Noi reguli în Norvegia, exigenţă maximă pentru proteste, cu girul Nobel

Federaţia norvegiană de fotbal, împreună cu Centrul Nobel pentru pace au prezentat vineri (02 martie 2012) un nou cod de bună conduită pentru fotbaliştii profesionişti, între care interzicerea protestelor la adresa arbitrilor, sub pedeapsa eliminării şi strângerea de mână între căpitanii echipelor obligatorie.

„Se lucrează la o regulă potrivit căreia doar căpitanul să poată discuta cu arbitrul în timpul meciului, încălcarea acestei interdicţii de către alt jucător putând fi pedepsită cu cartonaş galben sau roşu”, se arată într-un comunicat al federaţiei.

Potrivit termenilor parteneriatului „Handshake for peace” („strângere de mână pentru pace”), împreună cu centrul Nobel, înaintea fiecărui meci căpitanii celor 2 echipe vor trebui să-şi strângă mâinile între ei, dar şi cu arbitrii, în cercul din centrul terenului, sub obiectivul unei camere de luat vederi. De asemenea, la sfârşitul partidei cei 2 vor trebui să se regăsească în acelaşi loc pentru a-şi mulţumi reciproc, ca şi arbitrului.

„Numeroase persoane se implică în fotbal peste frontierele geografice, religioase sau culturale, conform ambiţiilor lui Alfred Nobel (inventatorul dinamitei, care a adus fondurile necesare pentru a-i onora premiile cu acelaşi nume) de a lucra pentru fraternitate”, a comentat, pios, directoarea centrului Nobel, Bente Erichsen.

Centrul Nobel este o soi de muzeu care aduce un omagiu, prin expoziţii permanente şi temprrare, laureaţilor Premiului Nobel pentru pace atribuit în fiecare an la Oslo.

Loading...
Citește și
loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.