Slab şi fragil: lupta împotriva cancerului îşi pune amprenta pe Steve Jobs în prima imagine după plecarea sa din Apple

– Slab si fragil, acesta este Steve Jobs vazut pentru prima data de la surprinzatoare sa plecare de la Apple de saptamana trecuta. Aceasta fotografie, realizata in fata casei din California a mogulului, alimenteaza temerile ca Steve Jobs se apropie de sfarsit dupa o lupta de opt ani cu cancerul pancreatic, relateaza Daily Mail

Fondatorul Apple in varsta de 56 de ani parea mul mai slab decat in urma cu doua luni la ultima sa aparitie in public.

Steve Jobs, cel care a creat Apple in garajul sau in 1976, parea prea slabit sa se mentina in picioare si sa urce intr-o masina ce il astepta in Palo Alto, nordul Californiei.

Steve Jobs insa nu a facut nici o referire la problemele sale de sanatate in scrisoare de demisie din functia de director general a companiei Apple, prezentata consiliului de administratie saptamana trecuta. A scris doar ca intotdeauna a spus ca se va retrage de la conducere daca va simti ca nu isi va mai putea face treaba la standard inalt.

Citeste si:  Apple face demersuri pentru a interzice scoaterea la vânzare a păpuşii Steve Jobs produsă de chinezi

Un val de flori si cadouri au ajuns la locuinta sa, unde acesta a ramas in spatele usilor inchise alaturi de sotie si ce patru copii.

Jobs a suferit o interventie chirurgicala pentru a i se indeparta o tumoare dupa ce a fost diagnosticat cu o forma rara de cancer pancreatic in 2003 si a avut un transplant de ficat in urma cu doi ani intr-o noua incercare de a opri raspandirea bolii.

Cu toate ca actiunile Apple au scazut cu 5% in ziua anuntului de retragere a lui Steve Jobs, temerile pietei au fost inlaturate cand s-a anuntat ca va ramane presedinte, dar nu si director general. Insa, aceasta fotografie scoate la lumina faptul ca este improbabil ca Steve Jobs sa mai joace un rol important in conducerea zilnica a companiei pe care a creat-o in garaj in 1976.

Membrul consiliului de administratie a Apple, Art Levinson a emis urmatoarea declaratie din partea consiliului Apple: ” Viziunea extraordinara a lui Steve, precum si conducerea sa, a salvat Apple si a ghidat-o spre pozitia pe care o ocupa astazi, si anume compania cu tehnologia cea mai inovativa si valoroasa din lume.”

Citeste si:  Carlos Ghosn: Nissan are nevoie de încă 2-3 ani pentru a vinde 1,5 milioane de automobile electrice

Steve Jobs este perceput ca inima si sufletul companiei Apple, iar analistii si investitorii isi exprima neincetat ingrijorarea despre cum compania, cu sediul in Cupertino, California, va trata plecarea sa.

Steve Jobs a fost inlocuit de Tim Cook, care a fost la conducerea companiei cat timp acesta a fost in spital, si s-a ocupat de activitatile zilnice ale companiei ajungand la un record al profitului si al veniturilor.

Tim Cook face parte din companie din anul 1998 si a primit un bonus in valoare de 5 milioane de dolari, precum si 75.000 de unitati de stoc, in semn de multumire pentru „performanta incredibila” pe care a realizat-o.

Apple a devenit oficial luna aceasta cea mai valoroasa companie din America, avand o valoare acum de 338 miliarde de dolari, cu un miliard mai mult decat Exxon Mobil.

Foto: www.dailymail.co.uk

414 total views, 0 views today

loading...

Citeste si:

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *