Google a depăşit pentru prima oară un miliard de utilizatori în mai

Grupul american de internet Google a totalizat pentru prima oară peste un miliard de vizitatori adulţi în lume luna trecută, potrivit cifrelor publicate marţi de cabinetul ComScore.

Cu 1,009 miliard de vizitatori, Google şi site-urile sale YouTube /clipuri video/, Orkut /reţea socială/ şi Gmail /mesagerie electronică/, printre altele, sunt înaintea site-urilor Microsoft /905 milioane de vizitatori/, reţelei sociale Facebook /713 milioane şi locul trei din octombrie/ şi Yahoo /689 de milioane/.

Cifrele ComScore arată că Google a avut creşterea cea mai moderată dintre aceşti patru giganţi: într-un an frecventarea Google a crescut cu 8,4% faţă de 14,75% pentru site-urile Microsoft şi 10,8% pentru Yahoo. Facebook a crescut la rândul său cu 30,2%.

Facebook este de asemenea un campion al timpului petrecut pe net, totalizând 12,7% din minutele pe web în mai 2011, faţă de 10,4% pentru site-urile Microsoft şi 10,1% pentru site-urile Google, şi doar 4,8% pentru Yahoo. Cifrele ComScore arată că în ianuarie Facebook a devenit campion al timpului petrecut pe web.

Citeste si:  Proiectul Elenei Udrea distruge plaja din Sulina

În mod logic, pentru Google sunt site-urile YouTube şi Orkut, foarte populare în Brazilia şi de asemenea prezente în India şi Portugalia, ce atrag cel mai mult atenţia internauţilor, menţionează AFP.

129 total views, 0 views today

loading...

Citeste si:

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *