Încasările transportatorilor s-au redus cu 30% din cauza vremii nefavorabile

Valoarea încasărilor obţinute de transportatori de la clienţii lor a scăzut cu circa 30% în luna ianuarie, un procent similar în ceea ce priveşte pierderile înregistrându-se şi în ceea ce priveşte prima săptămână din luna februarie, a declarat marţi (07 februarie 2012) Radu Dinescu, secretarul general al Uniunii Naţionale a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR).

„Încasările s-au diminuat din cauza reducerii numărului de kilometri efectuaţi de transportatori, cu un procent de aproximativ 30% în luna ianuarie, şi cu 25% în prima săptămână din luna curentă. În acelaşi timp, există şi un consum de carburanţi aferent timpilor de staţionare din cauza condiţiilor meteo nefavorabile. Nu am înregistrat însă penalităţi de la clienţii noştri, deoarece la nivelul ţării există un cod portocaliu, iar ei se află în aceeaşi situaţie, multe firme neavând posibilitatea de a-şi transporta salariaţii la locul de muncă”, a spus Radu Dinescu.

Acesta a subliniat, totodată, că în cazul ultimului val de ninsori a existat un dialog mai bun cu conducerea Ministerului Transporturilor.

„Informaţiile dintre minister şi transportatori au circulat mult mai bine, noi având acum şi un reprezentant în cadrul Comandamentului de iarnă constituit la nivelul instituţiei”, a precizat secretarul general al UNTRR.

Opinia referitoare la comunicarea cu ministerul de resort este împărtăşită şi de Vasile Ştefănescu, preşedintele Confederaţiei Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR). Acesta a menţionat că transportatorii primesc din oră în oră date referitoare la starea drumurilor din ţara noastră.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.