EUR
4,76 RON
(-0.06%)
USD
4,19 RON
(-0.1%)
GBP
5,52 RON
(+0.79%)
CHF
4,20 RON
(-0.2%)
AUD
2,98 RON
(+0.02%)
CAD
3,15 RON
(+0.37%)
BGN
2,43 RON
(-0.06%)
RUB
0,07 RON
(-0.2%)
ZAR
0,29 RON
(-0.03%)
BRL
1,11 RON
(+0.25%)
CNY
0,63 RON
(-0.36%)
INR
0,06 RON
(-0.34%)

Nelinişti cu privire la o tulpină virală mortală, creată într-un laborator olandez

0
Oameni de ştiinţă olandezi au creat un virus care este atât de periculos încât există temeri până şi cu privire la publicarea rezultatelor studiului realizat asupra sa, conform DutchNews.nl.Experţii americani care au aflat despre acest virus se tem la rândul lor că informaţiile detaliate despre obţinerea sa ar putea ajunge în mâinile teroriştilor care ar putea folosi noul virus ca pe o armă.

Virusul a fost obţinut în cadrul unei solicitări primite de cercetătorii olandezi din partea National Institute of Health din SUA.

Echipa de cercetători olandezi, coordonată de Ron Fouchier, profesor de virusologie la Spitalul Universitar Erasmus, a creat o tulpină extrem de contagioasă a virusului gripei aviare, H5N1. Virusul H5N1 se transmite rar de la păsări la om, însă în cazul în care se transmite, infecţia este deseori fatală.

Scopul cercetărilor întreprinse de Ron Fouchier era de a afla dacă virusul H5N1 poate provoca o pandemie. El a observat că printr-o serie de mutaţii în ADN-ul viral poate obţine o tulpină extrem de virulentă. O echipă de cercetători japonezi a avut rezultate asemănătoare într-un studiu separat.

Apoi virusologul olandez a expediat rezultatele studiului său revistei Science, spre publicare. Reprezentanţii revistei au contactat Institutul american pentru Biosecuritate solicitând analizarea acestui studiu, iar institutul a anunţat autorităţile de la Washington cu privire la potenţialul periculos al acestuia pentru securitate şi sănătatea publică.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.