentantii zonali si cat de buna este relatia cu acesta.nu doresc sa primesc nici un comentariu sau e mail din partea dvs ! a fost doar parerea mea despre acesti camatari cum ii numiti dvs

 2. Curiosul

  Sa incepem cu inceputul …
  Semnarea contractului…
  Cine semneaza ?
  1. Clientul
  2. Agentul (care nu e salariat PROVIDENT), are acesta imputernicire sa semneze in numele PROVIDENT ? sa-i reprezinte ? pentru reprezentare in relatiile cu tertii nu trebuie imputernicire notariala ? sau sa fie prevazut in statutul societatii cine are dreptul sa o reprezinte in relaiile cu tertii ? Hmmm ….

  E contractul semnat de un angajat al PROVIDENT cu drept de reprezentare ? E contractul stampilat de PROVIDENT ?

  D.p.d.v. juridic, ce relatii sunt intemeiate intre PROVIDENT si clienti prin intermediul acestor agenti ?

  In ce tari e prezent PROVIDENT ? Polonia, Cehia, Slovacia, Ungaria, Mexic.
  Ce este PROVIDENT? este parte a unui grup Britanic ce furnizeaza credite de consum la domiciliu.
  De ce nu functioneaza si in Marea Britanie atunci ?
  Oare de ce numai in tarile prezentate mai sus? Nu cumva cadrul legislativ e mai permisiv sau societatea in aceste tari nu e suficient de bine informata si nu-si cunoaste drepturile?
  In Germania, Norvegia, Spania, nu exista oare nevoia de imprumut la domiciliu?

  Nota bene ! Verificati totdeauna informatiile ce va parvin si nu le luati de bune numai pentru ca vi le prezinta un „reprezentant”

  Cautati dosare pe adresele judecatoriilor din orice oras in care isi desfasoara activitatea PROVIDENT si vedeti ca nu sunt pe rol procese de recuperare creante, exista numai dosare penale pentru inselatorie, intre PROVIDENT si angajati.

  Ca recupereaza datoriile prin societati de recuperare? Sa cautam exemple …

  Art. 1 din contract: Clientul este de acord ca, in vederea PREGATIRII si EXECUTARII CORESPUNZATOARE a acestui contract de credit, Provident are dreptul de a folosi agenti care au, printre altele, sarcina sa asiste clientul in completarea cererii de creditare si sa asigure transmiterea NOTIFICARILOR si A ALTOR COMUNICARI intre parti. Pentru a e vita orice confuzie, agentii nu sunt salariati ai Provident !

  Art.2 Pentru realizarea sarcinilor mentionate la art. 1 de mai sus, Provident va delega un agent(…)

  Care sarcini? PREGATIREA si EXECUTAREA CORESPUNZATOARE a contractului de credit(PUNCT). Implica asta reprezentarea si semnarea contractului in numele si pentru PROVIDENT ? Sunt aceste lucruri acceptate de client? Cine esti tu, Agent, sa semnezi contractul pentru si in numele PROVIDENT? De ce nu e prevazut la sarcinile agentului?

  Cine stie raspunsul adevarat?

 3. pj

  Poate exista si ceva adevar in ceia ce se scrie in ziar, dar sincer vorbind, ajuta-l pe om atunci cand are nevoie. La orice banca ai merge , te poate refuza, dar la provident nu am refuzata nici o data. Si sunt la al patrule credit. Au fost perioade cand am intarziat si 4 saptamani, dar nu am fost penalizata. Si cand am solicitat creditul, am primit cat am cerut. Nu zic ca nu au dobanzi mari, dar cand omul e disperat cred ca accepta orice. Nu am auzit pe cineva sa fie executat de Provident.

 4. anamaria

  mi se pare un articol incorect, care nu face cu adevarat cinste meseriei de jurnalist si dovedeste din pacate necunoasterea unor elementare notiuni de drept pe care ma astept sa le aiba oricine comenteaza public un contract.
  orice credit presupune rambursare. si orice institutie care acorda credit are dreptul sa se protejeze. are oricum dreptul de a rezilia contractul, daca o face la libera sa alegere e mai bine decat sa o faca „imediat”. are oricum dreptul de a percepe penalitati, daca o face la libera sa alegere, inseamna ca isi rezerva si dreptul de a nu le percepe pentru cazuri speciale. eu zic sa cititi si alte contracte de credit cu bancile, sunt mult mai restrictive.
  cu stima,

  • geta

   Camatarii ,mama mea a luat un imprumut de 2000 de lei si are de returnat 5400 intr un an si jumatate .Au profitat de batranetea ei si au inselat o nepunandu i ca daca vin ei nenorocitii sa ia banii de acasa are de platit 80 de lei pe saptamana doar ca vin acasa in afara de imprumut sai dobanda .EI VIN DOAR O DATA PE LUNA SI II IA BATRANEI BANII CA SI CUM VIN IN FIECARE SAPTAMANA .AVETI GRIJA SUNT NISTE NENOROCITI CARE PROFITA DE NAIVITATEA BATRANILOR

 5. the truth

  CAMATARI CU ACTE-N REGULA CAMATARI CU ACTE-N REGULA CAMATARI CU ACTE-N REGULA.ASA SA LE AJUTE DUMNEZEU NUMAI CUM JEFUIESC BIETII OAMENI CARE NU AU BANI SI APELEAZA LA EI.IADUL SA-I MANANCE PE PROVIDENT.

 6. Marius

  In loc de Provident ar trebui sa se numeasca Profitam. O magarie dar nu-i scoate nimeni in afara legii ca baietii cotizeaza. Chiar credeti ca poti sa faci camatarie legala asa de capul tau? Vai de tara asta.

 7. just me

  am avut (am) si eu un credit la provident..am ramas restant cateva rate iar cand am fost sa platesc m-am trezit ca mai aveam de platit mult mai mult,au bagat o dobanda exagerata!nu le-am mai platit nimic…nu au ce sa-mi faca a trecut mai bine de un an..am zis ca daca ii prind pe la usa le rup picioarele! TIMISOARA

 8. ILLA

  Providentul este camatarie pe fata dar daca cotizeaza si la posturile tv chiar si la alea cu pretenti ca antenele(poate este si voiculescu camatar)ce sa mai zic cert este ca pe omul de rand il sug toti:guvernati,banci,fiscsi mai nou si astia si nu ia nimeni nici o masura sa-i vad la anul dupa voturi sa vezi cei pun eu sa imi achite niste rate ca sa ma duc la vot sa vedem daca le place

 9. tina

  provident- niste nenorociti,te-au prins in baza de date,pentru ca ai apelat o data fiind intr-o situatie disperata si apoi tine-te,nu mai scapi de ei,telefoane peste telefoane,plicuri adresate cu fel de fel de oferte,apeleaza la tot felu de trucuri sa te ispiteasca,pentru a lua un nou credit,pentru ca ei au doar de castigat,ai intrat in baza lor de date,ai incurcat-o ,mereu esti deranjat,la telefon,la usa,nu mai scapi de ei mai rau ca de sida.oameni buni,nu va lasati prinsi in plasa PROVIDENT,va spune un om patit,te bucuri 5 minute cand ei banii si iti dai cu pumnii in cap un an de zile,daca ar exista pritectia omului,ar intervenii pentru indepartarea acestei bacterii nenorocite.

 10. cristijuvel

  FRATILOR VA TI ITREBAT CE INSEAMNA PROVIDENT???????NU????P INSEAMNA,PROSTIA,R INSEAMNA,ROMANEASCA,O INSEAMNA ,OMOARA,V INSEANA ,VIATA,I INSEAMNA,INTRUCAT,,,,,,RESTUL CINE E DESTEPT SA INVETE!

 11. george

  am lucrat pt ei niste nemernici ne obliga sa mergem la oameni cu fel de fel de amenintari plus ca ne invata sa dam bani fara sa stie al doilea sot din casa pt a si lua ei salarii de pana la 3000 ron bonuri de masa si bonuri de benzina pe cand noi alergam pt 100 ron pe saptamana cu masina noastra si benzina noastra

 12. teo

  nu este adevarat si eu lucrez ptr aceasta firma ,depinde de managerul cu care colaborezi , pe mine nu ma pus nimeni sa amenint pe nimeni si nici sa fac contracte fara stirea membrilor familiei . in privinta cistigului acesta ajunge pina la 300 lei pe saptamina .

 13. mijo

  pt teo.te inseli amarnic draguta.daca tu castigi panha la 300 de lei pe sapt inseamna ca treci prin patul sefului.si eu am lucrat si castigam 50 de lei pe sapt.o zii buna.

 14. ionescu

  nu stiu ce sa spun dar…inainte de a face un imprumut la o banca,ifn etc. tre sa te informezi .cat costa acest imprumut.pot sa dau banii astia saptamanal,lunar,(inapoi)…dar de fiecare data suntem impisi catre astfel de imprumuturi(mici)de lipsa banilor,nevoilor urgente de sume minore de care nu dispunem pe termen scurt. trebuia sa apara si un astfel de ifn la noi in tara. un srl care stie sa faca bani din nevoia urgenta a oamenilor.pana la urma nu ei te apeleaza pe tine si tu pe ei.pana la urma este vorba de o simpla negociere,imi dai atat si-ti dau atat.vin acasa si se uita la ce ai prin ea, evaluarea creditului se face de catre cel ce vine acasa, vrea sa vada daca ai tot ce trebuie intro gospodarie de ce? nevoile tale sa fie stricte pe ceea ce spui ,scoala ,facultate,reparatii auto,zugraveala,etc. nu stiu daca am fost inteles…nu vreau sa condamn pe nimeni nu lucrez in nicio inst. bancara dar… ACCESAREA UNUI IMPRUMUT ESTE OPTIUNEA NOASTRA.conditiile acceptate… alta treaba. un taximetrist.

 15. cristi

  am facut 3 imprumuturi, ultimu acum 8 luni de zile, cu 2 zile inainte sa ma mut de acolo, si nu le-am achitat nici o rata din simplu fapt k la celelalte imprumuturi m-au furat in stil mare..ehh…de 3-4 luni ma suna disperatzi, sa ne intelegem, ma suna firme recuperatoare, mau sunat nush ce avocatzi, fratzilor, nu am, nu va dau, nu avetzi ce sa-mi luatzi, ma datzi in judecata..foarte tare…n-avetzi decat…intrebarea mea e…ce-ar fi sa faca toata lumea imprumut la provident…si nimeni sa nu-si achite ratele..ce o sa se intample?o sa dea faliment Provident…foarte tare!:D, succes celor kre sunt de acord cu mine!relatzii la madchild2angree@yahoo.com

 16. Ciobanu

  Buna ziua,am facut un imprumut la provident in 2008 ,l-am achitat la timp.Dar acum am fost somata ca am mai facut un imprumut in august 2011.cineva s-a folosit de datele mele personale si a facut imprumut in numele meu.Am sunat la ei si au spus ca trebuie sa dau declaratie la polititie pentru ca nu am facut acest imprumut.Nu pot intelege cum sunt lasati sa se foloseasca de datele tale personale fara sa-i verifice nimeni.Ce fel de agentii au angajat? Daca ati trecut prin asta va rog sa-ma sfatuiti-ma ce ar trebui sa fac?Cum pot rezolva acest caz? Este strigator la cer ce se intampla.

 17. Dragos

  Am si eu doua contracte la ei, dar m-am cam saturat de bufeurile lor si ca atare o sa le spun ADIO, nu le mai platesc nimic. Oricum nu au ce sa-mi faca.

 18. VASILE LEFTERESCU

  CAMATARI JEGOSI mai bene te duci la tigani direkt ca de aia mai fugi sau ii mai duci cu zaharelu ca oricum au 2 clase si sunt vai steaua lor:)) iar lakes astia de la provishit dau MITA SI SPAGA la gabori si la guvern ca sa nu ii inkida dak v a tot mirati dc nu ii inkide nimeni vam zis io hai vam ppk pe portofel baftodelodelo

 19. TANIA

  Adevarat Provident-camatari,agenti sunt toti nebunii analfabeti care dau cu piciorul in usa.pt. neplata ei sunt doar cu amenintarile nu au firma de recuperare si evita judecata pe motiv sa nu-si faca reclama proasta

 20. Marius

  Verifica de la firma de la care ai luato …. dak patronul zice ca esti angajat la ei si ca adeverinta e „buna” iti da creditul.
  Akm am si eu o problema nu am mai platit creditul de la paste si acum am primit mesaj pe tel ca vin cu un executor ce pot sa fac ?

 21. andreea

  Nu verifica nimeni adeverinta. Nu are ce sa iti faca,doar te ameninta ca sa te sperie. Ei nu au firma de recuperare. Iar la imprumuturi sunt foarte neseriosi pentru ca iti fac un calcul si iti zic ca te incadrezi spre exemplu la o rata de 70 lei ceea ce inseamna ca poti lua suma de 1750 lei si de fapt iti da decat 1000lei daca ti da si pe aia cu o rata de 30 lei. De ce iti mai fac scoring-ul cand vin acasa si scriu pe acte ca rata maxima saptamana la care te incadrezi este de o anumita valoare si iti dau un credit la care rata e la jumatatea celei calculate de ei.

 22. scafaru alex

  eu am facut un imprumut la ei in aprilie anul acesta dupa 3 luni patronu ma dat in concediu fara plata si nu am mai avut de unde sa le platesc ce sa mi faca vin pe acasa sa le dau bani eu le zic ca nam sa mai astepte iar acum se roaga sale dau macar un sfert din rata pe luna ce sami faca daca nam pentru un imprumut de 1000 de lei

 23. Mariana

  Intr adevar nu au firma de recuperare, doar un departament, dar dupa scadenta creditului creantele vor fi preluate de o astfel de firma.
  Agentii nu sunt angajatii firmei dar o reprezinta printr-un contract de mandat perfect legal.

 24. Fost Provident

  Buna tuturor,
  Am fost angajat in o functie mai mare la Provident acum cativa ani, am citit tot ce ati scris voi mai sus si va pot spune urmatoarele:
  1. Cei care spuneti ca ati fost executati de Prov.: mari mincinosi mai sunteti. Provident nu are dept de executare silita
  2. Cel care spune ca e bagat in baza de date: esti un si mai mare mincinos, deoarece Prov e IFN si nu banca, nu are acces la CRB (baza de date bancara cu restantieri), deci nu mai baga strambe
  3. Cei care spun ca sunt amenintati de agenti : da, aveti dreptate, sunt unii agenti care nu au fost pregatiti corect de managerii de zona. Din aceasta cauza sunt oameni care au serviciile ireprosabile si la care agentul cand se duce e primit cu usa deschisa, si altii care sunt injurati pt ca seful agentului nu l-a invatat prima regula a Provident: stima si respectul.
  4. Cei care sunteti/ati fost agenti : da, castigul pleaca de la 50-100 lei/sapt si se duce in 4 luni la 300 lei/sapt. Asta depinde insa si de managerul vostru daca va face o alocare corecta de zona, precum si de cati clienti adunati. Puteti cere managerului sa va mai dea casute postale daca zona e sub randament, insa dovediti si voi ca ati pus fluturasi de 2 ori pe saptamana pe toata zona.(cred ca inca se mai cere asta, nu?:) ).

  Intr-adevar, sunt dobanzi destul de mari, dar iata ce ar trebui sa stiti si ceea ce nu se prea spune de catre agenti :
  – nu aveti penalizari la intarziere…nu au fost aplicate niciodata. In plus, daca intampinati probleme in achitarea creditului, acesta se poate prelungi peste perioada contractuala pur si simplu vorbind cu un manager de zona (nu cu agentii pt ca acestia nu au aceasta putere de decizie)
  – daca sunteti amenintati, nu ezitati sa faceti o reclamatie in scris la sediul Provident, pentru ca nu sunt agreati agentii fara bun simt, dar cum managerii nu sunt cu globul de cristal la ei, nu au de unde sti totul. Daca managerul e prost educat, reclamati-l direct la Bucuresti la numarul la care sunati pt credit.
  – este dreptul dvs sa cereti contractul draft (nesemnat) si sa il cititi in liniste 1-2-3 zile, pentru a vedea conditiile, deci afirmatia cu „nu stiam ce am semnat” e pur copilareasca.
  – Provident va ofera si un imprumut care are dobanda mai mica, fara agenti la usa pt incasare, platiti prin banca, ajunge undeva la 36%/an DAE.Nu e ieftin ca la banca, dar daca sunt necesare sume de bani rapid, e o alternativa buna. (ca si sfat, transferurile costa 3-5 lei comision, platiti lunar, nu va face nimeni nimic).
  – In cazul in care aveti probleme financiare, nu intrerupeti plata de tot, pastrati o plata de minim 5 lei/saptamana, in acest fel se dovedeste buna intentie a dvs conform contractului si nu veti avea contractul anulat

  Sper sa va fi ajutat cu aceste mici sfaturi.
  Mult succes.

  • tincucatalin

   Prietene, nu stiu in ce functie mare ai fost tu la Provident, sincer nu ma intereseaza nici unul din punctele scrise de tine mai putin punctul 2. Esti in baza de date bancara, personal am ratat un credit imobiliar pentru ca nu platisem 70 de lei la Provindet ( e vina mea ca nu am platit), apoi si Prima Casa, nevoi persoanale, etc. Figureaza in baza de date bancara. Ori dezinformezi lumea ori ai fost un angajat foarte slab, de aceea esti „fost angajat”.

   • BOLOVANE

    pretene nu vezi ca omu a postat in 2012 si tu te iei de el in 2015 ….probabil ca ai probleme cu vederea …in 3 ani diferenta poate ca a si murit ……

  • Stivan Qwanto

   Bai Fost Provident nene sunteti niste hoti ptr ca pe calculatorul de rate online spune una si cand suni iti spun chestii care te face sa-ti pui mainile in cap de exemplu eu vroiam sa imprumut 3000 lei Rată săptămânală 63,00 lei (Comision unic 0,00 lei)3.000 lei în 76 săptămâni Valoarea totală de plată 4.785,00 lei (99,10% DAE) iar cand am sunat mi sa spus ca de plata inapoi la un asemenea imprumut am de dat 6,000,00 pai ce iseamna asta HOTIE ORDINARA HUUUUUO HOTILOR nu mai fit tu cu provident pus ca stea pe cerul tau sau ca ce vrei tu nu mai le lua apararea vreau sa citeasca toata lumea acest raspuns catre /Fost Provident/p….lii

 25. GIORGIANA

  BUNA,si eu am rata la ei si sincer am ramas fara servici un timp dupa ce am ramas fara servci am tot dat bani pana intro zi cand gata s a oprit chear nu mai am de unde sa le dau si sincer ce a fost cel mai grav ca nu eram acasa si a venit agenta lor la mine la usa si au gasito pe bunica mea acasa care sufera de o boala cumplita care nu se mai vindeca niciodata,a intrat in casa si a inceput sa tipe la bunica mea ca ii ia casa ca sa ii plateasca rata ca daca nu o sa ramana pe strazi,nu se face asa ceva asta se numeste violare de domiciliu norocul a fost ca eu am ajuns acasa si am auzit din usa tipetele bunici mele care se simtea foarte rau si am intrat innauntru si am scoso afara a tipat si la mine.nu au nici un drept sa intre cu forta in casa omului daca bunica mea facea un infart cine era de vina?dupa ce am scoso afara a inceput sa bata din nou la usa tipa in gura mare ca vrea banii de parca ar fi firma lu masa ,am deschis usa din nou si mi a dat la telefon pe seful ei cand i am amenintat cu politia s au potolit,adica cum?nu au nici un drept sa faca asemenea scandal astea sunt niste hoti care cred ca ne i au banii cu forta eu nu le mai dau nimik ca nu am de unde si nu am pe numele meu nici o proprietate sa vedem ce pot sa mi ia?ceva ce nu am?Sunt niste camatari,banii care i am luat de la iei i am dat mai sunt dobanzile sa se descurce

 26. . nicoleta

  am vrut sa fac si eu un imprumut la dumneavoastra rapid inainte de sarbatori va recomandat niste prieteni de familie am vrut sa.i facem celui mic o surpriza cu ce isi dorea de mos craciun ,dar din cauza agentului care il aveti in zona agricultori alexandria care cere suma de 200 de ron ca sa se aprobe creditul si am refuzat cum vam spus mai sus vroiam pentru cel mic nu mia aprobat creditul cerut si nu sunt nu mai eu sunt mai multe persoane care au solicitat imprumut recomandat de mine la randul meu tot la fel sa intamplat aceasta persoana este doamna angela .DACA vreti sa ajutati lumea si pensionari care va solicita scapati de aceasta persoana .VA MULTUMESC PENTRU TIMPUL ACORDAT.

 27. nykol

  am luat de la ei acum 2 ani 1200 ron leam dat bani lor inapoi dar fara dobinda nu am mai platit de un an jumate nu au ce sa.ti faca nu le mai dati nimic au pacalit destui batrini

 28. florin

  , am facut si eu un credit la provident in in 2012 , mai précis acesti camatari legali ascunsi in spatele unei institutii ce-si spun Provident.

  Problema mea este urmatoarea :
  In doua 2012 am luat de la iei un credit de 750.ron care trebuie sal platesc aproape dublu, de circa 3 saptamani nu am mai platit rata saptamanala din cauza problemelor finaciare astazi 30.01.2013 in jurul orelor 17.30 ma trezesc la poarta cu un malau de om care se recomanda Octavian in prima faza de la provident si imi zice ba auzi tu cand vine agentu pe 1.02.2013 sa platesti toata restanta care ai la noi altfel vei da aface cu noi,dupa ce vede ca eu nu ma las moale a inceput sa ma amenite ca el este de la fisc si poate oricand sa ma aresteze..CE ma sfatuiti sa fac in cazul acesta

  Va multumesc.

 29. FLORY

  ILEGALITATI LA LIMITA LEGII!FAC DE RUSINE ACEST CUVANT-PROVIDENT!NU VA SPERIATI DE MIZERIILE SI MIZERABILII LOR OAMENI AMARATI!INTERESATI-VA CUM II PUTETI ATACA LEGAL,EXISTA INTOTDEAUNA O PORTITA1

 30. tatiana

  de cand am facut imprumut sau schimbat vreo 9 agenti nici numai stii care si cum primi doi au luat bani din incasari cate 4000 roni si au lasat balta providentu la aia ce le mai face?

 31. cristi

  niste jafuri penale,nu le mai dati nmk:))))sunt tare curios ce ne pot face,abia astept sa mai prind unul de a lor la usa,jur.am luat un credit de 750lei in august 2012,cica 30 lei pe sapt.am platit 3 sapt si gata,le am dat la m..e,le am zs sa nu ma mai caute in viata lor,akm recent a mai trecut una si mi a lasat o carte d vizita in posta cica sa o sun eu….niciodata,sa vedem ce pot sa mi faca,sunt tare curios

 32. Client Provident

  Va salut!

  Provident nu are ce sa va faca daca nu platiti si pe oricine trimite la usa dvs. il/o trimiteti la plimbare cu frumosul, iar daca nu se intelege il/o trimiteti la plimbare in suturi pt ca oricum au un tupeu de neimaginat! Prietena mea a facut un imprumut si s-a nimerit ca eu sa ajung la ea in acea seara si sa fiu de fata la semnarea contractului. Dupa plecarea agentului i-am zis ca nu trebuia sa faca imprumutul, dar … daca tot l-a facut sa nu le mai plateasca si asa a si facut! Dupa 1 rata neplatita, prietena mea a fost sunata de acea doamna agent care a tipat in telefon si a scos urmatoarele perle: „Eram sigura ca nu mai platesti din momentul in care ti-am vazut prietenul/sotul, te-a impins la rele dar iti promit ca ve-i plati cu varf si indesat” moment in care am luat telefonul si i-am zis respectivei sa nu mai calce in viata ei in acel bloc indiferent daca are sau nu clienti acolo ca ii dau foc si o arunc de la etaj. A amenintat, am amenintat-o. Acesti agenti cu tupeu trebuie paletati sa-si revina pt ca sunt niste cârpe de oameni si in plus nu au dat banul din buzunarul lor si chiar nu inteleg de unde atata tupeu mizerabil! Drept urmare am facut si eu un imprumut doar de dragul de a paleta un astfel de agent, de platit oricum nu le platesc si in instanta ei nu merg pentru ca fac cheltuieli mult mai mari decat imprumutul acordat + ca ei nu vor castiga niciodata in instanta!

 33. pytu

  am si eu un iprumut la provident si nu am mai platit de anul trecut o rata intreaga am mai dat cate 10 lei cand am avut si am casa pe numele meu ce sa fac ce ma sfatuiti nu mai am bani de unde sa le dau va rog contactatima

 34. L.M

  Niste nemernici!!!!!!!!!La tel iti promit stele si vine acasa agentul si de nu-i place mutra ta nu-ti aproba imprumutul sau iti da din bataja de joc ca stie ca refuzi.Cu mine asta a facut !!!!!!!!!!MINCIUNI!!!Nesimtitiiiiiiiiiiiiiii!!!!!!!!!!

 35. petra

  cu szele ce se impun va intreb totusi de ce ati luat un imprumut de la provident daca sunt camatari/orice om matur gindeste si mai mult de atat au fost buni doar cand ati avut nevoie……..

 36. nicolae

  Pentru LM afla ca nu am avut niciodata imprumut la provident dar pentru acei nesimtiti cum ii numesti se pare ca au fost chemati de „DV” docomentele prezentate erau in regula ma refer la posibilitatea rambursarii sumei imprumutate la sosire celor pe care ii numiti … aveati o tinuta decenta inspirati incredere ca ve ti fi un client serios.Agentul are tot interesul sa dea imprumutul caci castiga din dobinda dar nu a avut curajul sa va dea si bine a facut felicitari din articolul publicat am dedus ca intradevar in fata agentului era un NEMERNIC NEMERNIC NEMERNIC. penru „asemenea caractere provident nu da imprumuturi pentru asemenea oameni cu o mic exista CAMATARII aveti caractere asemanatoare SUCCES.

 37. Iuliana

  Niste nemernici, daca luati un credit de la ei nu mai scapati pe veci de ei, va cauta si noaptea. Nu mai zic de reprezentanti, cum sunt tratati acestia, managerii i suna in miezul noptii, cel putin cei de la Slobozia, acestia sunt jigniti frecvent, personalul angajat sunt niste analfabeti.

 38. vlz

  ce sunt niste hoti mai rai ca camatari sa nu faceti imprumut niciodata a, luat inprumut si am intarziat si au venit agenti la poarta de o mie de ori .;ei iau bani de pe noi de pe fiecare contract

  ce se intampla de intarzii

 39. cristi zai

  Am imprumutat si eu acum vreo 4 ani de la ei, erau pe la inceput inca. In fine. Mi-am platit prima rata apoi am avut niste probleme foarte mari,iar tipa care se ocupa m-a amant cu o saptamana,desi i-am spus clar ca platesc abia peste doua saptamani si chiar daca va fi vorba de o usoara dobanda nu e problema. Aveam de gand sa platesc. Dar ma stresa aproape zilnic cu telefoane pentru cacatii de 1000 de lei imprumutati si sa nu mai zic ca dupa vreo zece zile, a venit unul mare cat casa,la costum, cu mapa, hartii si alte rahaturi ca el se ocupa de recuperarea debitelor,si ca imi face dosar de nu stiu ce neplata si ma baga in baza de date a rauplatnicilor. Si sa nu mai zic pe ce ton superior si arogant imi vorbea. Dar dupa ce a resusit sa ma enerveze cat era de mare asa alerga pe scari in jos de nu s-a mai vazut de atunci. Oricum i-am zis ca il mananc cu rahat cu tot si cu providentul lui cu tot daca il mai prin la mine la usa. Imi trecea prin cap sa ii trag o barda in gura la animal dar am considerat ca nu merota efortul. Ideea e ca dupa faza asta nu m-a mai cautat nici naiba de la ei. Decat dupa vreu cateva luni bune mi-a venit acasa o hartie de la o firma de recuperari debite,cum ca am de platit la ei. oricum nu mastiu ezxact ce hartie era ca a fost demult. Evident am ignorat aceste hartii care au continuatapoi sa vina vreo 3 luni la rand,continuand sa ma tot frece prin inscrisuri sa sun la un nr de acolo sa vedem cum facem plata. Am sunat pana la urma sa vad ce e de capul lor. A raspuns un individ la telefon care se tot ruga de mine macar 50 de lei sa ii depun in cont sa vada astia ca am intentia de plata. Raspunsul meu a fost negativ evident,motivandu-mi decizia prin faptul ca agentul sau ala care a venit la mine a avut un comportament jignitor la adresa mea si ca sunt o firma de rahat. Daca stiau sa vorbeasca frumos eram cu plata la zi. Apoi a inceput asta sa imi explice moartea caprioarei, ca ei nu au de unde sa stie cine si cum vorbeste si nu e vina lor….bla bla. Iar plictisindu-ma atat de tare am preferat sa inchei discutia spunand ca nu le dau si nu am sa le dau nimic niciodata. Apartamentul nue numele meu,masina nu e pe numele meu,nu am nici macar o oala pe nueme meu. Asa ca nu au ce sa imi ia. N-au decat sa se spele pe cap cu hatiile si recuperarile lor. Si de atunci au trecut mai bine de trei ani si nici un semn de viata de la ei. Oricum…..in tarile enumerate mai sus e putin mai saracie ca in tarile din vest. De asta merge treaba cu astia la noi. ca de multe ori suntem in impas financiar sau poate odata si nu gasim decat rezolvarea asta. Consideram ca astia sunt legali,nu camatari de doi lei. dar mai bine te duci la un camatar. Ca sunt si oameni corecti printre ei. Oricum , am inteles ca astia de la Vva Credit sunt ceva mai seriosi si e mai simplu al ei. deci cunosc persoane care au apelat la Viva de mai multe ori si pana acum nici un fel de problema. s-a gasit mereu intelegere acolo!
  Bafta tuturor!

 40. petra

  ptr cristi zai.dragul meu ai folosit niste bani si eu cred ca ar fii omeneste sa i innapoiezi.mai mult de atat te ai folosit de bani cand ai avut nevoie si nu este nevoie sa denigrezi…..

 41. alex

  oameni buni, acea persoana care apeleaza la camatari (PROVIDENT) NU poate fii pedepsit sau executat LEGAL, eu am luat 3000 lei de la ei si am spus LA REVEDERE, nu va mai faceti probleme, nu ati luat bani de la un om, ati luat de la CAMATARI,
  as vrea sa ma mai caute pe acasa, dar sa aibe si bani la ei, o persoana care lucreaza la (ATENTIE) o INSTITUTIE FINANCIARA NEBANCARA sa fie CASIER, nici o banca nu iti da banii persoana care intocmeste un amarat de contract fara stampila
  MULTUMESC D-LE CAMATAR PROVIDENT

 42. radu

  am sa fac si yo un imprumut la ei si asa am flotant.dupa ce iau banii imi caut alta chiriie.si mie mia zis ieri un agent de la ei „ca se poate platii si o data pe luna” si chestii din astea sa te faca sa iei creditul de la ei.cineva a platit un credit in 5 ani la ei.sa se duca draq providentu lor.

 43. gig frunza alba

  Salutare tuturor’ mai eu am luat primul imprumut de la gunoaiele aste in 2009,cu adeverinta xerox…bun am platit 2 luni deci patru rate apoi efectiv am avut un blocaj financiar,3 rate le,am dat dor vorbe si regrete, urmatoarea saptamana pregatisem banii pt agentul oo69 care nu a mai venit,dar in locul lui au venit 2 cefe late ….banuiesc ca consumasera ” ariel” aveau un debit verbal atat de mare incat imi era scarba,drept urmare nu numai ca le.am zis sa astepte sa aduc banii din casa dar am iesit cu parul la ei si iam fugarit….nu ke.am mai dat nici un leu,apoi din pura pasiune dezvoltata pentru ei am mai facut alte 4 imprumuturi din 4 judete diferite si zic asta ca sa intelegeti cu totii cat de organizati sunt libidinosii astia…le.am dat osul la frecat la fiecare imprumut…nici macar cate o rata…nimic….iar cel mai tare este cand ameninta cu opriri pe salariu pensie. Sau. Alocatia la copii….app.la 2 din cele 5 credite totale ale mele agentii sau oferit din oficiu sa ma treaca in hartia aia igienica lor,propietarul casei’tatal a cativa copii si abonat romtelecom…toate astea pwntru a obtine un scoring mai mare…deci un credit mai gras….trageti voi concluzia…nu ii tepuiam daca erau simtiti…ps.in toate judetele agentii sunt niste zdrente90% din ei…nu toti cei 10% sunt inca la inceput si sunt zdrente in devenire conform celorlati clienti pe care ii cunosc.asa ca provident dute in lumea ta…ca nu zic altfel

 44. Mafaldea

  Daaaa ga…oza…riii astia de la Provident au mult tupeu je…go..sss pai am avut si eu un credit dasta si am intarziat o luna , nu am mai avut si marlanii ma amenintau ca trimit ei pe nu stiu cine , le-am zis ca nu e nici o problema , doar ca daca intra pe scara la mine nu mai exista iesire , acolo raman , profita de slabiciunea oamenilor , pai cand vine ka..ka..cioa…sa aia pe la mine in zona evita ca dracu de tamaie blocu meu … asa ca ranga pe ei …

 45. cgm

  Buna ziua,

  Stie cineva in ce constau testele care se dau pentru pozitia de Manager Dezvoltare la Provident? care este gradul de dificultate si daca aveti ceva exemple concrete.

  multumesc

 46. Taca Paca

  Am peste 40 de ani si nu am luat niciodata in viata imprumuturi de la banci sau camatari pentru ca am fost invatat ca inainte sa fac banii si apoi sa cheltuiesc nu sa imprumut sa bucur de ceva care nu este al meu si apoi sa ma vait ca nu am de unde sa returnez si sa arunc vina pe cine mi-ar fi inprumutat. Parerea mea este ca toti astia care imprumutati si apoi va plangeti de saracie sau care va dati zmei sunteti mai mari GUNOAIE si HOTI decat cei care v-au dat banii indiferent ca e banca, camatar sau orice firma. Daca nu te descurci sa faci bani si mananci ceapa cu paine mai bine ramai asa si incerci sa mai adaugi cate o rosie, o aripioara ceva nu sa te bucuri pentru scurt timp de ceva mai bun dar care nu-ti apartine, cu alte cuvinte imi este scarba de comportamentul oamenilor din ziua de azi care nu mai au CUVANT si Respect indiferent ca este verbal sau prin contract scris si nu se mai considera responsabili pentru ce fac. Multi dintre paduchiosii cei care se plang sau care nu vor sa mai inapoieze banii sunt ca acei vecini sau prieteni care cer, le dai si apoi o da cotita in toate modurile cand le ceri ca sa nu mai vorbim ca normal ar trebui sa te caute in genunchi ca i-ai ajutat, aceiasi paduchiosi care merita pe putin sa bea cu paiul multe luni ca sa inteleaga ca banii sau orice bun imprumutat, cu sau fara dobanda trebuie restituit neconditionat indiferent de partea cui sunt avantaje sau dezavantaje si sa se respecte termenii conveniti verbal sau prin contract.

 47. DENY

  hai sa va zic eu cum am facut ;am facut imprumut la ei de 3000RON i-am luat am facut o semnatura total aiurea pe contract si pt ca te suna cand faci contractul si era vocea mea inregistrata,cand nu am mai platit dupa 10 zile knd m-au sunat am facut crizeeee la telefon ca sunt nenorociti,ca eu intentionam sa iau imprumutul dar ca atunci cand a venit agentul si mi-a expus contractul nu mia convenit si nu mi l-am mai facut si ca cine a incasat banii in locul meu?????????ca ii dau in judecata;a doua zi a venit unul la mine in casa;am explicat ca eu nu am semnat contractul ala,nu e semnatura mea;i-am aratat si semnatura mea si cu o copie dupa contract m-am dus frumos la politie si le-am facut plangere;dupa 3 ani nu a mai venit nimeni la mine:)))

 48. Daniel

  Nu poate sa imi impuna ei mie sa platesc penalizari sau dobanzi care nu sunt mentionate in contract. Dar eu personal astept cu nerabdare sa mearga sa ma de-a in judecata pt neplata, apoi sa spun eu cum agentul lor nu a trecut pe la mine de 6 luni sa incaseze ratele si plata celorlalte rate am facut-o eu la domiciliul agentului. Daca ei imi scad comisionul de administrare a creditului la domiciliu in valoare de 700 si ceva de ron, le voi platii si eu ratele in continuare.

 49. Ana

  Si eu am un imprumut la provident.azi am fost sunat de la bucuresti ca luni 23. 09 2013 se trimite dosarul la avocata pt executare silita .nu am platit luna trecuta .poate sa-mi faca ceva?au zis catre mine ca osa platesc la vre-o 3000 de ron pt o datorie de 900 de roni.le-am spus ca platesc dar cum pot si mi-au dat un ultimatum ca luni sa platesc 500 de roni si luna viitoare(octombrie) sa platesc restul de bani 400 de roni.nu a vrut sa ma asculte ca eu plecam la la agent sa platesc ratele (arad. Micalaca). O sa-mi pun oprire pe salar?si asa nu e mare

 50. Donna

  @ Taca Paca
  ITI DORESC SA AJUNGI SI TU CA UNUL DINTRE ACEI OAMENI PE CARE II NUMESTI TU „PADUCHIOSI ” .POATE TU POTI MUNCI , FELICITARI ! DAR , IN LUMEA REALA EXISTA OAMENI BOLNAVI ,BATRANI , PENSIONARI CARE NU SUNT CAPABILI DE MUNCA , SAU PE CARE NU II ANGAJEAZA NIMENI ! PENTRU CA , HAI SA FIM SERIOSI , ROMANIA NU E TOCMAI TARA CU CELE MAI MULTE LOCURI DE MUNCA VACANTE , NU ? FIECARE ASA ZIS ” PADUCHIOS ” A MUNCIT DESTUL LA VIATA LUI, TE ASIGUR .
  SI OAMENII AJUNG SA APELEZE LA ASTFEL DE „CAMATARI LEGALI ” DIN DISPERARE , NIMENI NU II ANUNTA INAINTE DE SEMNAREA CONTRACTULUI CA AGENTII LE VOR VENI LA USA CU NOAPTEA`N CAP , II VOR SUNA IN DISPERARE , II VOR HARTUI ,MINTI , INSELA , AMENINTA , SANTAJA .etc ,TOCMAI PENTRU A SEMNA CONTRACTUL SI PENTRU A DEVENI VICTIMELE PERFECTE ; CE AFACERE PROFITABILA , NU`I ASA ? FRAIERESTI NISTE BIETI PENSIONARI , VAI DE MAMA LOR , SI APOI II AMENINTI SI II BAGI IN SPERIETI MAI SA LE PROVOCI ATAC DE CORD .
  Asta da firma , asa`i ? Economia e la pamant , oamenii la fel , si de asta rasar firme de acest fel mai ceva ca ciupercile dupa ploaie . Te baga in pamant , nu altceva .
  Pentru cei care ati reusit sa tratati agentii Providentului asa cum v`au tratat si eu , felicitari ! Iar pentru restul,pe care aceasta firma de HOTI LEGALI i`a adus la sapa de lemn , imi pare sincer rau , si stiu ca nu ati fi apelat la asemenea rezolvari , daca ati fi avut o situatie financiara respectabila .

  PE CAT POSIBIL , NU FACETI IMPRUMUTURI DE LA FIRMA PROVIDENT , PENTRU CA SE POATE SA AJUNGETI SI MAI SARACI DECAT ERATI CAND ATI APELAT LA CAMATARII ASTIA DE DOI BANI , IN PRIMA FAZA .

 51. Cristina

  Institutiile bancare comunica cu Provident???Doresc sa fac un imprumut la banca si am avut o rata la Provident pe care nu am mai platito…as vrea sa stiu daca este vreo problema ….

 52. elena

  Buna ziua tuturor !
  Am si eu o nelamurire, am citit tot ce ati scris fiecare si numai inteleg nimic!!!!
  Unii spun (majoritatea) ca nu au ce sa iti faca cei de la PROVIDENT, in cazul in care nu iti platesti ratele sau creditul!
  Altii intreaba „daca mai pot face un imprumut dupa ce am avut un proces judecatoresc si oprire de salariu cu ei?”
  Concluzia: se ajunge la un proces cu ei?
  AU sau Nu au ce sa iti faca?
  Multumesc pt cei care se gandesc sa imi raspunda !!!

 53. cleo

  Domnilor,am citit tot,cum sa-i dovedim noi pe nebunii astia?
  N-are nimeni in familie sau in cercul de prieteni un avocat sa ne dea niste sfaturi autorizate?
  Eu,n-am cazut in plasa dar,mi-a facut sotul prostia si nici nu mi-a spus.stiti ,concret pe cineva care a fost executat silit sau dat in judecata?Am studiat toate legile care se refera la activitatea lor si nu sint in regula,deloc.
  i-as da ,eu ,in judecata,dar o fi cistigat cineva si merita efortul asta?sau facem ca domnul dinainte:jucat tare si pe usa afara!O fi adevarat fostul sef Provident??!ca pe aici poate scri oricine?
  Dn-le zici ca se deplaseaza cu elicopterulde pun sumele alea pt.gestionare la domiciliu!si ati vazut?daca te retragi sau renunti la clauza asta pierzi 40%.Ce nebunie!

 54. elena

  Pe mine ma tot suna agentul si seful zonal sa platesc ca am ram as in urma cu 4-5 rate !
  si ca daca nu platesc ma da la seful de recuperari si k o sa imi bage comision, ca pana acum nu mi-au bagat si sa platesc macar 50 de lei…altadata mi-au zis ca macar 60 de lei trebuie sa platesc ca sa nu imi trimita dosarul la cei de la recuperario si tot asa ! tind sa ii cred pe cei care au comentat mai sus !!!! k se roaga de tine sa le platesti macar 1 rata pana iti revii, sa vada ca ai intentia de a plati, dar asta doar sa isi mai stranga ei din bani k de fapt nu au ce sa iti faca !!!! nu stiu daca sa le platesc in continuare sau nu !!!!

 55. elena

  si eu sunt client al lor si pe mn ma tot streseaza una zi de si cu plata am luat din 2012 si nu am de unde mai da pt k am un copil de 8.luni de crescut si nu am ce sami faca ei imi cresc ei copilul nu cred k da ast un sfat bun de la dv

 56. ioana

  ar trebui sa se sesizeze,sefii mai mari,din providentul asta,este una la Iasi,mare directoare de zona,ANDREEA DIMA,jigneste clientii,ii ameninta,vorbeste foarte ,foarte urit,eu nustiu cum de este tinuta in brate de cineva,asta nu face cinste,institutiei acestea,unde este reclama dv.”STIMA SI RESPECT PENTRU CLIENT”,aceasta cucoana de la IASI,PARCA ARE FI PE MOSIA EI.Speram sa se sesizeze cei de la BUCURESTI,sunt mai multi clienti tratati in felul asta,speram sa nu ajungem sa facem ca cei ce comenteaza mai sus sa nu mai platim nimic din cauza unei,salariate,care daca sta bine sa gindeasca ,dna ANDREEA DIMA,este platita din banii nostri.

 57. ionel

  buna zioua ,,,am o intrebare ,,am facut si eu un credit la provident cu adeverinta de salariat care mi-a dato o contabila ,,chiar daca nu eram angajat la firma respectiva ,,si am platit rateletimp de vreo 4 luni da dupa nu am mai avut bani sa dau rata am si 3 copi ,,,ce pot pati in cazu de fata ,,astept un raspuns multumesc frumos,,

 58. Catalin

  Salutare.Eu ma imprumut de vreo 3 ani de la ei.Nu spun ca este bine ceea ce fac, dar suntem atat de multi romani care traim de pe o zi pe alta , chiar si cu loc de munca.Ei nu fac nici un control.Interesul lor este sa-ti platesti ratele.Intradevar este o camatarie legala.Nu am auzit pe nimeni sa fi fost executat de provident deoarece nu au baza legala.Ceea ce numesc ei contract de credit este o hartie in dublu exemplar ca sa fie acoperiti in cazul in care au controale.ORICUM…..NU FACETI CA MINE….

 59. mircea

  are dreptate d-na ioana,sotia a facut un imprumut la provident,am dat cit am dat ratele si suntem intr-un impas,aceasta cucoana,Dima Andreea de la provident,parca e posedata de diavol,in ce hal vorbeste cu sotia,chiar e strigator la cer,nu are sefi,nustiu cine se crede,i-am spus sotiei so cheme la mine acasa,daca nu so satura ea de vizite ,sa nu-mi zica pe nume.Se crede buricul pamintului,vad aici ca sa facem sesizare la sefii ei mai mari la Bucuresti,dar chiar o sa fac si chiar o sa urmaresc pe aceasta cucoana,sa vad si eu pentru comportamentul ei abdject ce pateste si atunci o sa mai am incredere inprovident.Iar daca nu pateste nimic,ma ocup personal de ia.Vorbea sotia la tel.cu ea si avem un copil de citeva luni,credeti-ma ca sa speriat copilul,in ce hal tipa,aceasta zdreanta.

 60. diana

  buna, si euamluat un credit de la provident (proasta miscare, recunosc)… am platit vreo 6 rate cred, si de atunci nu am mai avut posibilitatea, din pacate (nu e frumos sa datoram nimic statului… desi el ne datoreaza in fiecare zi.. in fine). de cand nu am mai putut platit (din octombrie), doamna ma suna intruna. acum ma ameninta cu trimiterea dosarului labucuresti, si apoi lao firma de recuperari. nu am nici un bun pe numelemeu, si din pacate nici un loc de munca stabil, in momentul acesta. sa ma astept la zeci de telefoane pe saptamana? nu or inceta pe parcusc? :D din ce am citit din comentariile voastre mare lucru nu e de capu lor. doar ca amenintarile astea ma sperie…

 61. Razvan

  in concluzie din tot ce am citit mai sus in ultimele 25 de minute in mare am inteles ca poti lua bani iar in fond si la urma urmei nu ai ce sa patesti…in concluzie te pot executa silit sau a fost vre-o persoana execcutata de catre provident ? v-am pupat

 62. alina

  as dori sa stiu daca cei de la viva credit pot sa ti faca ceva daca nu platesti,mentionez ca pt 560 ron ei ma pun sa platesc 1400 in doar 2 luni este incredibil de mult.pot sa ti faca ceva legal?sa te oblige intr un fel sa le platesi/?daca cine a patit la fel astept o parere.. multumesc

 63. Quasimodo

  Hello.
  iata ce am gasit referitor la Provident:

  „Conform Legii 289/2004 Legea privind regimul juridic al contractelor de credit pentru consum destinate consumatorilor, persoane fizice, Contractele ale SC PROVIDENT SA sunt nule de drept deoarece incalca legea si aici ma refer la art.7, art.8.lit, D; lit. E si lit. F; art. 9 alin1. lit. B si lit. C, precum si modul in care se poate face plata anticipata este neclar, astfel conform art.16 alin.1 si alin.2 din legea 289/2004 sunt nule de drept. si ii sfatuiesc pe toti care au contract cu Provident sa se adreseze ANPC iar dupa ce acestia vor constata incalcarea legii se va inainta catre judecatorie prin care contractul va fi declarat nul, plus mai incalca si art.9indice 3 lit. a) din OG 21/1992

  „a) contractele vor fi redactate în scris, vizibil şi uşor de citit, cu o mărime a fontului utilizat de minimum 10, pe hârtie sau pe alt suport durabil, în cel puţin două exemplare, fiind remis câte un exemplar original fiecărei părţi. Culoarea de fond a hârtiei pe care este redactat contractul trebuie să fie în contrast cu cea a fontului utilizat”.

  Cred ca acum toti juristii de la provident i-a apucat transpiratiile si cauta legea sa o citeasca =))”
  Sper sa va fie de folos . Toate cele bune

 64. Mariana

  dragilor, cei de la Provident, fiind exclusi agentii care fac ceea ce li se cere, sunt DOAR colaboratori, nu angajati, sunt niste hoti-camatari cu acte in regula,niste nesimtiti. I-am reprezentat in teren, dar niciodata nu am fost de acord cu ei-nu stiu sa vb cu oamenii, ameninta, profita de pe urma agentilor care alearga kilometri pe zi pt a mai castiga un banut. i-am parasit repede tocmai pt ca nu am fost de acord cu ce fac reprezentantii-angajati ai Providentului. Coordonatorii si nu managerii cum se numesc „sefii” (a se citi coordonatori pt ca un manager nu are studii minime,au un numar infim de subalterni, dar stiu sa ia milioanele pe luna pe munca agentilor) stiu doar sa streseze, sa jigneasca, sa tipe la amaratii de agenti. In concluzie – nu va incurcati cu Providentul

 65. Gabriela

  Doamna Mariana, eu sunt clienta din 2009, si nu intelegeam de ce se tot schimba agentul zonal, cu care ma obisnuisem. Lucrul asta ma enerva la culme. In rest, niciodata nu am avut probleme cu ei. Chiar am intarziat cu ratele. Ramaneam si cate o luna fara sa platesc, este adevarat ca ma innebuneau cu telefoanele (nu agentii, ci personalul din call center), dar atat, nu mi-au aplicat alte taxe suplimentare. Dupa ce s-a terminat primul contract, am mai facut si nu am fost refuzata, chiar daca nu-l respectasem pe precedentul in sensul ca nu achitam ratele saptamanal. De multe ori am avut bani si am reusit sa achit tot creditul in avans si mi-au recalculat dobanda si in loc sa platesc 800 cat aveam, am platit vreo 6 sute si ceva, nu mai stiu exact. Pe mine m-a ajutat fff.mult providentul, chiar daca are dobanzi mari, asta e….cand am nevoie urgent de bani, am de unde sa iau repede si fara formalitati.

 66. ripu

  ce pot sa va spun aveti dreptate,sunt niste nenorociti,eu am luat un credit de 500roni.am stat de vb cu menengerul zonal si iam zis eu iau dar peste 3 saptamini tii returnez pe toti si pina atunci va platesc dobinda.Bun da nici o problema mia zis merge asa dar nu a fost asa a fost mult pina ma apucat. am dat 1000roni fratilorrr sa cad jos am zis mam nenorocit.am sunato si iam zis ce miai facut mai mintit.Dinsa menengera a zis ca nu a stiut eu iam zis tu miai facut tu sa platesti bun.A trecut citeva luni ma sunat si mia zis ca am o oferta ca mai imi da 2700roni adica refinantare da am zis.Dar eu ca sa ma razbun a venit mia dat si ce credeti mam dat lovit.Deci nu va speriati puneti paru frateee pe ei. CA e nenorocire cu astia mam saturat de atitea tel si sms de la ei.Aveti grija daca va apuca nu mai scapati. EU la 2700roni platesc 5400roni ce pot sa fac ca eu nu pot sa platesc cite 1000roni pe saptamina. menengerul e jale de nesimtita fratilor i spui ca nu ai ea tot zice da putin de unde frateee ca nu am.GAGICA e din slobozia o mafioata feritiva.SI BRAVO LA TOTI DATILE TEAPAAA.Fara frica unitiva si paru ca nu are ce sa faca sa mi ia buletinu ca cu el am facut.

 67. madalin

  camatari cu acte in regula eu unul nu as apela la acesti nenorociti!!!!!insa am un frate care a facut un imprumut la MARELE CAMATAR PROVIDENT si daca as incepe sa va insir ce a patit!!! nu at-i crede insa va pot spune ca PROVIDENT daca se supara mai tare iti trimit la usa niste batausi gen recuperatori dar nu la costume si in treninguri!!!!!RUSINEEEEEEEEEE si pentru ceei care le tin partea le doresc sa treaca si ei prin ce trec unii oameni care au un imprumut la PROVIDENT, este adevarat ca si noi ceei care am luat banii de la eu suntem de vina, insa nu poti profita chiar atat de mult de necazul unui om inca o data RUSINEEEEEEEE!!!!!!!!!1

 68. valentin

  salutare am luat si eu un imprumut de la acesti nenorociti care pretind ca lucreaza cu / si in folosul oamenilor in aloare de 1000 de ron.Am platit 2 rate apoi nu am mai platit nimic.Sunt sunat zilnic si mi se aduce la cunostinta ca sunt rauplatnic si se tot milogesc de mine sa le platesc macar o rata de o saptamana adik 38 de lei tinand cont de faptul ca nu am mai platit de 2 luni de zile …..La inceput am vrut sa le cer un cont si sa platesc acolo dar am vazut ceea ce a scris Quasimodo mai sus si asta m-a incurajat sa nu le mai platesc nimic.Oameni buni care aveti datorii la ei : Nu mai platiti fratilor nimic ca sunt niste nemernici eu nu am sa mai platesc si abia astept sa ma dea in judecata ca si asa nu am nimic pe numele meu

 69. Daniel

  provident nu este institutie bancara sa aiba o baza de date, cu toate ca semnezi un contract cu ei, nu cred nici pe departe ca te pot actiona in judecata… iar eu o sa le dau din 3 pe ce mai lunga, ca nu am absolut nimic pe numele meu, sa ma ia pe mine daca vor ca sunt bun la toate…!

 70. Shade

  Agentii vin la usa cica sa faca o verificare daca persoana mai locuieste acolo,le este frica sa nu isi ia zborul dar ce poate sa iti faca astia daca faci credit si pleci in strainatate?

 71. P R O V I D E N T

  o bagadela de contract o firma care este la LIMITA legilor,incalca 2,3 legi,dar daca nu ajung in instante,cine sa le puna frana? daca lumea se bucura ca nu este data in judecata o lasa moarta pt ca si voi totusi ce face-ti este putin imoral,nu zic sa nu o face-ti,eu in C-ta nu am auzit o casa de avocatura sa vina cu un asemenea contract sub nasul unui judecator,dar acm depinde,chiar sunt curios daca cineva este dat in judecata de aceasta firma (ESTE REPREZENTAT GRATIS) CLAR ESTE UN SUCCES,nu inteleg juristii ce sfaturi le dau? rog cine este dat in judecata sa lase un mail de contact si ESTE REPREZENTAT GRATIS!iar daca sunte-ti amenintati,stresati de agenti ciobani, plangere PENALA,nu are rost sa vb cu manager draci laci,amenintarile se platesc,si este gratis plangerea penala :)

 72. lenutza

  buna seara,am ,citit cam tot ce e mai sus,astia chiar sant excroci asa pe fata, stiu pe cineva care a luat bani de la provident ca avea nevoie de bani pt o operatie urgenta luni ia dat bani si tot in ziua aia ia luat prima rata.Cand sa uitat bietul om pe contract sa crucit cat avea de dat inapoi dublu si inca un pic era sa moara bietul om din cauza asta,si nu din cauza operatiei care o are de facut.nu a putut citi contractul pt ca d-ra agenta se grabea ca mai avea cateva solicitari,ia zis semneaza aici si aici si cititi dupa.SI trebuie dati in judecata cum scrie domnul de mai sus pt stres,hartuire si cum mai procedeaza ei.
  pt oamenii astia care nu au mai avut de unde plati dobanda la bani si-au luat ei banii de la altii care au platit bietii de ei.aveti grija de sanatatea voastra nu va stresati pt banii lui provident.aveti grija de voi oameni buni.aia nu ies in pierdere niciodata si cum zice tiganu ca dreptate are sa-i mance otopsia ca restul urmeaza.va pup si stati linistiti.

 73. vardarie dorel

  Sunteti niste jegosi,sa va scriu ce am patit eu cu acesti infecti de 2 bani.am ramas fara locul de munca unde lucram si este ceva normal sa nu am de unde sa dau bani inapoi la acesti camatari pentru o perioada,acuma o saptamana si ceva am fost cautat de en ori am discutat cu ei ca nu am de unde pentru ca nu am un loc de munca!!la care agentul provident zice,vinde ceva din casa!!! iam zis ca nu am ce sa vand acesta ma abuzat si a inceput sa tipe la mine,dupa pecarea acestui agent a doua zi ma sunat un sef de al lui ca va veni la petrosani sa discute fata in fata cu mine,ce credeti ca a facut acest sef??? a zis sa iesim sa ne batem,a tras de mine si a inceput sa ma ameninte,un prieten al meu a filmat totul cum ma insulta si vorbea urat.DOMNILOR CAMATARI DE LA PROVIDENT!!!! FACETIVA O SALA DE FORTA SI ANTRENATIVA ACOLO NU CU CLIENTI SI ASA SUNTETI NISTE MIZERI,EU AM FOST LA UN AVOCAT SI AM PREZENTAT FILMAREA LA CARE NE VEDEM LA INSTANTA.AM UN SFAT PENTRU CEI CARE DORESC SA IMPRUMUTE ACESTI BANI MURDARI.NU FACETI IMPRUMUT LA EI,DOBANDA ESTE APROAPE 100% SI SAPTAMANAL AVETI RATA,IAR LA NOI SE IAU BANI O SATA SAU DE 2 ORI PE LUNA,DECI EU VA DAU SFATUL MEU NU IMPRUMUTATI NIMIC

 74. P R O V I D E N T

  In ce te priveste nu mai vorbim de un simplu imprumut,aveti un numar de telefon 112 de ce nu ai sunat in momentul in care se tipa,te ameninta tragea de tine etc etc????Sa intelegi clar d-le vardarie dorel una este imprumutul care nu-l puteti restitui din vari motive (nu este o infractiune) si alta este ce ne relatati dvs,PLANGERE PENALA,si trebuia sa sunati la 112,pt a veni un echipaj,se luau datele probabil o amenda pt tulburarea linistii urmata de o plangere penala pt restul actelor prin violenta,OAMENI BUNI 112 si cu asta basta,nu va certati,incercati sa fiti calmi indiferent de cat si cum se tipa 112 dupa care o plangere penala,poate asa ii educati voi,nu va timorati in fata lor

 75. iuliana

  niste nemernici, nu numai ca terorizeaza clientii, dar si agentii. Mesaje noaptea, amenintari, nu ai voie sa pleci in concediu, vorbesc urat, niste tigani!

 76. Iulian

  Unii oameni sunt incă în viață, doar pentru ca e ilegal sa fie împușcați. În România, e ca în bancuri. Pana nu îl futi pe-ala de muncește, nu mănânci și tu o pâine. E un fel de sclavagism. Cine fură și prostește, trăiește bine pe cârca celor care trăiesc încă cu impresia ca a fi cinstit în românia este lucrul care îți promite un viitor. Cinstiții sunt neadaptații societății

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inline
Inline