Peste 300 de disponibilizaţi din structuri ale MAI, a anunţat secretarul de stat Mihai Capră

0 3

 Secretarul de stat în Ministerul Administraţiei şi Internelor Mihai Capră a făcut cunoscut, joi, numărul de disponibilizaţi din inspectoratele subordonate MAI, în total 322, din care cei mai mulţi în rândul poliţiei de frontieră – 196 şi cei mai puţini, nouă, din poliţie.

„Am profitat de vacanţa parlamentară pentru a face o trecere în revistă o situaţiei operaţionale din judeţe având în vedere reorganizarea structurilor teritoriale”, a declarat, într-o conferinţă de presă, secretarul de stat Mihai Capră, alături de prefectul Gavrilă Ghilea, după ce anterior a avut o întâlnire cu şefii inspectoratelor judeţene din subordinea sa pentru a face o analiză a stadiului de reorganizare a ministerului.

Din Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bihor vor fi disponibilizaţi 82 de subofiţeri (din 1.151), inspectorat despre care secretarul de stat a precizat că „este un caz fericit” din punctul de vedere al gradului de dotare, „destul de bun faţă de media pe ţară”.

La Inspectoratul Judeţean de Jandarmi se vor disponibiliza 35 de persoane (din 450), din care 32 subofiţeri şi trei personal contractual.

O situaţie mai bună este la Inspectoratul de Poliţie Judeţean unde, din peste 1.300 de angajaţi, ar fi în discuţie doar nouă persoane, pentru care însă se va găsi o rezolvare, potrivit conducerii IPJ Bihor.
La Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră Bihor situaţia este mai dificilă deoarece vor fi disponibilizaţi 196 de persoane din 684.

„De ce aşa de multe? S-a pornit de la numărul de personal existent în momentul luării deciziei de disponibilizare şi, după cum se prevede, în toamna acestui an vom intra în Spaţiul Schengen, ceea ce evident, pe frontiera de vest, înseamnă că necesarul se reduce drastic”, a explicat Mihai Capră.

Secretarul de stat a ţinut să precizeze că disponibilizările au avut la bază un calcul argumentat care să justifice măsurile luate şi s-a ţinut cont, pe de o parte, de nevoile şi necesităţile cetăţenilor de a avea acces la servicii de calitate şi, pe de altă parte, de cantitatea resurselor la dispoziţie.

„Noi încercăm să facem o eficientizare a acestor resurse, de a folosi la maxim capacităţile pe care le avem la dispoziţie şi alocările date de legea bugetului de stat. Ştim că nu întotdeauna nevoile cu resursele formează un binom perfect şi sigur că există şi posibilitatea ca pe viitor lucrurile să evolueze altfel, evident, în funcţie de ceea ce va prevedea bugetul de stat”, a menţionat secretarul de stat.

Vizita de lucru a secretarului de stat Mihai Capră, responsabil de relaţia cu Instituţiile Prefectului, continuă joi la Zalău şi vineri la Bistriţa-Năsăud.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata