Accesul la apă, doar pe bază de card

– În fiecare săptămână, la „O idee în 60 de secunde”, pe BBC, un speciaist de renume mondial în filosofie, ştiinţe, psihologie sau arte îşi prezintă o idee revoluţionară într-un minut, idee care poate deveni o sursă de inspiraţie sau baza unor discuţii controversate, dar care are potenţialul de a schimba ceva în lume.

În această săptămână, Usha Rao-Monari, de la International Finance Corporation, a sugerat că „o soluţie eficientă pentru a echilibra consumul de apă în lume ar fi eliberarea unor carduri inteligente, care să le permită oamenilor să cumpere apă”:

„Similar unei cartele telefonice, cardul ar permite accesul tuturor la apă. Preţul ar depinde de cât de multă apă foloseşte fiecare persoană – volumul minim ar fi gratuit, iar tot ce depăşeşete plafonul să fie plătit. Cel mai important lucru în cazul unui asemenea sistem este acela că ar asigura accesul tuturor la apă, şi ar stabili un preţ în funcţie de volumul folosit, indiferent dacă apa este furnizată de către municipalitate sau de un furnizor privat.

Citeste si:  Craiova sportivă este în doliu

De acest sistem ar putea beneficia în special cei cu venituri mici. Chiar dacă nu au un flux de numerar constant, cardurile le-ar permite acestora să cumpere apă atunci când au bani în mână. O condiţie importantă ar fi ca acest card să fie înmânat femeii din familie, deoarece eu cred că femeile tind să fie mult mai responsabile în modul în care folosesc resursele unei gospodării.”

242 Cititori

loading...

Citeste si:

2 Comentarii

 1. CICI

  Uşă asta işi inchipuie ca apa e gratis??
  Ce mai mare factura o am la apa-canal (pauşal).

  Urmează însă cardul pentru respirat aer, cardul pentru sex cu nevasta si cardul pentru alte carduri.

  Observati unde se abereaza vita însă: la International Finance Corporation, adica i se fâlfăie lui de apa potabila, el vrea ca unii bogati sa fie si mai bogati.

  Raspunde

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *