EUR
4,83 RON
(+0.41%)
USD
4,38 RON
(-0.83%)
GBP
5,42 RON
(-0.22%)
CHF
4,57 RON
(-0.23%)
BGN
2,47 RON
(+0.03%)
BYN
1,69 RON
(-0.2%)
CAD
3,09 RON
(+0.2%)
RSD
0,04 RON
(+0.23%)
AUD
2,69 RON
(-0.54%)
JPY
0,04 RON
(-0.86%)
CZK
0,18 RON
(-0.08%)
INR
0,06 RON
(-0.24%)

 

O nouă ţeapă pe piaţă: economizorul care reduce factura la curent cu cel puţin 30%

– Site-urile itirecomand.com şi economizorul.com promovează un „apărăţel” fabricat în China, ca fiind „Ultima descoperire germană”

– Domeniile menţionate au fost înregistrate de Dănuţ Ion Burlan din Târgu Jiu; pe unul se prezintă cu numele Daniel Dafinescu, iar pe celălalt invocă „Ecologic Product” SRL

– Societatea „Ecologic Product” se află în procedură de insolvenţă de doi ani şi îl are ca asociat pe Matei Nădrag, individ care este partener de afaceri cu Burlan în alte două firme: „Media-Plazza” şi „Profit Sigur”

– Comercializat prin intermediul celor două site-uri la preţul „promoţional” de 147 lei (44 dolari), economizorul poate fi importat din China la preţul de 2-3 dolari

– Specialiştii susţin că acest aparat nu are nici o influenţă asupra facturii la energie electrică

Invocând un material slab documentat (care nu include şi părerea unui specialist), difuzat de PRO TV în urmă cu mai bine de un an, două site-uri dubioase invită credulii să plătească 147 de lei pe un „apărăţel” care te face să „plăteşti cu 30% mai puţin la factura de energie electrică“ şi îţi asigură, bonus, încă vreo trei avantaje.

Preţul este „promoţional”, oferta expiră în 24 de ore – tot timpul – şi, în plus, pe stoc mai sunt disponibile doar… 19 aparate. Minunea, comparată de unii cu un fel de perpetuum mobile, este denumită economizor şi, ca să fie cât mai convingătoare, este dată drept „ultima descoperire Germană“.

Principiul de funcţionare care ar sta la baza construirii aparatului este descris sumar şi are menirea să îi determine pe cei preocupaţi de criză să scoată din buzunar cei 147 de lei. „Foloseşte o tehnologie eficientă pentru monitorizarea consumului de energie în mod activ şi îmbunătăţirea factorului de putere din gospodăria, biroul sau aplicaţiile industriale. În plus, tehnologia inteligentă optimizează voltajul şi solicitările de curent, astfel reducând consumul de putere activă în Kwh şi putând să realizeze economii de cel puţin 30% la factura de curent“, este tot ce trebuie să ştie posibilul cumpărător.

Pentru a fi şi mai convingător, unul dintre site-uri afişează şi sigla CNN, în dreptul căreia apare scris: „Soluţie germană pentru criza mondială. Economizorul de Energie Electrică vă salvează banii!“. Desigur, nu există nici o legătură către un material difuzat de CNN cu acest subiect.

Pe forumul electroniştilor, unul dintre utilizatori explică: „Cutia aceea îmbunătăţeşte factorul de putere în apartamentul respectiv, lucru pentru care furnizorul de energie vă felicită, dar nu vă modifică factura. Contorul este numai pentru energie activă. PFC-ul (Power Factor Correction, economizorul – n.r.) este circuitul care în viitor va fi obligatoriu în toate aparatele electronice. Aparatul (economizorul – n.r.) pare din seria brăţărilor magnetice care menţineau sănătatea organismului”.

Mai mult, un reprezentant al furnizorului de energie electrică contactat de redacţia noastră susţine că „Factorul de putere indică o relaţie între energia activă şi energia reactivă consumată de un aparat electric. La consumatorii casnici, contorul înregistrează doar energia activă consumată, singura care este facturată şi, deci, este plătită“. Acesta a mai precizat că, de fapt, putem vorbi cel mult de un stabilizator de tensiune, util într-o gospodărie, dar fără efecte asupra consumului şi, implicit, a facturii.

Vânzătorul foloseşte o identitate falsă

Site-ul itirecomand.com – care are banner publicitar pe libertatea.ro! – îşi începe abordarea astfel: „Numele meu este Dafinescu Daniel, sunt inginer la o companie de stat…”

În realitate, domeniul a fost rezervat de Dănuţ-Ion Burlan, domiciliat în Târgu Jiu, str. Panduri nr.89, care la înregistrare a declarat telefonul 0742-293060.
Acest număr poate fi regăsit pe internet în dreptul altor „anunţuri cacealma”, Burlan fiind cel care anterior îi învăţa pe naivi „cum pot câştiga 300 de USD pe zi”.

Născut pe 24 februarie 1987 în Târgu Jiu, BURLAN I. Dănuţ-Ion este asociat în două firme, iar în afacerea cu economizorul pare a fi partener cu un individ familiarizat cu afacerile, Matei NĂDRAG (09.06.1969, Târgu Jiu).

Firma menţionată pe economizorul.com este în insolvenţă

Site-ul itirecomand.com se vrea a fi doar unul de prezentare pentru economizor, cei care doresc să comande respectivul „apărăţel” fiind redirecţionaţi către economizorul.com, domeniul fiind rezervat, în noiembrie 2011, pentru o perioadă de un an, tot de Burlan.

Pe acest site este menţionat numele firmei „Ecologic Product”, lăsând să se înţeleagă că acest agent economic ar comercializa economizorul. Interesant este faptul că site-ul are şi o secţiune „termeni şi condiţii”, unde comerciantul încearcă „să legalizeze” ţeapa:
„Furnizorul nu este răspunzător pentru informaţiile prezentate pe site-ul şi/sau produsele oferite. Toate acestea au exclusiv scop informativ/educativ. Vă solicităm să consultaţi un specialist înainte de a pune în aplicare materialele prezentate pe site-ul şi/sau produsele oferite.

Informaţiile şi exemplele folosite în scopul prezentării produsului variază de la o persoană la alta. Rezultatele prezentate nu sunt rezultate comune. Nu ne facem răspunzători în nici un fel pentru rezultatele obţinute de către dvs în urma folosirii produsului.

Informaţiile oferite nu pot fi considerate, în nici o situaţie, ca fiind asimilate unor promisiuni, astfel noi nu putem fi consideraţi responsabil pentru nici una din probleme, întâmpinate înainte sau după utilizarea produsului. Utilizatorul foloseţte produsul pe propria raspundere”.

Dar să revenim la „Ecologic Product” SRL (J18/151/2000; CUI 13254370), firmă înfiinţată în 2000, care oficial se ocupă de „cultivarea legumelor şi a pepenilor, a rădăcinoaselor şi tuberculilor” şi este deţinută de Matei Nădrag şi Elena-Carmen Nădrag (05.05.1979, Reşiţa), fiecare cu 50% din capitalul social, în funcţia de administrator figurând numai Elena-Carmen Nădrag.

Firma  a intrat în insolvenţă în decembrie 2009, iar printre creditori se regăsesc nume „grele”: Bancpost, Banca Transilvania, Piraeus Bank, „Otter Distribution”, „Puma Sports Romania” şi, desigur, Finanţele.

Burlan este partener de afaceri cu Nădrag în două firme

Dacă Dănuţ-Ion Burlan nu apare în „Ecologic Product” SRL (firmă cu sediul în Târgu Jiu, str. Nicolae Titulescu, bl.9A, sc.a, et.2, ap.9 – acasă la Matei Nădrag), în schimb cei doi sunt parteneri în alte două firme.

Prima este „Media Plazza” SRL Târgu Jiu (fosta „Burgexim” SRL), societate cu sediul în Târgu Jiu, str. Panduri 89 (acasă la Burlan), la care fiecare deţine 50% din capitalul social, iar Matei Nădrag este şi administrator. Deşi în 2010, cu un singur angajat, firma a realizat o cifră de afaceri de 212.592 lei şi un profit net de 35.708 lei, asociaţii au hotărât dizolvarea şi lichidarea firmei, declarând că „Media-Plazza” SRL (J18/829/1991; CUI 2157762) „nu are bunuri şi nici datorii către creditori”.

Decizia de dizolvare este ciudată pentru că, la scurt timp, cei doi înfiinţează o firmă nouă, cu acelaşi obiect de activitate (comerţ cu amănuntul prin intermediul caselor de comenzi sau prin Internet), cu acelaşi sediu şi cu aceeaşi structură a asociaţilor. Numele firmei este „Profit Sigur” SRL (J18/145/2011; CUI 28177151), iar singura diferenţă este numirea lui Burlan în funcţia de administrator (la fel ca şi Nădrag).

„Ultima descoperire Germană“ este fabricată în China şi costă 2-3 dolari

Chiar dacă este prezentat ca „ultima descoperire Germană”, economizorul este fabricat în China şi are un preţ… pe măsura performanţelor!

Culmea este că site-ul itorecomand.com a fost deranjat de faptul că PRO TV a avansat un preţ de comercializare de 20 euro/bucata, motiv pentru care a venit cu nişte precizări: „Preţul de 20 de euro prezentat în reportajul de la ProTV este preţ de producător, la care se adăuga transport până în România, vama, TVA şi adaos comercial”.

În realitate, „apărăţelul” fabricat în China poate fi importat la preţuri de până la 10 ori mai mici faţă de cel invocat de PRO TV, în funcţie de cantitatea solicitată. Spre exemplificare, site-ul made-in-china.com oferă acest „Electricity-Saving Box – ESB-001(SD-001)” la 2-3 dolari USD, dar oferte negociabile pot fi găsite pe numeroase alte site-uri, cu producători diferiţi, dar având aceeaşi origine – China.

În aceste condiţii, ţinând cont şi de Sărbătorile care se apropie, concluzia este simplă: nu daţi banii pe prostii, luaţi un cadou la copii!

Citește și
49 Comentarii
 1. Super Articol! spune

  Felicitari Financiarul.ro pt. demascarea acestui escroc! Eu cand am vazut acea reclama tipic americana am realizat de la bun inceput ca este vorba despre o mare teapa! Sper ca lumea sa citeasca acest articol!

 2. Carmen spune

  Este foarte tare articolul . As vrea sa-l felicit pe autor dar nu-i cunosc numele.

 3. specialistu spune

  Bai autorule,

  Poti sa citezi si sursa? Ca nu este frumos sa folosesti expresii copiate de la altii!!
  RASPUNS
  Bai „specialistu” din Siret (SV), la ce sursa te referi?

 4. gabi spune

  Super articolul !
  Intamplarea face sa fiu de specialitate. Imi pare rau de cei care baga banii in asa zisele aparate minune care le reduce factura le energie .

  Oare asta nu are si o litera in Codul de Procedura Penala la capitolul inselatorie ?

  Autoritatea Statului nu se autosesizeaza in aceste cazuri ?
  Niste smenari care fraieresc poporul nestiutor. Imi plac frazele de genul …. jumatate din Elvetia utilizeaza asemenea apararet .

  Pai bai dobitocule , inseamna ca jumatate din tara aia este formata din tampiti si oameni prost educati .

  Sa aud , unde este ANAF ? Garda Financiara ? Politia ? …..

  O alta mare teapa este Evolio Neura , tableta care este laudata ca are Android 3.0 . Lucrurile nu stau asa.
  Tableta are Android Froyo 2.2 (nici macar 2.3 ) si omul are PROMISIUNEA ca pina la finele anului are update de firmware la 3.0 ( Honeycomb ) . Teapa de zile mari ptr ca tableta aia este de gasit in China a pret mai m ic si se numeste Malata .
  Este branduit aici .

  alibaba.com

  Ia vedeti ce gasiti aici si la ce preturi 😉

  1. dorel spune

   mai mult din jumatate din populatia romaniei sunt tampiti si retardati. de acea voteaza de 25 de ani pe aceasi corupti.

 5. Google spune

  Userul care a scris asa ceva pe forumul electronistilor mananca electronica pe paine zilnic (dimineata la prinz si seara. Pe acel forum toate balariile vindute in comert ies la lumina, fiind in forum unde majoritatea sunt de meserie si nu inghit prostiile chinezesti (pe afara vopsit gardul…).

 6. Sauron spune

  Intradevar aparatul respectiv face minuni…dar pentru cei care le comercializeaza,aduc profituri destul de mari pe nestiinta altora.Singura metoda prin care intradevar faci economie de energie e sa folosesti becuri economice,etc…

 7. gabi spune

  Sunt membru pe forumul ala si pot spune linistit ca pe acolo gasiti autori de carti de specialitate , profesori , studenti si electronisti adevarati nu pseudo-electronisti.

  Ma mira ca pe facebook tot apare intr-o veselie aparatul minune si vad ca este promovat. Libertatea.ro vad ca il promoveaza.

  Daca vreun puradel fura o shaworma ca ii e foame era luat la 3 pazeste sau mai stiu eu ce . Cand insa mintim si inselam o natiune intreaga cu un rahat , o cutie goala cu un condensator de 22 sau 47 uF / 240V , cateva rezistente si doua led-uri nu ia nimeni pozitie. Ma asteptam ca PRO-TV sa iasa la rampa si sa dezminta ce cacat au mancat . Bai oameni , ne scuzati , nu ne-am documentat si al luat de buna prostia asta , NU CUMPARATI asa ceva ca e teapa tepelor …. nu ai sa vezi !

  Se aude domnii de la PRO TV ?

  Mai e un topic pe elforum.ro – dezinformarea cea mai puternica arma .

  Sunt curios daca individul emite factura si daca plateste impozit pe sumele respective .

  Aici ANAF nu se autosesizeaza ?

 8. Gabriel spune

  Ar fi cinstit ca toti cei care am citit articolul sa le comandam produsul ,,fenomenal,, dar sa nu-l ridicam de la posta sau curier. Asa s-ar intoarce inapoi la ei si le-ar ramane taxa de expediere de achitat.
  Hai toti care cititi acest articol sa le facem figura.

 9. Mosteroru spune

  Domnilor
  Acest Matei Nadrag m-a inselat si pe mine.cu 147 lei.
  Mi-a vandut un CD cu „instructiuni”in vederea castigarii la
  jocurile de noroc, ruleta.100 %.
  Aceste instructiuni de fapt erau o utopie.

 10. ovizap spune

  Da domnu Mosteroiu cei ca dumneata isi merita soarta; ce ai crezut ca primesti instructiuni sa castigi la jocurile de noroc? daca ar exista astfel de instructiuni nu s-ar mai numi jocuri de noroc. Iar cei care dau banii pe asa-zisul economizor sunt tot niste tampiti care habar n-au de legile fizicii si cred in perpetuum mobile. Si eu am fost ieri fraier (dar nu tampit) ca am luat 2kg de burta de vita si cand s-a dezghetat peste 10% era apa inghetata (245 grame aruncate). Dca nu ar fi prostii sa cumpere vanzatorii nu ar vinde nimic si ar da faliment.
  LA MULTI ANI SI CAT MAI PUTINE TEPE PE VIITOR

 11. gabi spune

  @ovizap – nope – cred ca omul a crezut ca primeste direct numerele extragerilor vazute de dl Nadrag in viitor . 😉
  Eheeeeeiii , dragii mosului , dl Nadrag ( izmana ) este un clarvazator . Stie sa vada cat de prosti sunt unii din conationali !

 12. nelu spune

  am primit si eu un email , din curiozitate am citit printre multe vrajeli avem urmatoarea fraza :”mentine voltajul si amperajul constante în timpul salturilor periculoase de putere momentane instantanee”.nu pot sa mi explic daca este legat in paralel cu ceilalti consumatori si atunci cind pui sub tensiune toti consumatorii , creste amperajul si implicit in functie de puterea consumatorilor si puterea instalata scade putin tensiunea .
  CUM pot explica cei ce aproba asemenea prostie ca acest aparat poate mentine amperajul constant daca la conectarea mai multor consumatori acesta trebuie sa creasca , la fel si cu tensiunea !

 13. eu spune

  Intradevar, cu ceva timp in urma (prin toamna) am primit si eu un e-mail spam pe aceasta tema. Am intrat pe linkurile respective si mi s-a parut imediat suspect excesul de frazeologie de marketing simultan cu lipsa totala a unor detalii tehnice. O astfel de descoperire „epocala” ar fi meritat macar prezentarea in termeni generali a principiului pe care se bazeaza. Mi-am zis : o teapa pe linga atatea altele (exemplu concret: contorul consumului de gaz pe apartament, a carui instalare costa cat consumul calculat la pausal pe mai bine de 10 ani…) si am spus pas.
  Dar cand vad atatia cetateni indignati (pe buna dreptate) dar care invoca cam toate institutiile justitiar represive ale statului legat de aceasta problema, stau si ma intreb : cu ce suntem vinovati noi contribuabilii pt. a ne cocosa platind din greu impozite doar pt. a-i apara pe prosti de propria lor prostie? Nu ar fi mai cinstit sa se aplice proverbul „capul face, capul trage” decat sa platim vesnic (unii dintre noi) pentru prostia celorlalti?

 14. sarbu robert spune

  f bine. romanii merita din plin. cum sa crezi asa ceva. Asta se datoreaza „culturii” pe care o au clientii de asemenea produse.

  E o greseala ceea ce ati facut cu acest articol.Lasati prostii sa sufere pana nu se ard nu se invata minte, acelasi lucru si cu alegerile si cu toate. trebuie sa sufere prostimea asta din Romania

  1. virgil spune

   Lipsa de informatie nu este totuna cu lipsa de cultura.

 15. adrian spune

  niste escroci…am bagat comentarii pe unde am vazut articole cu reclama la acest produs. pe ebay gasesti cu 5 dolari exact acelasi produs. nu e rau un profit de 600%…”este indecent sa nu iei banii unui prost”(murphy)

 16. claudiu spune

  Gabriel
  joi, 29 decembrie 2011 la 11:09 am

  Ar fi cinstit ca toti cei care am citit articolul sa le comandam produsul ,,fenomenal,, dar sa nu-l ridicam de la posta sau curier. Asa s-ar intoarce inapoi la ei si le-ar ramane taxa de expediere de achitat.
  Hai toti care cititi acest articol sa le facem figura.

  Asta am si facut….ar fi bine ca mai multe persoane sa faca acelasi lucru sa se potoleasca

 17. bogdan spune

  Acesti doi asociati au mai vandut inainte si produsul de slabit Acai Cleanse, pe site-ul blogulmariei.com, cand afacerea nu a mai mers…au trecut pe economizator. Cel nascut in 87 este de ednie Rroma iar celalalt este unul dintre lideri PNL TG-JIU.

 18. bogdan spune

  acum vand un alt produs pe combustibil.com

 19. din Satu Mare spune

  Bravo Financiarul.ro pentru acest articol!

  Ca sa va demonstrez si eu cat de fraieri sunt teparii tampiti cu prostia lor de „economizor”. Nici nu stiu ca e ras sau de plans prostia lor :(((:)))
  Site-ul lor „official”: oferta-economizor.emagu.ro/ (pe langa multe altele)
  Jos la comentarii sunt 3 comentarii cu 3 poze de la 3 persoane. A doua persoana (un barbat mai in varsta) care a „comentat” se numeste „Gherghe Paul” (cica…)
  Persoana din poza afisata este Richard Briers, un actor de filme nascut in 1934 in Anglia.
  Banuiesc ca are un frate geaman aici in Romania…Gherle Paul. 😀
  Pur si simplu sunt niste amatori si handicapati !!
  Felicitari !!

 20. anghel spune

  Bravo pentru acest articol, inca o teapa scoasa la iveala.

  Sunt inginer electronist si de asemenea sunt membru pe forumul de electronica elforum.ro unde gasiti cam toti absolventi de electronica din tara. Pot de asemenea sa confirm ca un astfel de aparat cu 2 condensatoare , 2 leduri si cateva rezistoare nu are cum sa fie nici inteligent, nici german si nici sa faca reducere la energia consumata.

  Jos cu ţeparii!

 21. Marius spune

  Sunt de acord cu toţi comentatorii anteriori !
  Ţeapă curată şi articole pe Net pentru creduli !
  Aş fi de acord cu soluţia propusă de Claudiu, cu comandarea în bloc a „pătrăţelului magic” !!!! Dar să fie toţi de acord şi să o facem concertat în aceeaşi zi împreună.
  HAI SĂ FIE 06,02,2012 ! AŞTEPT CONFIRMAREA VOASTRĂ !

  Nu sunt inginer electronist, dar am ceva habar de electronică şi de reţele de electricitate indiferent de natura lor.
  Este la mintea CLAPONULUI că nici un dispozitiv electronic introdus într-o priză ” CEA MAI APROPIATĂ DE CONTOR” NU POATE SĂ-ŢI REDUCĂ CONSUMUL DE ENERGIE ELECTRICĂ ! Deci factura va rămâne aceeaşi.
  ATENŢIE ! D-ul Dafinescu afirmă că a făcut economie de 100 Lei / lună la factura de electricitate ! Stau şi mă întreb, cam ce consum instalat are ? Şi mai ales ce instalaţie electrică are în casă că să reziste la un asemenea consum.
  Dacă el a făcut o economie de 100 Lei / lună, cifră care reprezintă 30% din consumul total, înseamnă că omul muncii plătea înainte de montarea economizorului 330 Lei/lună.
  Eu deţin un apartament de 100mp, utilat cu centrală termică, trei calculatoare, frigider, maşină de spălat, etc. şi plătesc aprox. 86 Lei pentru curent !
  Deci D-ul Dafinescu precis are palat un pic mai mare decât Cotroceniul.
  Articolul este excelent, iar la toţi care l-au comentat le trimit toate urările mele de bine ŞI ŢINEŢI-O TOT AŞA !
  HAI LA O COMANDĂ ÎN BLOC CU REFUZARE DE RECEPŢIONARE A MĂRFII !
  Şi cireaşa de pe tort, cereţi Declaraţie de Conformitate şi de Calitate a produsului în limba Română, Declaraţie de Conformitate CE (doar produsul este German sau nu ?) şi Certificatul de calitate ISO ! Mă refer la recepţia mărfii şi refuzul la recepţie !

  TU, CLAUDIU CUM AI PROCEDAT LA RECEPŢIA MĂRFII ?

  VORBA LUI ANGHEL, JOS CU ŢEPARII !
  ŞI FELICITĂRI PENTRU ARTICOL !

 22. mihai spune

  S-a reprofilat… acum vinde chestiile astea
  combustibil.com
  Pozele celor trei din pagina sunt luate pur si sumplu de pe net din reclame la sampon, tunsori, etc

 23. Da chiar spune

  Fara suparare domn’ editor, dar „Specialistu” care a comentat pe 21 dec, desi cam nesimtit, avea dreptate. Stirea a fost data de Pro TV la inceputul lunii noiembrie, insa primul site care a tratat problema pe 6 decembrie este unul mai obscur care apare in cautarile google cand dai search pe „economizorul energie protv” inaintea articolului tau. Ca dupa aceea au mai aparut multe site-uri care au preluat ideea… asa e netul 🙂
  Faptul ca articolul tau seamana destul de mult cu doua articole de pe acel site (unul referitor la economizor si unul la spamul pe internet) poate ca l-a determinat pe Specialist sa scrie ce a scris.
  Ce e de apreciat este ca articolul este rescris si nu este copy paste.
  Oricum felicit orice initiativa a celor care ii invata de bine pe cei din jur.

  La mai mare!

 24. daniel spune

  Nu vreau sa fiu rautacios dar acest economizor este o afacere buna…pentru vanzator bine-nteles.Ideea este ca el fabrica acest produs pana le poate vinde.Oricum deja si-a scos investitia.Pentru cei necunoscatori in electronica si electricitate ,fizica:imaginativa ca puneti pe cantar o greutate de 5 kg ,care este egal cu 5000 de gr.Cum poti sa mai pui inca ceva pe langa aceasta greutae pe cantar ,si inca sa scada greutatea???? este logic ca va cresta greutatea ,la fel si cu acest economizor,daca faci ceva calcule la sange ai vedea ca acest economizor NU contribuie la scaderea consumului ,eventual la crstera consumului cu cativa banuti/luna.

 25. Florin spune

  person: Dafinescu Daniel
  address: Str. Panduri, Nr. 89
  address: Romania
  phone: +0737 12 22 12
  abuse-mailbox: abuse@awebero.com
  nic-hdl: DD5517-RIPE
  mnt-by: VOXILITY-MNT
  source: RIPE # Filtered

  Din cate stiu la RIPE sunt informatii corecte? Acum s-a apucat de alte tampenii cu AWEBERO.COM ?

 26. Electron spune

  Sigur nu dati mai putini bani la curent. Contorul de energie activa , ala dupa care sunteti taxati ,e mult mai destept decat amatorii de curent moka. Mai usor spargi un server FBI decat sa pacalesti contorul/zic de metode ortodoxe si nu smecherii penale gen umblat la plomba sau bransament.

 27. dan spanu spune

  Cornel Tiliman din Barlad, administrator si patron la Tehnocontainer SRL, este un om de care este foarte bine sa va feriti. Pe unde a trecut a facut numai belele. A lucrat ca sudor la Contis SA Iasi de unde a plecat tragand o teapa. Apoi a fugit la Bucuresti unde a mai tras o serie de tepe. S-a oplosit la Barlad, unde a tras o teapa de 20 000 de euro la TMUCB Iasi si la alti furnizori de inca 50 000 euro. De aici a fugit la Galati unde a tras o teapa de 30 000 de euro. Tot la Galati si-a tepuit partenerii, luandu-le contractele si angajatii. A mai tepuit firme la Constanta, Campina, Medias, Ploiesti, Suceava, Botosani, Tulcea. Metoda lui favorita este de a lua marfuri pe credit pe care nu le mai achita si de a incasa avansuri fara a livra marfurile.
  Cornel Tiliman si-a tepuit angajatii pe care nu i-a platit. Cornel Tiliman a tras o teapa statului neplatind impozite si taxe de 200 de mii de euro numai pe Tehnocontainer Barlad. Acum si-a facut firma pe numele nevestei lui Sorina Mihaela Tiliman, pentru a induce in eroare furnizorii. Este scund, poarta mustata, ochi albastri, ten deschis, par blond saten usor grizonat si grasut. Are un talent deosebit de a cuceri oamenii cu o „mina” sincera si promitand multe.
  Este foarte bine sa va interesati daca prin preajma Dvs. este cumva acest dihor roscat, pentru ca daca este in zona, atunci va pregateste o teapa.

 28. ionut spune

  toate combinatiile lui nadrag
  scapa-de-hemoroizi.info/eunivers_db.sql

 29. ION M spune

  Aci cind e vorba de STINTE EXACTE SI PRECISE adica de FIZICA si MATEMATICA nu m ai merge treaba ,ca la piata (m ai pune Ioane,m ai lasa Stane.S au pronuntat atitia specialisti energticieni,electronisti cu state vechi in ceia ce inseamna ECONOMIZORUL MINUNE.Acesti oameni au sarit in ajutorul semenilor lor sa i apere de excroci.Daca ce i de pe forum sunt de buna credinta si sunt constienti ca specialisti au dreptate pot da drumul la acest comentariu care nu face atac la persoane doar inpotriva EXCROCILOR de tot felul.

 30. ION M maistru energitian spune

  I mi cer scuze pentru o postare succesiva.Haideti sa punem o data pentru todeauna BONBOANA PE COLAC.Energia electrica de la retea se masoara in KVH cu ajutorul,contorului de energie anerg.electrica ACTIVA,ma lefer in cazul circuitukui monofazic.Contorul de energie electr.activa este un aparat UNIDIRECTIONAL de MASURA SI CONTROL cu o precizie de 2%care in afara de masurarea cantitatii de energie electrica ce trece prin el,este conceput si inpotriva sustragerilor de energie electrica.Nu l potifenta,dear prin VIOLARE.Dar atunci se intocmeste un act de constatare de catre ce i in drept si merge direct in instanta.ORICE APARAT ELECTRIC,ELECTROMAGNETIC,ELECTRONIC,introdus in priza NU face decit sa sporeasca,consumul de energie electrica.CONTORUL NU POATE FI FENTAT.Pentru cine are ochi sa vada si pt.cine are urechi sa auda.

 31. ION M maistru energitian spune

  In descrierea acestui articol din prima postare,cineva incearca sa umble pe terenuri mlastinoase,pe care NU le cunoaste si incearca sa induca in eroare pe ce i in necunostinta de cauza spunindule ceva din auzite de FACTORUL DE PUTERE.Pentru inbunatatirea factorului de putere in retele sistatii de conexiuni in curent alternativ,este necesar SUTE S AU MII de aceasta este unitatea de masura a CAPACITATII IN CURENT ALTERNATIV.NU are ce inbunatatire sa faca un condensator electrolitic de 4 microfarazi dintro jucarie,avind in vedere inbunatatirea fectorului de putere.Asta o poate sustine orice specialist din ramura me a de specialitate.Si chiar ii rog pe aceasta cale sa NU m ai stea in anonimat,SA SE PRONUNTE,Ii rog sa iasa la rampa, sa incheem o data aceasta timpenie.

 32. ION M maistru energetician spune

  Vedeti ca a ti omis sa treceti UNITATEA DE MASURA IN CURENT ALTERNATIV =KVAR-ul.In postarea de m ai sus altfel omul nu va intelege si vorbim degeaba.cu stima .I M.

 33. dumbravescu gigile spune

  daca chiar vreti sa nu mai mearga contorul atunci folositi o substanta coroziva…

 34. VASILE spune

  Cutia in cauza NU este pentru reducerea de consum a energiei electrice in instalatia monofazica ci este un CONSUMATOR,care testat cu aparatura de specialitate,are urmatoarele caracteristici: CONSUMA=24W/ORA,500W/ZI,15KW adica (15000)w/LUNA,si 180 KW (180000)W/AN.-//-ACESTI EXCROCI SUNT IN STARE SA-L VINDA SI PE DRACU DREPT INGER.

 35. osiac gheorghe marian spune

  CE ESTE DE FACUT CU ACESTI EXCROCI?

  Nu exista nici o masura luata? este furt continuu,procuratura tb. sa se sesizeze din oficiu.

 36. Alin spune

  Buna din pacate teapa nu sa rezumat la un singur site chiar daca site-ul expus de d-voastra aicea este inchis , ei nu sau oprit aici au facut alte site-uri unde oamenii sunt in continuare pacaliti desi poza expusa pe site te face sa crezi ca este chiar produsul expus dar in realitate cand il comanzi primesti exact un economizor made in china , nu primesti nicio garantie nici chitanta . Firma sa reprofilat in Bulgaria de acolo trimite acele economizoare va rog sa achetati aceste lucruri deoarece cei de la Protectia Consumatorului nu fac nimica in special cei de la Bucuresti am sa postez acele site-uri pentru ca lumea sa cunoasca sa se fereasca pe viitor de TEPARI Ș http://www.tendeal.net
  http://smartenergyromania.net/#cmtx_form
  http://www.smartenergyromania.com
  si iata varianta Bulgara originalul dupa care sa facut si cel romanesc http://www.tokshock.com

 37. maria spune

  protectia consumatorului ar trebui sa faca ceva in acest sens din moment ce se cunosc atatea date despre acest aparat,trebuie prinsi acesti escroci deoarece saracia ii inpige pe oameni la multe lucruri necugetate,nu le putem sti pe toate santem oameni simpli nu „PROSTI” doar ne prostim cateodata dar cand FINANCIARUL stie atate de ce nu face nimic in acest sens de a-i elimina pt.todeauna pe acesti escroci.

 38. Petru spune

  Prostia nu se vindeca cu doctorii (medicamente)!!!

 39. cristi spune

  nu reduce consumul,dar anumite aparate precum incarcatoarele tel si altele la care nu le dam importanta consuma chiar daca stau in prize fara a fi conectate la tel. ori pornite.curentul residual care nu este folosit dupa solicitrea la pornire a anumitor aparate nu se va descarca in pamant ci va fi folosit la nurmatoarele porniri ale aparatelor.daca masurati tensiunea de la retea totdeauna este peste val normala(220v)in jur de 230-240 de aici si consumul mai mare si fortarea aparaturilor electrocasnice si uzura premature a acestora.aparatul respectiv nu stiu in ce masura face stabilizarea tensiunii de retea dar sunt aparate omologate de catre CEE conform standardelor europene care fac acest lucru.pentru cei care vor sa cumpere ceva folositor mergeti la magazine de specialitate unde aveti garantia ca nu veti avea de suferit,si veti primi instructiunile necesare utilizarii acestora.

 40. stedor spune

  salut tuturor!
  atentie acum au inceput cu economizoarele de carburant X POWER,teapa curata,a luat un prieten si s-a dublat consumul…..

 41. ion M spune

  I-mi place chestia;-„ULTIMA DESCOPERIRE GERMANA<ESTE FABTICATA IN CHINA", pai daca Nemtii faceau o asemenea descoperire,o fabricau ei,nu?-Apoi intrau in conflict cu firmrle de distributie a energiei electrice interne si internationale, ca le sabotau vinzarea de energie catre abonatii cu care acestia aveau contract.Din punctul asta de vedere nu judeca nimeni ca ace-a jucarie/inselatorie de fapt e o porcarie pt.naivi sa nu zic altfel?

 42. fane spune

  Daca luama aparatul ca economizor de energie electrica, atunci e teapa; daca-l luam ca preluare de variatrie de tensiune, atunci e foarte bun, salveaza aparatele electrocasnice..

 43. adrian spune

  În aceste condiţii, ţinând cont şi de Sărbătorile care se apropie, concluzia este simplă: nu daţi banii pe prostii, luaţi un cadou la copii!

 44. Cristian spune

  Dragilor tocmai am achizitionat produsul miraculos. Dar am avut inspiratia sa cumpar 4 bucati. Nu mi-a venit sa cred ca urmatoarea factura a venit pe minus. Acum cei de la eon trebuie sa-mi plateasca energia care am bagat-o in reteaua nationala.
  Asa ca stimati cetateni romani cumparati acest produs si in scurt timp veti avea numai de castigat:)) Cu siguranta veti intrece in prostie intreaga populatie de pe planeta.=)))))
  La cat de dobitoci sunt 80% din romani nu ma mira faptul ca unii castiga atat.
  La mai mare natarailor.:)))))

 45. Bradeanu Gheorghe spune

  Este cea mai ordinara teapa, facuta de niste oameni fara scrupule, pentru care cuvantul tepari ordinari = javre sau mai jos excremente este prea ONORANT!Va rog sa gasiti dumneavoastra alte cuvinte mai josnice! Acest aparat este evident o teapa! Teapa mai mare este ca nicio autoritate a statului roman nu ia nicio masura! Metoda prin care poti sa castigi teoretic este prin ameliorarea factorului de putere(cosinus de fi) adica prin cresterea raportului intre puterea activa si puterea aparenta consumata din sistem= reducerea puterii reactive consumate, ceea ce se poate face prin folosirea unor baterii de condensatoare(una dintre metode, pt ca sunt si altele…..)> Se mai poate apela si la limitarea functionarii consumatorilor inductivi! Numai ca mai este ceva important: Consumatorul casnic nu plateste decat energia activa, in configuratia in care sunt montate contoarele locuintelor nu inregistreaza decat energia activa, si deci ameliorarea factorului de putere nu merita investitia. Aparatele astea in veci nu vor reusi sa faca ameliorarea factorului de putere, pentru ca sunt doar nistea piscarice, nistea carcase doar cu niste vrejeli de componente. Cei care le vand stiu bine acest lucru, de aia nu le vand in magazine pentru ca si-ar lua amenzi grosolane. SUNT NISTE FALSURI NISTE TEPE. EVITATI-LE

 46. nicu spune

  Mai fratilor voi nu inteleggeti un lucru simplu si anume ,toate aceste excroccherii se fac prin nepasarea organelor de ancheta .
  Din punct de vedere juridic aceste lucruri se pot incadra la inselaciune, excroccherie etc.
  Aici este vorba ca acele organe sa se sesizeze din oficiu . Somnul natiunii naste monstri .
  Cand este vorba de abuzuri ace4stea se fac fara nici un fel de resentiment de catre orgganele de politie si ca exemplu de crasa inco0mpetenta ,s-au abuz va dau un exemplu , in 2017 am fost amendat cu 200 lei pentru ca am scos masina dintr-o parccare si am mutat-o in alta aflata la 40 metri departare ,fiind amendat ca nu am pus centura de siguranta , o sa ajungem sa fim amendati in situatii de genul acesta ,cand muti masina din parcare in alt loc din acceiasi parcare .
  Asta e Romania cu institutiile de 2 bani

 47. Ovidiu spune

  acelasi individ Dănuţ Ion Burlan din Târgu Jiu distribuie numeroase produse pe facebook pagina Produs.TV .Abia dupa ce am cumparat am vazut de catre cine a fost trimis pachetul din Targu Jiu

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata