Revoluţionarii intenţionează să organizeze proteste stradale, în replică la intenţiile de modificare a legislaţiei

2

Asociaţia 21 Decembrie 1989 îi invită pe revoluţionari, luni, în jurul orei 10,00, în faţa sediului Guvernului, la o discuţie cu privire la Legea Recunoştinţei, exprimându-şi totodată intenţia pentru organizarea, în cursul săptămânii viitoare, a unor proteste stradale, în replică la intenţiile de a modifica legislaţia ce are în vedere acordarea subvenţiilor pentru revoluţionarii din Decembrie 1989.

„Premierul Boc sper că a fost dezinformat, sper să se ţină de cuvânt şi să se aplece la dialog. Sper totuşi mâine ca PSD să reacţioneze aşa cum trebuie, pentru că sunt foarte mulţi revoluţionari chiar la vârful PSD-ului şi nu mă refer aici la Iliescu, ci la unii senatori şi deputaţi. Şi nu cred că sunt foarte fericiţi de declaraţia preşedintelui lor.

Sper ca domnul Crin Antonescu, în calitate de lider al USL, să reacţioneze pentru că, de asemenea, are foarte mulţi revoluţionari în PNL. Sper ca UDMR-ul să reacţioneze, pentru că avem mulţi colegi revoluţionari maghiari. Şi mă bucur că deocamdată, în toată această ecuaţie, nu a apărut încă o personalitate – preşedintele Traian Băsescu. Este singurul care în acest moment nu a avut nicio reacţie. Vom vedea ce va face, ce va dispune”, a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, preşedintele Asociaţiei 21 Decembrie, Teodor Mărieş.

Revoluţionarii au precizat că vor lupta prin proteste stradale împotriva intenţiilor declarate de majoritatea politicienilor de modificare a Legii Recunoştinţei, în sensul acordării subvenţiilor doar pentru urmaşii celor decedaţi sau răniţi în Revoluţia din 1989.

Ei au susţinut că premierul Emil Boc ar trebui „să nu uite” că a ajuns în funcţia pe care o are în prezent datorită mişcării revoluţionare din Decembrie 1989.

„Nu mi-aş dori şi nu le (politicienilor – n.r.) doresc revoluţionari cu miile în Piaţa Victoriei. Nu suntem sindicate, nu suntem nişte profesori, nici ingineri, nici muncitori, nici militari, noi suntem cei care am ieşit, în Decembrie 1989, împotriva unui sistem. Avem curajul încă, şi dacă nu vom fi mii, cu certitudine câteva sute tot vom fi în Piaţa Victoriei şi nu cred că vreodată, atunci când revoluţionari au făcut miting, le-a stat în faţă vreo forţă”, a completat Mărieş.

Unii membri ai Asociaţiei 21 Decembrie au susţinut că ar trebui să fie deschisă o acţiune de judecată împotriva declaraţiilor făcute de preşedintele PSD, Victor Ponta, potrivit cărora Teodor Mărieş şi secretarul de stat George Costin ar fi emis 7.000 de certificate de revoluţionari.

„Domnul Ponta a afirmat, şi este clar că în sufletul lui are această dorinţă, că speră că premierul să o (modificarea Legii revoluţionarilor – n.r.) ducă până la capăt. Aici lucrurile sunt foarte clare”, a spus şi Mărieş.

El a pledat totodată pentru organizarea în luna august a unui congres la care să participe „revoluţionarii autentici”.

La întâlnirea de duminică de la sediul Asociaţiei 21 Decembrie a fost prezent şi secretarul de stat la Secretariatul de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor din Decembrie 1989 (SSPR), George Costin.

Premierul Emil Boc s-a pronunţat joi, la un post de televiziune, pentru acordarea subvenţiilor doar pentru urmaşii celor decedaţi sau răniţi în Revoluţia din 1989.

„Cred că (n.r. – stipendiile alocate revoluţionarilor) se mai justifică doar pentru urmaşii celor decedaţi în revoluţie. Avem în analiză un asemenea demers, nu este uşor, pentru că este o temă sensibilă şi grea în acelaşi timp, dar cred că dacă vrem să fim corecţi cu bugetul ţării şi cu românii ar trebui să ne preocupe în primul rând soarta acelora care sunt urmaşii celor decedaţi în revoluţie sau răniţi, restul cred că deja 20 de ani sunt suficienţi şi cred că ar trebui să reintrăm în rândul lumii în privinţa drepturilor şi obligaţiilor”, a spus Boc, subliniind că subvenţiile alocate revoluţionarilor într-un an reprezintă sume importante, care se ridică la milioane de euro.

loading...
Citește și
2 Comentarii
  1. Ionel spune

    revolutionarii astia sunt cea mai eficienta forma de asistati sociali din romania.

  2. Aise spune

    Parafrazandu-l pe cel care a postat mai sus, romanii astia se dovedesc a fi dusmanii istoriei si a fiintei neamului. Nu trebuie decat sa ne reamintim ca si-au executat conducatorul in Ziua Nasterii Domnului, iar acum ii ponegresc si pe cei care au avut curajul de a lupta pentru ca ei sa fie liberi.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.