Planurile celui mai mare importator independent de bere pentru 2011

0 17

– Cel mai mare importator independent de bere a avut anul trecut afaceri similare celor din 2009, desi vanzarile de bere de import au fost in cadere libera. Pe ce a mizat Bavarom si care sunt solutiile pe care le vede pentru 2011?

Vrem sa ne axam pe importurile de beri speciale, cum sunt cele nefiltrate, pozitionate mult mai sus decat Bavaria„, spune Costin Ghindea (foto), 41 de ani, fondatorul afacerii Bavarom, care crede ca potentialul afacerii este un rulaj anual de 15-20 de milioane de euro.

Afacerea a inceput in urma cu opt ani, iar prima marca importata de firma infiintata de Ghindea, sotia sa si un prieten, a fost Bavaria, scrie Businessmagazin.ro. De-atunci, firma a crescut, deopotriva, numarul marcilor pe care le aduce in Romania, dar si vanzarile, ajungand anul trecut la o cifra de afaceri de circa 2 milioane de euro (8,5 milioane de lei), la acelasi nivel cu 2009.

Vanzarile de bere de import au suferit aprig pe parcursul ultimilor doi ani si jumatate, scazand, estimeaza Ghindea, cu circa o treime. Chiar si datele asociatiei Berarii Romaniei, ce reuneste cinci mari producatori de pe piata locala, indica o scadere abrupta a importurilor: de la 2,5% in 2008 au ajuns anul trecut la circa un procent, in conditiile in care si volumele totale au scazut cu peste 16%.

„Nu ne luptam cu producatorii internationali”, spune Ghindea, care aduce drept principal argument nisa pe care isi asaza produsele, adica zona super premium.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata