Ultima modă la ruşi în domeniul serviciilor funerare: sicriul sub forma sticlei de vodcă

 Eric Adjetey Anang, sculptor şi designer de sicrie de renume mondial din Ghana, a fost invitat la Novosibirsk de proprietarul primului crematoriu privat din Rusia, Serghei Iakuşin, şi a adus puţină culoare în domeniul serviciilor funerare, executând sicrie „vesele” de toate formele şi culorile, de la cele în formă de avioane, până la crabi, găini şi pepene galben, relatează marţi portalul rusesc GlobSib.

Iniţial s-a presupus că, în cadrul proiectului cultural internaţional „Sicrie exotice din Ghana”, Eric va executa pentru Muzeului culturii mondiale în domeniul serviciilor funerare întemeiat recent de Serghei Iakuşin la Novosibirsk două sicrie: unul în formă de peşte şi celălalt sub forma unei sticle de Coca-Cola.

Pe parcurs această idee a fost schimbată: în locul sticlei de Coca-Cola, meşterul din Ghana a fost solicitat să facă un sicriu sub forma sticlei de vodcă, simbol al mortalităţii ridicate din cauza abuzului de alcool în Rusia.

„Tradiţia rusă şi poporul rus sunt puternic asociate cu vodca pe plan mondial.Ne-am schimbat decizia din cauza faptului că această băutură a devenit un simbol al morţii. În Rusia, circa 500.000 de persoane mor în fiecare an din cauza abuzului de alcool”, explică fondatorul muzeului amintit Serghei Iakuşin.

Citeste si:  Copiii concepuţi prin procreare artificială sunt mai expuşi riscului de malformaţii congenitale

Potrivit cifrelor oficiale ale Serviciului federal sanitar din Rusia (Rospotrebnadzor), în ultimii ani, consumul pe cap de locuitor a crescut la 18 litri de alcool pur pe an. Pragul de siguranţă, stabilit de OMS pentru orice ţară este de 8 litri. Astfel, rezultă că în Rusia se consumă de peste două ori mai mult alcool, iar în absenţa unor măsuri ferme şi urgente, degradarea Rusiei şi a poporului rus este invitabilă, susţine directorul Muzeului din Novosibirsk.

408 total views, 0 views today

loading...

Citeste si:

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *