Vremea de Paşti: Meteorologii prognozează ploi ce pot avea şi caracter de aversă

Zilele de Paşti vor sta, din punct de vedere meteorologic, sub semnul temperaturilor scăzute şi, temporar, al ploilor, ce pot avea şi caracter de aversă, se arată în prognoza întocmită de către Administraţia Naţională de Meteorologie, pe baza estimărilor realizate de Centrul european pentru prognoze pe medie durată de la Reading, Anglia.

Astfel, potrivit sursei citate, în Banat, deşi vremea se va încălzi treptat, până inclusiv joi, 12 aprilie, ulterior valorile termice, atât minime cât şi maxime se vor situa uşor sub normele climatologie. Temporar, vor fi ploi, ce vor avea şi caracter de aversă, îndeosebi în perioada 14-17 aprilie.

În Crişana, valorile termice vor avea variaţii nesemnificative, iar minimele vor deveni normale pentru această perioadă, dar maximele vor continua să fie sub normele climatologice. Tot temporar se vor semnala ploi, ce vor avea şi caracter de aversă, în special în perioada 14-18 aprilie.

Pentru zona Transilvaniei, începând cu data de 12 aprilie a.c., valorile termice nu vor mai suferi variaţii importante. Minimele vor deveni normale pentru această perioadă, în timp ce peste zi se vor înregistra temperaturi uşor sub normele climatologice. În intervalul 14-17 aprilie se vor semnala ploi, ce vor avea şi caracter de aversă.

Citeste si:  ANM: Precipitaţii uşoare şi de scurtă durată până pe 24 septembrie

Prognoza ANM arată, totodată, că în Dobrogea în zilele de Paşti ploile vor fi prezente, acestea putând avea chiar şi caracter de aversă. Probabilitatea mai mare de apariţie a precipitaţiilor este între 14 şi 16 aprilie.

Nici locuitorii din Maramureş nu vor fi ocoliţi de ploi începând din acest week-end. Temporar, se vor semnala ploi, ce vor avea şi caracter de aversă, îndeosebi în perioada 14-18 aprilie, iar până pe 23 aprilie probabilitatea de precipitaţii va fi în scădere.

În Moldova, începând din 14 aprilie, timp de trei zile, temporar vor fi ploi, ce vor avea şi caracter de aversă. Fenomenul va reveni în jurul datei de 20 aprilie, iar următoarele trei zile probabilitatea de precipitaţii se va diminua.

În ceea ce priveşte zona Munteniei, este anunţată o încălzire a vremii până în jurul datei de 15 aprilie, apoi atât valorile termice minime, cât şi cele maxime, se vor situa în limitele climatologice ale perioadei. Deşi meteorologii estimează că, în zilele de 16, 17 şi 18 aprilie, vor fi cele mai ridicate temperaturi maxime din interval, în perioada 14-16 aprilie se vor semnala, temporar, ploi. Precipitaţiile se vor întoarce în jurul datelor de 20 şi 22 aprilie.

Citeste si:  ANM: Temperaturi apropiate de normele climatologice la nivel naţional, în următoarele trei luni

În regiunea Olteniei, în perioada 14-15 aprilie a.c., temporar vor fi ploi, ce vor avea şi caracter de aversă. Acelaşi fenomen va fi prezent şi în jurul datei de 20 aprilie, dar până pe 23 aprilie probabilitatea de precipitaţii va fi în scădere.

La munte, temperaturile minime se vor mai situa, în medie, sub limita de îngheţ până în 12-13 aprilie a.c. De asemenea, valorile termice maxime vor fi în creştere până spre 15 aprilie, apoi vor avea variaţii nesemnificative. Temporar, sunt aşteptate precipitaţii, predominant ploi, care pot avea şi caracter de aversă, mai cu seamă în perioada 14-16 aprilie şi în jurul datei de 20 aprilie.

66 Cititori

loading...

Citeste si:

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *