Prof. dr. Benone Cârstocea a încetat din viaţă

Reputatul specialist oftalmolog prof. dr. Benone Cârstocea a încetat din viaţă marţi dimineaţă, urmare a unui infarct, a declarat  prof. dr. Monica Pop, managerul Spitalului de Boli de Ochi, prorector al Universităţii de Medicină şi Farmacie.

Prof. dr. Benone Cârstocea era preşedintele Societăţii Române de Oftalmologie, unul dintre cei mai străluciţi elevi ai regretatului prof. dr. Mircea Olteanu şi urmaşul acestuia la conducerea departamentului de Oftalmologie al Spitalului Militar, a amintit prof. dr. Monica Pop.

„A fost un savant recunoscut atât în plan naţional, cât şi internaţional. A fost autorul a nenumărate articole ştiinţifice, a vindecat mii de oameni. A fost foarte, foarte afectat de excluderea de la Spitalul Militar împreună cu ceilalţi specialişti. Regretăm nespus pierderea, a fost un coleg extraordinar şi deşi aparent părea mai cazon, era extrem de sensibil. E o pierdere foarte mare pentru oftalmologie şi pentru noi”, a spus prof. dr. Monica Pop.

Prof. dr. Benone Cârstocea s-a născut în 1948, la Măneciu-Ungureni, judeţul Prahova. A absolvit Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti, Institutul Medico-Militar, Facultatea de Medicină Generală, promoţia 1971 şi a fost şef al Clinicii de Oftalmologie a Spitalului Militar.

Benone Cârstocea a fost autorul a peste 100 de lucrări ştiinţifice publicate în ţară şi în străinătate ca autor unic, prim-autor sau coautor, coautor la 23 cărţi ştiinţifice şi monografii, coautor la şapte patente de invenţie şi inovaţie.

A fost membru al Societăţii Române de Medicină Militară, al Societăţii Române de Oftalmologie, al Asociaţiei Oamenilor de Ştiinţă, membru fondator şi preşedinte al Societăţii Române de Laseri în Medicină şi Biologie, membru al Societăţii Franceze de Oftalmologie, al Uniunii Medicale Balcanice, al Societăţii Internaţionale de Inginerie Optică, membru fondator al Comitetului Balcanic de Medicină Militară, membru al Asociaţiei Europene de Laseri Medicali,

al Academiei Americane de Oftalmologie, al Academiei de Ştiinţe din New York, membru al Societăţii Europene de Chirurgie Vitreoretiniană.

Citește și
4 Comentarii
 1. Bebe spune

  Dumnezeu sa-l ierte! Trebuia sa merg la control vineri. Dar..viata…”Dom profesor” a plecat undeva departe. O lacrima pentr OMUL Benone Carstocea.

 2. Camelia spune

  Domnule Profesor..v-a zis tata la consultatie, ca nu mai ajunge sa vina peste alte 6 luni si dumneavostra zambind”asa aveti in plan?de unde stiti dumneavoastra ca nu mai ajungeti?!”
  Si nu ati mai ajuns dumneavoastra! Suntem alaturi de familie,iar lacrimile ne joaca in ochi,inima ne e stransa de durere,nu ne vine sa credem..:( Veti ramane in eternitate ‘domn profesor”..Sa va fie tarana usoara si somnul lin..in sfarsit va odihniti..DOMNULE PROFESOR..:((

 3. laura nov spune

  Dumnezeu sa-l ierte si sa-l odihneasca in pace! Probabil ca acolo sus au mare nevoie de un oftalmolog cu multe cunostinte in domeniu…asa ca l-au inrolat si aici am ramas saraci…

 4. Zidaru Gabriela spune

  Cu inima stransa de durere scriu aceste randuri, chiar daca dumneavoastra domnule doctor nu le mai puteti citi.Datorita dumneavoastra fiica mea Ioana-Leonora Zidaru, pe care a-ti operat-o, vede perfect.Ioana, care atunci cand a-ti operat-o nu avea decat7 ani, nu v-a uitat niciodata, iar acum eu nu stiu cum sa-i spun ca a-ti plecat dintre noi?Va multumim post-mortem si eu si Ioana si nu vom uita niciodata ca a-ti redat vederea unui copil ce abia pasea in viata.Dumnezeu sa va odihneasca sufletul pe care l-ati daruit vindecarii suferintelor umane!Sa va fie tarana usoara!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.