Google a depăşit pentru prima oară un miliard de utilizatori în mai

0

Grupul american de internet Google a totalizat pentru prima oară peste un miliard de vizitatori adulţi în lume luna trecută, potrivit cifrelor publicate marţi de cabinetul ComScore.

Cu 1,009 miliard de vizitatori, Google şi site-urile sale YouTube /clipuri video/, Orkut /reţea socială/ şi Gmail /mesagerie electronică/, printre altele, sunt înaintea site-urilor Microsoft /905 milioane de vizitatori/, reţelei sociale Facebook /713 milioane şi locul trei din octombrie/ şi Yahoo /689 de milioane/.

Cifrele ComScore arată că Google a avut creşterea cea mai moderată dintre aceşti patru giganţi: într-un an frecventarea Google a crescut cu 8,4% faţă de 14,75% pentru site-urile Microsoft şi 10,8% pentru Yahoo. Facebook a crescut la rândul său cu 30,2%.

Facebook este de asemenea un campion al timpului petrecut pe net, totalizând 12,7% din minutele pe web în mai 2011, faţă de 10,4% pentru site-urile Microsoft şi 10,1% pentru site-urile Google, şi doar 4,8% pentru Yahoo. Cifrele ComScore arată că în ianuarie Facebook a devenit campion al timpului petrecut pe web.

În mod logic, pentru Google sunt site-urile YouTube şi Orkut, foarte populare în Brazilia şi de asemenea prezente în India şi Portugalia, ce atrag cel mai mult atenţia internauţilor, menţionează AFP.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.