C.P. Tăriceanu, despre cazul ministrului Botiş: Demisia – singurul lucru de corectitudine politică

Liderul deputaţilor liberali, Călin Popescu Tăriceanu, consideră că singurul lucru de „corectitudine politică” şi de „minimă moralitate” care îi mai rămâne ministrului Muncii, Ioan Botiş este demisia acestuia din funcţie.

„Trebuia să ia decizia aceasta, înainte ca toate dezvăluirile legate de ONG-urile în care funcţionează soţia lui, fondurile care sunt accesate, să iasă la suprafaţă. Evident că ministrul nu poate invoca faptul că nu cunoştea aceste lucruri şi ar fi fost foarte bine să fi făcut gestul acesta înainte ca ele să iasă în public. Acum nu mi se pare decât un gest de minimă moralitate şi atitudine de corectitudine politică – demisia. Este singurul lucru pe care îl poate face”, a declarat Tăriceanu.

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) s-a autosesizat marţi din oficiu şi verifică posibilul conflict de interese în care s-ar afla ministrul Muncii, Ioan Botiş.
Botiş a recunoscut luni seara, în cadrul unei emisiuni tv, că într-un imobil deţinut de o firmă a soţiei sale în Bistriţa îşi desfăşoară activitatea Asociaţia Parteneriat Euroactiv Bistriţa, care derulează un proiect european în valoare de 2,13 milioane de lei. Proiectul a primit aviz din partea unei agenţii aflate în subordinea Ministerului Muncii.

Citeste si:  Măsurile de redresare economică, apreciate de preşedintele Traian Băsescu şi de premierul estonian

În acest proiect este implicată fosta şefă de cabinet a ministrului, Alina Căpraru, dar şi soţia sa, care are calitatea de consilier.
Ioan Botiş a anunţat că are în vedere demisia „dacă este o problemă morală”, dar că va lua o decizie în acest sens în câteva zile.

62 total views, 0 views today

Citeste si:

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

loading...