EUR
4,76 RON
(-0.04%)
USD
4,19 RON
(-0.01%)
GBP
5,48 RON
(-0.22%)
CHF
4,19 RON
(+0.05%)
AUD
2,98 RON
(+0.85%)
CAD
3,18 RON
(-0.02%)
BGN
2,43 RON
(-0.1%)
RUB
0,06 RON
(-0.38%)
ZAR
0,30 RON
(-0.33%)
BRL
1,11 RON
(+1.15%)
CNY
0,62 RON
(-0.02%)
INR
0,06 RON
(-0.02%)

Familia de ţigani români care ocupase abuziv casa unei britanice viza mai multe case

0

Familia de ţigani români care ocupase abuziv casa unei britanice în timp ce aceasta era plecată în week-end ar fi vizat mai multe case, relatează joi (18 august 2011) The Daily Telegraph.

Julia High, o britanică de 55 de ani, care lucra la Agenţia britanică pentru Frontiere, şi-a găsit casa devastată, după ce o familie de ţigani de opt membri s-a instalat în locuinţa în care trăia de 30 de ani, provocându-i daune în valoare de 40.000 de lire sterline şi furându-i din lucrurile personale.

În prezent, familia de ţigani a fost evacuată, însă se pare că cel puţin alte două proprietăţi din zonă au suferit aceeaşi soartă.

Deşi intruşii pretind că nu există vreo legătură, vecinii susţin că i-au văzut făcând drumuri între case, şi în cel puţin două cazuri există acelaşi acord de închiriere fictiv.

Grupul pare să fi găsit o portiţă în legislaţie, care prevede prezentarea la control a unui acord de închiriere, real sau nu. Documentul, care poate fi descărcat de pe internet, lasă poliţia în imposibilitatea de a acţiona până când proprietarul real nu contestă contractul.

În cazul proprietăţii lui High, familia de ţigani pretindea că a închiriat casa de la fiul ei, care ar fi susţinut că femeia murise. Însă deşi High este, evident, în viaţă şi nu are copii, tot a durat să scoată familia de ţigani din casa sa, comentează The Daily Telegraph, subliniind că intruşii nu vor păţi nimic.

În alte două cazuri de locuinţe ocupate, aflate la mai puţin de 2 kilometri distanţă de casa lui High din Leytonstone, estul Londrei, procesul este încă în curs de desfăşurare, în condiţiile în care proprietarii sunt în străinătate.

Intruşii susţin că ei sunt cei care au fost înşelaţi de persoane lipsite de scrupule care au pretins că deţin proprietăţile respective.

Carmen Drăgoi, o româncă de 35 de ani, mamă a patru copii, care ocupă în prezent abuziv o casă recent cumpărată de Karol Szlichicinski, susţine că i-a plătit unui agent 1.300 de lire şi că acesta i-a dat cheia casei. În prezent, Szlichicinski a demarat procedurile legale pentru a-i evacua pe intruşi din casa sa.

O poveste similară a fost invocată de o altă familie care s-a instalat abuziv într-o altă proprietate, cu patru dormitoare, situată în apropiere.

Casa este ocupată de Maria Enescu, 36 de ani, din România, mamă a şase copii, care susţine că familia sa s-a mutat pe proprietate în urmă o lună şi că a închiriat casa după ce a plătit 2.000 de lire unui bărbat care a pretins că-l cunoaşte pe proprietar.

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.