„Vinexport Trade-Mark” a cerut insolvenţa „Carrefour România”

– Producătorul de vinuri din Vrancea susţine că are de recuperat de la „Carrefour”  un milion lei de mai bine de un an

În această perioadă, „Carrefour” se laudă că luptă pentru o viaţă mai bună, şi asta nu de ieri, de azi, ci de 10 ani. Sloganul respectiv nu spune cine sunt cei care beneficiază de o viaţă mai bună datorită „luptelor” purtate de „Carrefour”, dar cu siguranţă nu sunt furnizorii români ai reţelei de hypermarketuri.

Unul dintre furnizorii care a avut curajul „să se ia de gât” cu retailerul francez este producătorul de vinuri „Vinexport Trade-Mark” (marca „Rovinex”), care a depus cerere de deschidere a insolvenţei împotriva debitorului „Carrefour România” la data de 8 iunie 2011 (Dosar 46714/3/2011, Tribunalul Bucuresti), primul termen de judecată fiind fixat pentru data de 21 octombrie 2011.

Conform informaţiilor furnizate de creditor, suma revendicată de „Vinexport Trade-Mark” este de aproximativ un milion lei, iar vechimea datoriei depăşeşte un an.  Încercările de a ajunge la o înţelegere cu debitorul nu au avut succes, motiv pentru care s-a apelat la instanţă.

„Carrefour” se îmbogăţeşte pe banii furnizorilor

În 2009, societatea „Carrefour Romania” a înregistrat un profit net de 88 milioane lei (880 miliarde lei vechi), la o cifră de afaceri de 4,35 miliarde lei, după ce în 2008 a raportat un profit net de 74 milioane lei, la o cifră de afaceri de 3,8 miliarde lei.

La data de 31 decembrie 2009, „Carrefour România” înregistra datorii de 1,499 miliarde lei, în condiţiile în care, la aceeaşi dată, avea în cont (casa şi conturi) suma de 382,96 milioane lei.

NOTĂ:
Punctul de vedere al „Carrefour România” îl vom publica atunci când îl vom primi, în cazul în care debitorul va catadicsi să răspundă solicitării noastre

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.